Maansiirron lisäksi Mattilan Maansiirron toiminta on laajentunut kiinteistöhuoltoon.

Yrittäjyys on elämäntapa

Uudessakaupungissa toimivan Mattilan Maansiirto Oy:n tarina sai alkunsa vuonna 1988, kun yrittäjä Ilpo Mattila lähti ostamaan jenkkiautoa, mutta törmäsikin myyjän suulissa Bobcatiin. Tuosta koneesta alkoi pitkä yrittäjän taival.

Aluksi tehtiin paljon maansiirtokeikkaa, toki vieläkin, mutta nykyään toiminta on laajentunut kiinteistöhuollon alueelle, tarkemmin sanottuna teollisuuden kunnossapitoon. Yrityksen muuntautumiskyvystä kertoo, että Mattilan Maansiirron tehtäväskaalasta löytyy nykypäivänä esimerkiksi lumitöiden tekoa, harjaukset, pesut sekä teollisuudessa tarvittava desinfiointi piha-alueille ja tehtaan sisäpinnoillekin. Yrittäjä itse näkee uudet aluevaltaukset myönteisinä ilmiöinä.

– Teemme monenlaista ja ilmassa on positiivista kohinaa. Jos olisimme pitäytyneet pelkässä maanrakentamisessa, näin pienellä paikkakunnalla työtä ei välttämättä riittäisi. Uusia tulijoita alalle on aina ja kilpailu urakoista kovaa.

Yrityksellä on hyvä kalusto, toistakymmentä kaivinkonetta ja 6-8 työntekijää, joiden sitoutumista työhönsä Mattila kiittelee lämpimästi.

– Äijien kanssa on hauskaa ja meillä on hyvä ilmapiiri. Yhteen hiileen puhaltaminen ja lojaalisuus on tärkeää, se heijastuu työhön. Hyvistä tyypeistä on pidettävä kiinni.

– Yrittäjyys on elämäntapa, en ole katunut päivääkään. Kaikenlaisista vastoinkäymisistä oppii aina, ja niiden jälkeen on vahvempi. Yrityksen tulevaisuus näyttää valoisalta ja tilauskanta on erittäin hyvä. Tästä kelpaa jatkaa mukavalla porukalla, Mattila summaa.