asomet_solid_house_300_CMYK

Ainutlaatuinen kattoperinne jatkuu toisessa polvessa

Kun sukupolvenvaihdos koitti Asometilla, Henri Sorvari sai veljensä kanssa jatkaa isänsä perustaman yrityksen johdossa. Yhdessä omistajakaksikko on jatkanut pitkää peltiperinnettä erikoisuutenaan konesaumakatot.

– Kiteyttäen voisi sanoa, että teemme kaikkia rakennuspelti- ja kattotöitä. Näihin kuuluvat myös kattoturvatuotteet ja sadevesijärjestelmät, Sorvari kertoo ja lisää: – Vuosien aikana on ehtinyt tulla jos jonkinlaista paikkaa ja projektia vastaan, joten harvemmin joutuu kieltäytymään töistä niiden haasteellisuuden takia.

Nykypäivän materiaalit ja erinomainen käsityö tekevät peltitöistä investoinnin arvoisia. Sorvarin mukaan oikein tehdyn konesaumakaton ikähaarukka on 70–100 vuotta, tosin nykytekniikan ja hyvän huollon avulla elinikää voi pidentää entisestään. – Konesaumakatto onkin oikeastaan kaikkein paras katto mitä on olemassa.

Oikein tehtynä konesaumakatosta saadaan tiivein mahdollinen vesikatto, sillä siinä ei ole kiinnitysreikiä ja pellit on saumattu toisiinsa tiivistysmassan avulla kaksinkertaisin saumoin. Vaikka materiaali on kevyt, se kestää Suomen sääolosuhteet erinomaisesti ja oikein huollettuna se on pitkäikäinen.

Sorvari uskoo juuri konesaumakatto-osaamisen olevan Asometin ehdoton vahvuus. – Konesaumakatto erottaa meidät muista kattoremonttitoimijoista. Meillä on niistä pitkä kokemus ja vahva osaaminen, hän toteaa. Tulevaisuuskin näyttää hyvältä Asometin kohdalla, ja vaikka tarkoituksena on jatkaa ydinosaamisen parissa, myös pitkien perinteiden seassa puhaltavat uudet tuulet. – Olemme kehittäneet uuden tuotteen, peltisen roskakatoksen, joka sopii niin suurempiin taloyhtiöihin kuin paritaloihin, Sorvari kertoo. Katoksiin voi tutustua yrityksen kotisivuilla.