Liedon Tuulissuolla majapaikkaansa pitävä Laatu-Asfaltti Oy tekee omaa asfalttia ja palvelee asiakkaitaan jo yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella.

Asfalttia omalta asemalta

www.laatuasfaltti.fiLAATUASFALTTI_160

 

Liedon Tuulissuolla majapaikkaansa pitävä Laatu-Asfaltti Oy tekee omaa asfalttia ja palvelee asiakkaitaan jo yli kahdenkymmenen vuoden kokemuksella.

Vuonna 1994 perustettu Laatu-Asfaltti Oy toteuttaa taloyhtiöiden ja omakotitalojen pihojen asfaltointityöt ja paikkaukset, rakennusliikkeiden uudisrakennus- ja saneerauskohteiden asfaltoinnit, teiden ja katujen asfaltoinnit sekä pohjatyöt ja pienimuotoiset maarakennustyöt. Perustaja Pertti Kankare on edelleen mukana toiminnassa, mutta mukana osakkaana ja työnjohtajana on myös poika Pete Kankare, jolla on selkeä mielipide asfaltista.

– Hyvä asfaltti on yksinkertaisesti tarpeeksi tasaista tarvittavine 2%:n kaatoineen eikä siinä saa olla lajittumia. Lisäksi sen pitää olla tietysti kestävää, tämän takia pohjatyö on erityisen tärkeä asia, hän avaa.

Kankare tietää mistä puhuu sillä hän on ollut yrityksessä jo kymmenen vuoden ajan. Mies on nähnyt Laatu-Asfaltin mukana kaikkea toimintaa katujen asfaltoinnista isoihin ja pieniin pihoihin, paikkaustöihin ja valtateiden asfaltointeihin saakka.

– Joka hommassa on haasteensa, mutta mielestäni erityisesti pihojen työt vaativat tarkkuutta silmältä ja käsityötaitoa, koska monesti alueet ovat sellaisia, että koneilla ei voi tehdä kaikkea.

Huono kaato voi aiheuttaa esimerkiksi ikäviä vesilätäköitä taloyhtiöiden pihoilla. Jäätyessä niistä muodostuu ikäviä turvallisuusriskejä. Oli kyse sitten halkeamista, pienistä epätasaisuuksista tai isommista asfalttityömaista, ei Kankareen mukaan Laatu-Asfaltti tee asiakkaiden toiveiden välillä eroja. Kaikki kohteet pyritään hoitamaan mahdollisimman hyvin ja asiakkaiden tarpeisiin vastataan aina.

Lounais-Suomalaista laatua

Laatu-Asfaltti operoi ajankohdasta riippuen10-15 hengen voimin noin sadan kilometrin säteellä Liedosta. Asfaltointi alkaa keväällä huhtikuun aikoihin, kun maa ei ole enää jäässä, ja jatkuu niin kauan kuin olosuhteet sen sallivat. Käytännössä asfaltointia tehdään siis sellaisena aikana, jolloin asfaltti ei jäähdy liian nopeasti.

– Sesonkiaika on juuri kuumimman kesän ympärillä. Tällöin asfaltin työstäminen helpottuu siksi, että se jäähtyy hitaasti. Jälki on tasaista ja esimerkiksi ikäviä saumoja ei pääse syntymään helposti, Kankare kertoo.

Tuotteemme on CE-merkitty, ja sitä valvotaan ja testataan laatunäytteillä jatkuvasti laboratorioissa.

Asfaltoinnin lisäksi perheyrityksen erikoisuutena on se, että se tekee asfalttinsa itse.

– Tuotteemme on CE-merkitty, ja sitä valvotaan ja testataan laatunäytteillä jatkuvasti laboratorioissa. Tällä tavalla varmistamme sen, että olemme muista riippumaton toimija, lisäksi oma asfaltti on myös kustannustehokas ratkaisu, Kankare kertoo.

Haasteeksi Kankare mainitsee kovan kilpailun ja sen, että alalle ei ole olemassa koulutusta, vaan kaikki opitaan käytännön kautta. Tämän johdosta työntekijöiden ja aliurakoitsijoiden löytäminen voi välillä olla vaikeaa. Haasteista huolimatta Kankare katsoo tilannetta luottavaisesti.

– Asfalttia tarvitaan aina, joten meidän alamme on vakaampi esimerkiksi talonrakennukseen verrattuna. Siellä on nyt buumi, mutta kolmen vuoden kuluttua saatetaan taas ihmetellä tilannetta. Meidän toiminnassamme heilahtelut ovat melko pieniä, joten töitä kyllä riittää.