Timantti Turku Oy:stä on tullut haluttu yhteistyökumppani etenkin isojen, valtakunnallisesti toimivien rakennusliikkeiden keskuudessa.

Timantinkovaa osaamista

TIMANTTITURKU_160www.timanttiturku.fi

 

Yrittäminen ei ole aina helppoa, mutta kun työnsä hoitaa hyvin ja laadulla, pyytävät vakituiset yhteistyökumppanit mukaan myös seuraaviin projekteihinsa.

Timantti Turku Oy:n perustaja Sami Nurmela on aina tiennyt haluavansa yrittäjäksi. Vuonna 2010, vain 21-vuotiaana, mies pisti pystyyn oman toiminimiyrityksensä, joka tilauskannan ja työntekijämäärän kasvettua vaihdettiin kolme vuotta sitten osakeyhtiöksi.

– Timanttiporaus kiehtoi alana ja siksi valitsin juuri sen. Se on raakaa, vähän miehekästäkin tekemistä, jossa tarvitaan hyvää kuntoa, Nurmela kertoo.

Töitä Timantti Turku Oy:n väelle on riittänyt paljon alusta asti, eikä lomautuksia ole jouduttu tekemään. Siltä osin yrittäminen on vastannut Nurmelan toiveita ja tavoitteita. Työn stressaavuus tuli miehelle kuitenkin hienoisena yllätyksenä.

– Ainoa miinuspuoli yrittämisessä on stressi, joka tulee lähinnä omasta itsestäni, halustani pysyä aikatauluissa ja hoitaa hommat hyvin, Nurmela pohtii.

Merkkikohteissa mukana

Itselle ja yritykselle asetetut vaatimukset ovat kuitenkin tuottaneet myös hedelmää, ja Timantti Turku Oy:stä on tullut haluttu yhteistyökumppani etenkin isojen, valtakunnallisesti toimivien rakennusliikkeiden keskuudessa. Tänä päivänä yrityksen siistiin työjälkeen luottavat esimerkiksi Skanska, Peab ja Lemminkäinen.

Timanttiporaus kiehtoi alana ja siksi valitsin juuri sen. Se on raakaa, vähän miehekästäkin tekemistä, jossa tarvitaan hyvää kuntoa.

Sitä myötä yrityksen viimeaikaisten kohteiden lista on muodostunut varsin vaikuttavaksi, ja siltä löytyy niin Samppalinnan maauimala, Turun Kaupunginteatteri, Palloiluhalli kuin OP-sairaalakin.

– Olemme olleet mukana lähes kaikissa Turun alueen merkittävissä urakoissa. Isoilta yhteistyökumppaneilta olemme saaneet etenkin saneerauskohteita, mutta timanttitöille on kysyntää myös uudispuolella aina silloin, kun betonista jotain rakennetaan, Nurmela kertoo.

– Isompia rakennusliikkeitä ja sijoittajia on kiittäminen siitä, että he ovat alkaneet taas rakentaa pienen taantuman jälkeen. Se tarkoittaa sitä, että myös pienemmille alihankkijoille riittää taas töitä, yrittäjä kiittelee.

Menestyksen avaimet

Tällä hetkellä Timantti Turku Oy työllistää omat alihankkijansa mukaan lukien yhteensä kuusitoista ihmistä. Kristallipalloon katsottaessa Nurmela näkee työntekijämäärän kasvun rinnalla myös muita eteenpäin menemisen mahdollisuuksia.

– Aina pitää keksiä jotain uutta ja tehostaa työtä entisestään. Jotta pystymme kehittymään, täytyy myös koneiden pysyä laadukkaina. Tällä hetkellä meillä on käytössämme aivan uudet koneet, mikä vaikuttaa sekä työn jälkeen että nopeuteen, yrittäjä kertoo.

Nopeus onkin yksi Timantti Turku Oy:n valttikorteista.

– Joka päivä tulee soittoja uusista hommista, joissa aikataulut ovat tiukat. Olen kuitenkin halunnut pitää kiinni periaatteestani, että pyydetyt hommat hoidetaan aina saman päivän aikana, Nurmela kertoo.