Kotimaiset Innofusor akustointituotteet ovat saaneet alalla aikaan todellisen akustiikkabuumin.

Akustointituotteita paraatipaikalle

Kotimaiset Innofusor akustointituotteet ovat saaneet alalla aikaan todellisen akustiikkabuumin. Tuotteiden takana on ajatus siitä, että akustointituote ansaitsee ulkonäkönsä puolesta paraatipaikan.

Toni Oinonen kuvaa tuotteiden takana olevaa osaajien joukkoa itsepäisten insinöörien vastarintaliikkeeksi. – Idea akustiikkalevyistä sai alkunsa siitä, kun etsimme studioon hyvännäköisiä akustiikkatuotteita ja totesimme ettei sellaisia ole olemassa. Teimme ne studion seinään itse ja totesimme, että näitähän voisi alkaa tekemään. Nyt tuntuu siltä, että Innofusorin akustointituotteet ovat saaneet aikaan jopa akustiikkabuumin ja markkinoille on ilmestynyt mielenkiintoisia tuotteita muiltakin valmistajilta. Olemme ylpeitä siitä, että olemme omalta osaltamme saaneet aikaan positiivisen muutoksen akustoinnin saralla.

Designia isoille pinnoille

Innofusor toimii kansainvälisesti sloganilla The Modern Art Of Acoustics. – Ajatuksena on, että akustiikkatuotteiden on oltava niin hyvännäköisiä, että ne voi laittaa paraatipaikalle. Aloitimme toiminnan akustiikkatauluista ja nyt teemme akustisia seiniä. Olemme huomanneet, että design toimii parhaiten isoilla pinnoilla. Se on selkeästi meidän juttu. Vakiotuotteiden lisäksi valmistamme tuotteita myös sisustussuunnittelijoiden ja arkkitehtien suunnitelmien perusteella. Tiimillämme on vahva ja pitkä kokemus äänen parissa työskentelystä.

Uutuutena akustiikkaverhot

Nyt markkinoille on lanseerattu kotimainen akustiikkaverhomallisto. – Olemme käytännön työssä todenneet, että akustiikkaverhoille on olemassa todellinen tilaus. Se on nopea, kevyt ja sisustuksellinen tapa parantaa tilan akustiikkaa. Siksi lanseerasimme syksyn Habitare-messuilla Petra Haikosen suunnitteleman akustiikkaverhomalliston.

Oinonen kertoo, että Innofusorin valikoiman akustointitekstiilit soveltuvat muutoinkin  sisustuskankaiksi mitä moninaisimpiin käyttötarkoituksiin ja niitä voidaan käyttää verhokankaiden lisäksi vaikkapa tilanjakana. – Akustiikkatekstiilit on nopea asentaa eivätkä ne edellytä rakennus- tai muutostöitä, kuten monet muut akustointitavat. Tyylikkäät kuosit sopivat moneen sisutukseen niin toimistossa kuin kotonakin.

Tehokas vaimentaja

Akustiikkakangaskokoelman kuosit ovat syntyneet äänen käyttäytymiseen liittyvien kokeilujen kautta. Tekstiilit yhdistävät hienovaraisella tavalla alkuperän ja visuaalisen ilmeen, jossa kaukaisena kaikuna on läsnä tekstiilien tekninen puoli – huippuluokkaa olevat akustiset ominaisuudet. – Akustiikkatekstiilimme vaimentavat ääntä jopa kymmennen kertaa tehokkaammiin normaaleihin verhokankaisiin verrattuna. Valikoimassamme on teksturoituja kolmiulotteisia kankaita, joista olemme luoneet malliston akustointiverhoja, Oinonen kertoo.