Rakentamisen helppous, paikallisuus ja perinteisyys ovat niitä ominaisuuksia, jotka saavat ihmiset valitsemaan kodikseen Helmitalon.

Laadukas koti läheltä

www.helmitalo.netHELMITALO_160

 

Rakentamisen helppous, paikallisuus ja perinteisyys ovat niitä ominaisuuksia, jotka saavat ihmiset valitsemaan kodikseen Helmitalon.

Akaan Kylmäkoskella sijaitseva Helmitalo Oy tunnetaan paikallisena laatutalojen tekijänä. Yritys on rakentanut ihmisille koteja jo kahdenkymmenenviiden vuoden ajan ja niistä saatu palaute on ollut lähes pelkästään positiivista.

– Moni asiakas sanoo, ettei ole löytänyt meistä netissä talotoimittajia vertaillessaan mitään negatiivista, kertoo ylpeänä Helmitalo Oy:n tuore myynnin ja markkinoinnin johtaja Ilari Inomaa.

Inomaa on myös nykyään yrityksen toinen osakas toimitusjohtaja Jani Tujusen rinnalla.

– Kun yrityksen perustanut Heimo Hirvonen oli jäämässä eläkkeelle, ja kuulimme mahdollisuudesta jatkaa hänen aloittamaansa toimintaa, ei ratkaisua tarvinnut miettiä kauaa. Paikallisina ihmisinä tiesimme Helmitalojen konseptin ja ymmärsimme käsillä olevan tilaisuuden arvon, Inomaa kertoo.

Taloja suomalaiseen makuun

Helmitalojen mallisto koostuu viidestätoista valmiista talopohjasta, joita voidaan tarpeen mukaan myös muokata. Kaikki talot ovat perinteisiä, selkeitä ja konstailemattomia – siis suomalaiseen makuun täydellisesti sopivia. Peruspakettiin kuuluu poistoilmalämpöpumppu, minkä lisäksi asiakas voi halutessaan valita 1,5 kerroksisiin taloihin lisäkorvausta vastaan myös maalämmön.

Inomaa on huomannut, että suurinta mielenkiintoa herättävät nykyään yhä pienemmät talot.

– Pienin talomme on huoneistoalaltaan 77m² Sopuhelmi, jossa on keittiö, olohuone ja kolme makuuhuonetta. Hiljattain pidetyillä Valkeakosken messuilla saimmekin kiitosta juuri kyseisen talon kompaktiudesta, Inomaa kertoo. Pienen kodin perustuksineen saa itselleen 133 800€ hintaan.

– Tehokkaan tuotannon ansiosta olemme saaneet laskettua myös hintamme todella järkevälle tasolle, Inomaa sanoo.

Helppoa rakentamista lähialueelta

Alhainen hinta on tuskin kuitenkaan Helmitalojen suosion ainoa syy. Moni asiakas arvostaa myös yrityksen paikallisuutta – etenkin nuoret kaupunkilaiset haluavat nykyään ruokansa läheltä, miksei siis taloaankin.

– Toisin kuin monet Pohjanmaalla sijaitsevat talotoimittajat, me voimme tarjota laajasti ympäri Etelä-Suomea tuleville asiakkaillemme mahdollisuuden vierailla keskeneräisillä työmaillamme tai tulla jopa katsomaan oman talon valmistumista tehtaallemme, Inomaa kertoo.

Paikallisuuden ohella myös rakentamisen helppous miellyttää Helmitalon asiakkaita, joiden joukkoon kuuluu nuoria ja iäkkäämpiä pariskuntia sekä lapsiperheitä.

– Pyrimme tekemään rakentamisesta asiakkaalle niin selkeää ja helppoa kuin mahdollista. Käytännössä hänen vastuulleen jää meidän kanssa asioidessa vain materiaalien ja tiettyjen talon ulkonäköön vaikuttavien seikkojen valinta. Rakentamisen kokonaiskustannuksissakaan ei tule vastaan yllätyksiä, sillä annamme asiakkaalle aina ennen kaupantekoa listan kuluista, jotka hänen täytyy ottaa huomioon talopakettimme hinnan lisäksi, Inomaa kertoo.