Muurausliike Sami Vanne Oy on Suomen suurin rakennusalan muuraustöihin erikoistunut yritys.

Muurausta ympäri Suomen

www.muurausliike.fimuurausliike_sami_vanne_160

 

Sami Vanne aloitti rakennusalalla vain15-vuotiaana poikasena. Tällöin hänellä ei ollut vielä suuria suunnitelmia, mutta nykyisin Muurausliike Sami Vanne Oy on Suomen suurin rakennusalan muuraustöihin erikoistunut yritys.

25-vuotista taivaltaan tänä vuonna juhliva Muurausliike Sami Vanne Oy on jo toisessa polvessa toimiva perheyritys. Suomalaisen muurausalan jättiläinen työllistää reippaasti yli sata henkeä, toteuttaa julkisivu- ja väliseinämuuraukset avaimet käteen –periaatteella ja vaalii samalla muurausalan käsityöperinteitä.

– Kaikki lähtee siitä, että tämä on kisällityötä. Kyse ei ole mistään kuukauden hommasta, vaan tämä on vuosien projekti, sanoo yhtiön työpäälllikkö Sami Vanne.

Vanteelta on juuri kysytty muurarin koulutuspolusta oppipojasta mestariksi. Aihe saa miehen innostumaan, onhan hänellä takanaan pitkä käytännön kokemus muurausalalta.

Kaikki lähtee siitä, että tämä on kisällityötä.

– Etsimme koko ajan nuoria, alasta kiinnostuneita hyviä kavereita, joihin haluamme panostaa. Meillä pääsee aloittamaan vanhemman työntekijän apumiehenä, ja siitä sitten edetään kokeilemalla omiin töihin. Olemme hienossa asemassa, koska meillä on niin paljon hyviä työntekijöitä.

Sairaalat erikoisuutena

Muurausliike Sami Vanne Oy:n projektit vaihtelevat asuntoyhtiöiden ja toimitilojen muuraustöistä aina suuriin julkisiin hankkeisiin. Parhaillaan työn alla on esimerkiksi useita sairaalahankkeita.

– Aikataulutus ja työvaiheiden yhteensovittaminen on suurissa projekteissa haastavaa, mutta se on elintärkeää kokonaisuuden kannalta, Vanne kertoo.

Kysyttäessä yhtiön viimeisimmistä työmaista, Vanne miettii hetken – seuraa loppumattomalta tuntuva lista. On Lastensairaalaa ja Triplaa Helsingissä, kylpylää ja lääketehdasta Hangossa, Ratinan kauppakeskusta Tampereella, palvelutaloa Tammisaaressa, terveyskeskusta Kemiössä, koulu- ja liikekeskusta Lappeenrannassa sekä tietysti asuntorakentamista ympäri Suomen. Ja sairaaloita, niitä riittää niin Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Helsingissä, Joensuussa, Lappeenrannassa ja Seinäjoellakin. Työntekijät taitavat kulkea töiden perässä pitkiäkin matkoja.

– Onhan meillä yleensä paikallisia työntekijöitä, mutta niin kauan kuin muurausta on ollut olemassa, on pitänyt tietysti lähteä sinne, missä muurataan, Vanne naurahtaa.

Ongelmanratkaisukykyä ja soveltamista

Vaikka yhtiön pääsuuntaus onkin uudiskohteissa, ei saneerauspuoli suinkaan ole jäänyt vieraaksi. Oiva esimerkki tästä on Turun Kaupunginteatterin työmaa, jossa monet samanaikaisesti toteutettavat työvaiheet juuri saneerauksessa vaativat hieman enemmän kykyä soveltaa ja suunnitella asioita.

– Kaupunginteatterin projektissa työt saneerauksen ja uudisrakentamisen kesken jakautuivat pitkälti tasan. Itse työn tekeminen ei ollut vaikeaa, mutta logistiikka vaati hieman tavallista enemmän suunnittelua. Haastavuudesta huolimatta se oli kyllä hieno projekti, Vanne selventää.

Viimevuosina muurareiden arvostus on Vanteen mukaan ollut nousemaan päin, mutta muurauksen lisäksi pitää suunnitella koko ajan uutta tulevaisuuden varalle. Yhtiö onkin tehnyt uuden aluevaltauksen ja aloittanut menestyksekkäästi valmistamaan omatuotantona kivirakenteisia rivi-, pari- ja pienkerrostalokohteita Hyvinkäällä.