Alukvik Oy:n lähitulevaisuuden suunnitelmisssa on muun muassa Ryttylän vanhan kylätalon saneeraaminen vanhusten hoivakodiksi.

Peltitöitä ja rakentamista ammattitaidolla

www.alukvik.fialukvik_160

 

Ryttylässä majapaikkaansa pitävä Alukvik Oy on konesaumakattojen rautainen ammattilainen. Peltitöiden lisäksi yritys toteuttaa myös rakennusliikkeen työt saneerauskohteista uudisrivitaloihin.

Porvoosta Lempäälään sijoittuvalla akselilla palveleva rakennusliike Alukvik Oy on 13 henkeä työllistävä yritys, jolla on jo usean vuosikymmenen historia. Kun Alukvik Oy:n nykyinen toimitusjohtaja Veka Liiman vuonna 2008 osti yrityksen omiin nimiinsä, muodostui kahden osa-alueen kokonaisuus, jossa toiminta jakautui peltitöihin ja rakentamiseen.

Laadukkaita rivitaloja ja haasteita

Alukvik keskittyy rakentamisessaan rivitaloihin. Jouluksi yrityksellä on muun muassa valmistumassa Hämeenlinnassa neljän perheen kokonaisuus. Kevään korvilla Alukvikilla on Liimanin mukaan taas tarkoituksena aloittaa Ryttylässä kolmen talon kohde, johon tulee yhteensä kymmenen asuntoa. Tämä kokonaisuus on suunniteltu koko sukua silmällä pitäen, aina lapsista mummoihin saakka.

– Rakennamme asumiskustannuksiltaan edullisia maalämmöllä lämpiäviä asuntoja. Pihanhoitotyöt tulevat tiiviisti rakennettaessa jäämään minimiin. Aivan asuntojen viereen rakentuu uusi koulukeskus, ja huoneistojen koko vaihtelee pienemmistä kaksioista neljän huoneen asuntoihin, luettelee Liiman.

Olemme ylpeitä omasta tekemisestä ja annamme toteuttamillemme konesaumakatoille kymmenen vuoden takuun.

Alukvik omistaa Ryttylässä myös vanhan terveyskeskuskiinteistön, jonka yritys aikoo saneerata vanhusten hoivataloksi.

– Meillä on tarkoitus aloittaa kiinteistön saneeraus ensi vuonna, samaan aikaan haemme kiinteistölle uutta toimijaa. Uusi toimija voisi aloittaa valmiissa kiinteistössä kahden vuoden kuluttua, Liiman selittää.

Vielä tätäkin suuremmista kohteista Liimanilla ja hänen henkilökunnallaan on kokemusta Espoosta Lintuvaaran koulun saneerauksen kautta. Alukvik toteutti kohteessa konesaumakatot ja kaikki oheispellitykset. Kokonaisuutena urakka kesti lähemmäs kaksi vuotta.

Konesaumassa sen salaisuus

Konesaumakatot mielletään Liimanin mukaan markkinoiden parhaimmiksi kattoratkaisuiksi, mutta tuotteella on hänen mielestään turhan kallis maine. Kun kaiken projekteihin liittyvän laskee mukaan, hinta saattaa asettua hyvinkin järkevälle tasolle. Liiman kehottaakin tekemään tarkkaa vertailua lopullisista kustannuksista. Hän myös peräänkuuluttaa tekijän vastuuta konesaumakatoista, ettei muuten niin hyvä tuote vain kokisi markkinoilla yleistä arvonalennusta. Oman yrityksen käsityönä tehdystä tuotteesta hän pistää vaikka päänsä pantiksi.

– Olemme ylpeitä omasta tekemisestä ja annamme toteuttamillemme konesaumakatoille kymmenen vuoden takuun.

Nykypäivän negatiivisena asiana Liiman näkee muun muassa sen, että hinnoilla kilpaillaan turhan paljon. Halvimmat tarjoukset eivät välttämättä ole aina parhaimpia. Tämän lisäksi alalla esiintyy hänen mukaansa monenlaisia tekijöitä, vaikka suurin osa onkin ammattilaisia.

– Meidän yritys tunnetaan kentällä ja asiakkaiden keskuudessa nimenomaan ammattitaitoisista peltisepistämme. Monesti aiemmilta asiakkailta tuleekin kyselyitä uusiin projekteihin ja samalla varmistetaan, että töissä on samat tutut ammattitaitoiset peltisepät.

Alukvikin tilauskirjat ovat pitkälti valmiina jo seuraavaksi kahdeksi vuodeksi, jos kaikki suunnitelmat toteutuvat, joten tilanne näyttää Liimanin mukaan hyvältä. Viime aikoina rakennusalalla selkeästi nähtävissä ollut noususuhdanne saattaa hänen mukaansa vaikeuttaa tulevaisuudessa ammattitaitoisten työntekijöiden saatavuutta, mutta Alukvikilla suhtaudutaan tulevaisuuteen optimistisesti.