AA-Sähkö omaa laajan kokemuksen sähköalan eri töistä ja se tarjoaa perinteisen sähköasennuksen ja -suunnittelun lisäksi aurinkosähköjärjestelmien asennusta.

AA-luokan sähköasennusta ja suunnittelua

Vuonna 1983 Halikossa perustettu AA-Sähkö tarjoaa monipuoliset sähköpalvelut erilaisten kiinteistöiden tarpeisiin. Tietotaitoa löytyy, onhan yritys sen pitkäaikaisten työntekijöidensä omistuksessa.

Harva päätyy ensimmäisen kesätyöpaikkansa toimitusjohtajaksi, mutta näin kävi Henri Kaitalalle. Kaitala työskenteli AA-Sähkössä vielä 2000-luvun alussa, jonka jälkeen opinnot ja työt veivät miehen pääkaupunkiseudulle. Kunnes vuonna 2012 saapui tiedusteleva pyyntö siitä, olisiko Kaitalalla kiinnostusta AA-Sähkön jatkajaksi sukupolvenvaihdoksen myötä. Kun päätös oli tehty, lähti Kaitalan mukaan kumppaniksi  Tomi Salminen, joka oli jo vuosia itsekin työskennellyt samaisessa yrityksessä sähköasentajana. Tänä päivänä AA-Sähkön merkittävintä asiakaskuntaa ovat lähialueen maatilalliset.

– Maatilallisille teemme paljon kuivureiden asennuksia ja saneerauksia sekä vikakorjauksia ja huoltotöitä. Kun navetassa ilmenee esimerkiksi sähkövika ja eläimet eivät saa tästä johtuen ruokaa tai vettä, on lähdettävä välittömästi paikan päälle, Kaitala kertoo.

Maatilallisten lisäksi AA-Sähköä työllistävät julkisen puolen asiakkaat, kuten Salon terveyskeskus ja seurakunnat, joille tehdään sekä säännöllisiä huolto- ja korjaustöitä että yksittäisiäkin toimeksiantoja. Yksityisille asiakkaille yritys toteuttaa vikakartoituksia ja uudis- ja saneerauskohteita.

Salon seudulla yrittäminen kannattaa

Kaitala iloitsee, että AA-Sähköllä töitä on riittänyt enemmän kuin hyvin koko sen toiminnan ajan. Yrityksellä on ollut lähes jatkuvasti 1–3 uudiskohdeprojektia työstettävänä Salon seudulla.

– Liiketoiminta on kasvanut meidän yrittäjäkautenamme tasaisesti, vaikka yleistilanne onkin Suomessa ollut haastava. Meidän lisäksi olemme työllistäneet koko ajan yksi tai kaksi miestä ja tällä hetkellä meillä on pakottava tarve lisärekrytointeihin.

Salon alue on työllistänyt AA-Sähköä siinä määrin, ettei sen ole tarvinnut lähteä laajentamaan toimintasädettään kauemmas. Erityisesti yksityisten rakentamat omakotitalokohteet ovat olleet yritykselle tärkeä työllistäjä alueella.

– Yksikään uudistalokohteistamme ei ole ollut alle 200 neliötä eli rakennuskohteet ovat olleet todella suuria ja ne ovat sisältäneet paljon talotekniikkaa. Tänä päivänä omakotitaloissa myös valaistus on suuressa roolissa ja siitä ollaan kiinnostuneita. Meiltä asiakkaat saavat neuvontaa myös valaistuksen suhteen, Kaitala avaa.

Laatutyö palkitsee

AA-Sähkö on toiminut Halikossa pitkään, joten se tunnetaan Salon alueella hyvin. Kaitala kertoo, että yrityksen toiminta on perustunut siihen, että kaikki mahdolliset sähkötyöt vastaanotetaan.

– Olemme tehneet aina hyvin erilaisia projekteja ja tästä syystä olemme kokeneet, että meidän ei ole kannattanut lähteä Saloa kauemmas tekemään pienempiä keikkatöitä. Täällä olemme voineet palvella asiakkaita monipuolisemmin.

AA-Sähkö omaa laajan kokemuksen sähköalan eri töistä ja se tarjoaa perinteisen sähköasennuksen ja -suunnittelun lisäksi aurinkosähköjärjestelmien asennusta.

– Osaamistasomme on sitä luokkaa, että voimme palvella eri asiakkaita tehokkaasti ja laadukkaasti. Pääkriteerimme on, että asiakkaat ovat tyytyväisiä siinä vaiheessa, kun automme perävalot häviävät pihasta, Kaitala painottaa.