Suomen LVIS-Huolto Oy ja Suomen Viemärihuolto Oy tarjoavat monipuolisuutta kahden yrityksen yhteistoiminnalla.

Monipuolisuutta kahden yrityksen yhteistoiminnalla

LVIS_160www.lvis-huolto.fi  www.viemarihuolto.com

 

LVI- ja viemärihuolto liittyvät aloina kiinteästi yhteen ja siksi onkin järkevää, että samoilta työntekijöiltä löytyy osaamista niihin molempiin.

Vuonna 2009 perustettu Suomen LVIS-Huolto Oy päätti jokin aika sitten tarjota asiakkailleen entistä monipuolisempaa palvelua perustamalla muuta toimintaansa tukevan, Suomen Viemärihuolto Oy nimeä kantavan yrityksen. Kahden firman synergian kautta palvelutarjonta on laajentunut kattamaan nyt myös viemärien avaukset ja kuntotarkastukset, sadevesikaivojen tyhjennykset ja pumppaamojen huollot. Toistaiseksi Viemärihuolto toimii vasta yritysten toisella kotipaikkakunnalla, Tuusulan Kellokoskella, mutta saattaa jatkossa levittyä myös Joensuun toimipisteeseen.

Yhteistoiminnan kiistattomat edut

Kahden yrityksen saumaton yhteistyö tarjoaa molemmille toimialoille useita etuja ja kehittää alaa laajemminkin uuteen suuntaan. – Pääideamme on, että asiakas saa nyt saman puhelinnumeron takaa kaiken tarvitsemansa. Koska sekä LVI- että viemäripuolella työskentelevät työntekijämme ovat niin monipuolisia, ei asiakkaan esimerkiksi tarvitse soittaa erikseen putkimiestä irrottamaan wc-pönttöä viemärikeikan yhteydessä, kertovat yritysten osakkaat Harri Alastalo ja Tero Eskelinen.

Yritysten yhteistoiminta on lähtenyt hyvin käyntiin ja tavoitteena on kasvattaa viemärihuoltopuolta tulevaisuudessa vielä jonkin verran lisää.

– Sitä varten pyrimme hankkimaan yhä pienempiä ja monipuolisempia autoja, joiden avulla kulloinenkin homma voidaan hoitaa alusta loppuun. Toinen tavoitteemme on päästä yhä enemmän mukaan myös kiinteistöpuolen viemärihuoltoon, osakkaat kertovat.

Viat kuntoon ajoissa

Yritysten yhteinen osaaminen ja tietotaito näkyvät myös siinä, että esimerkiksi imuauton kuljettajat tietävät pelkän tukkeutuneen viemärin avaamisen sijaan kaivautua myös ongelman alkulähteille.

– Etenkin tukoksen aiheuttaja pitäisi selvittää aina saman tien. Yllättävän usein tulee vastaan kohteita, joissa imuautot ovat saattaneet käydä jo useampaan otteeseen, eikä kukaan ole selvittänyt ongelman todellista syytä, eli esimerkiksi sitä, onko linjastossa jotain rikki, Eskelinen kertoo.

Koska viemärit ovat katseelta piilossa, ei tavallinen maallikko yleensä tunne niiden toimintaa ja osaa reagoida ongelmiin riittävän järeästi ilman ammattilaisen apua. Ennakoivaan huoltoon panostamalla voidaan kuitenkin tässäkin tapauksessa välttyä isommilta vahingoilta ja niiden aiheuttamilta turhilta kuluilta.

– Viemärikuvauksia kannattaa tehdä ja esimerkiksi huuhtelut parantavat aina myös suht ongelmattomien viemärien toimintaa. Jos vanhaan valurautaviemäriverkostoon vaihdetaan uusi kaksoishuuhtelu-wc-pönttö, kannattaa huuhtelun vesimäärää nostaa, jotteivät viemärit tukkeutuisi niin helposti. Muoviviemäreissä tätä ongelmaa ei ole.