Huittisten_ryhmärakentajat_solid_house_300_CMYK_4_2015

Alueen luottorakentajaa kiinnostavat erikoiskohteet ja haastava rakentaminen

Huittisten Ryhmärakentajat Oy on jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan ollut kysytty toimija omalla alueellaan. Rakennuttajapiirit tietävät yrityksen pysyvän aikatauluissa ja vaalivan laadukasta työjälkeä, joten näillä eväin urakoita onkin riittänyt tasaiseen tahtiin taloustilanteista riippumatta. – Nytkin on kesä ollut kiireinen, sillä lyhyellä aikavälillä meille varmistui keväällä peräti kuusi uutta kohdetta, kertoo Petri Saarimaa. Tällä hetkellä työn alla on esimerkiksi hoivakodin laajennuksen toinen vaihe Pöytyällä, sekä kehitysvammaisten asuntolan 2 rakennusta Aurassa. Referenssilistalta puolestaan löytyy pitkä liuta muita mielenkiintoisia kohteita. – Saarioisten Säilyke Oy:n lukuisat laajennukset ja saneeraukset 10 vuoden ajalta, Harjavallan ja Huittisten päiväkodit, koulujen saneerausta ja lukuisten hoivakotien rakentamista, monenlaista teollisuusrakentamista…, luettelee yrittäjä.

Perinteiseksi rakennusliikkeeksi itseään tituleeraava yritys on kuitenkin parhaimmillaan uniikeissa erikoiskohteissa. – Tavallisten omakotitalojen yms. rakentaminen on loppujen lopuksi helppoa hommaa, haastavimmissa kohteissa mielenkiinto pysyy parhaiten yllä, pohdiskelee Saarimaa. Haasteita riittää myös tällä hetkellä, sillä yritys tekee parhaillaan Kivikylän Kotipalvaamo Oy:n uutta myymälää  Huittisiin. -Valmistuessaan lenkkimakkaran muotoon suunnitellulla rakennuksella tulee olemaan varmasti myös nähtävyysarvoa jopa laajemmallekin alueelle, arvelee Saarimaa.

Vaativat kohteet tuskin onnistuisivat ilman osaavaa ja pitkäaikaista henkilöstöä ja kokemusta. Huittisten Ryhmärakentajilla työntekijöiden vaihtuvuus on hyvin vähäistä. – Homma sujuu parhaiten kun kaverit ovat ammattitaitoisia ja tuntevat toisensa.  Merkittävä  vahvuutemme on ”kokonaisvastuun ottaminen” toteuttamissamme hankkeissa, mukaan lukien viranomaisvelvoitteiden täyttäminen.