Eloxa Tekniikka Oy tarjoaa laajamittaista LVI-urakointia sekä pientaloihin että myös isompiin kiinteistöihin noin 100 kilometrin säteellä toimipaikastaan.

Maalämmön asentaminen onnistuu myös talvella

www.eloxa.fiELOXA_160

 

LVI-alaan monipuolisesti erikoistuneen Eloxa Tekniikka Oy:n toimitusjohtaja puhuu maalämmön puolesta ja kumoaa siihen liittyviä yleisiä ennakkoluuloja.

Energiatehokkuus on päivän sana ja erilaisia ratkaisuja sen parantamiseksi on tarjolla lukuisia.

– Pienessä mittakaavassa energiatehokkuuden parantaminen voi tarkoittaa esimerkiksi järjestelmien päivittämistä tai automaation lisäämistä järjestelmään. Jos hommaan taas ryhdytään isosti, on maalämpö yleensä se vaihtoehto, jolla kulutusta pystytään leikkaamaan eniten järkevien takaisinmaksuaikojen puitteissa, kertoo hyvinkääläisen Eloxa Tekniikka Oy:n toimitusjohtaja Janne Elomaa.

– Ilma-vesilämpöpumppu on hyvä kompromissi, mutta jos kyseessä on yhtään isompi kiinteistö, suosittelen kartoittamaan aina myös maalämmön mahdollisuuden.  Kuluttajan näkökulmasta maalämpö on sekä helppo, turvallinen että varmatoiminen vaihtoehto, Elomaa sanoo.

Hyvällä suunnittelulla lähes kaikki on mahdollista

Maalämmön kannattavuutta mietittäessä kiinteistön kokoakin tärkeämpi kriteeri on Elomaan mukaan kohteen energiantarve, johon vaikuttaa esimerkiksi käyttöveden kulutus. Etenkin vanhassa kohteessa muutos vaatii aina taakseen myös huolellisen suunnittelun ja kartoituksen.

– Jos esimerkiksi öljykattila vaihdetaan maalämpöjärjestelmään, kasvaa teknisen tilan tarve. Erityisen tärkeää on myös lämpökaivojen oikea mitoitus. Liian usein huomaa tehtävän mittavia kilpailutuksia. Paras ratkaisu ja ehkä paras hintakin löytyvät, kun kulutustiedot ovat tarkat, ja järjestelmä rakennetaan vastaamaan tarvetta, Elomaa muistuttaa.

Toisin kuin luullaan, poraaminen onnistuu hyvin tai jopa paremmin myös talvella.

Eloxa Tekniikan toimitusjohtaja pyrkii kumoamaan myös muita maalämpöön ja sen asentamiseen liittyviä ennakkoluuloja.

– Toisin kuin luullaan, poraaminen onnistuu hyvin tai jopa paremmin myös talvella, ja maalämmön asentaminen voitaisiinkin muuttaa ympärivuotiseksi toiminnaksi. Toinen yleinen harhaluulo on mielestäni se, ettei maalämpöä voitaisi asentaa vanhaan patteriverkkoon. Oikealla suunnittelulla sekin onnistuu, Elomaa sanoo.

Vankkaa osaamista ja asiakas­palvelu­alttiutta

Eloxa Tekniikka Oy puhuu mielellään maalämmön puolesta. Siitä huolimatta yritys pyrkii löytämään asiakkailleen ennen kaikkea heidän toiveitaan ja tarpeitaan parhaiten vastaavan ratkaisun. Vaikka Eloxa Tekniikka onkin toiminut yrityksenä vasta pari vuotta, on sen taustalla silti vankkaa osaamista.

– Sekä minä että yhteistyökumppanini olemme olleet alalla pitkään, joten tiedämme, että jokaiseen projektiin löytyy oma ratkaisunsa. Lämmitysjärjestelmien osalta pääyhteistyökumppaninamme toimii laadukkaista tuotteistaan tunnettu Stiebel Eltron, Elomaa kertoo.

Eloxa Tekniikka Oy tarjoaa laajamittaista LVI-urakointia sekä pientaloihin että myös isompiin kiinteistöihin noin 100 kilometrin säteellä toimipaikastaan.

– Meidät tunnetaan etenkin hyvästä palvelusta ja yhteistyökyvystä. Välillä vastaan tulee haasteita, mutta nekin hoidetaan aina tyylillä, toimitusjohtaja tiivistää.