betonipaikkaus-ja-valu-jp_solidhouse_web

Ammattitaitoista betonirakentamista

Betonirakentamisen ollessa nyt nousussa, kokeneelle betonirakentamisen ammattilaiselle on riittänyt kysyntää. Projektit vievät kokenutta yritystä ympäri Suomen.

Betonipaikkaus ja -valu J.P. Oy on turkulainen betonirakentamisen ammattilainen, jonka erikoisosaamista ovat betonirakenteiset väestönsuojat. Tarkkoja määräyksiä noudattavat väestönsuojat tehdään kymmenen tonnia painavista elementeistä nosturia käyttäen. Siitäkin huolimatta elementeillä rakentaminen on nopeampi tapa kuin valaminen. Yrittäjä Juha Peipon johdolla Betonipaikkaus ja -valu J.P. Oy tekee väestönsuojan betonirakenteista vain 2–3 päivässä.

Väestönsuojien lisäksi yritys tekee elementtikorjauksia ja -paikkauksia sekä pystysaumapumppauksia ympäri Suomen. – Pysty­saumapumppaus on sitä, kun kaksi vierekkäistä elementtiä valetaan toisiinsa kiinni. Tätä tehdään erityisesti kerrostalotyömailla, Peippo selventää.

Kokemus on valttia

Betonipaikkaus ja -valu J.P. Oy on perustettu 1999, mutta Peipolla on alasta kokemusta jo pidemmältä ajalta. Hän lähti alalle isänsä jalanjäljissä ja on tehnyt betonitöitä jo 35 vuoden ajan. Kiinnostus alaan on siirtynyt myös seuraavalle sukupolvelle, sillä tällä hetkellä yrityksessä työskentelevät myös Peipon kaksi poikaa. – Isä aloitti elementtien tekemisen 1960-luvulla. Hän oli yrityksessäni töissäkin aina vuoteen 2012 asti, Peippo hymyilee ja jatkaa: – Toivottavasti pojat vielä jatkavat yritystä.

Vaikka Betonipaikkaus ja -valu J.P. Oy on tehnyt vuosia vaativia betonitöitä ja väestönsuojiakin jo kymmenen vuotta, vakavilta työtapaturmilta on vältytty. Yrityksen kaikki kuusi työntekijää ovat alaansa sitoutuneita kokeneita ammattilaisia. – Meillä on sama porukka ollut oikeastaan koko ajan töissä. Ei ole vaihtunut porukka, Peippo kiittelee.

Monien kohteiden joukosta Peipolle on jäänyt erityisesti mieleen Kiirunan kaivos, joka osoittautui isommaksi projekti kuin alun perin kuviteltiin. – Lähdimme sinne kuukaudeksi töihin, mutta olimme kaksi vuotta, Peippo nauraa. Pian yrityksen kädenjälki on näkyvissä myös Jatkeen loft-tehtaassa, jonne se on rakentanut suuren väestönsuojan.

Betonirakentaminen tekee nousua

Betoni ja betonirakentaminen ovat vuosien varrella muuttuneet rutkasti. Aikaisemmin suosittua pesubetonipintaa ei tänä päivänä näe enää juuri missään. Silti betonirakentamista arvostetaan enemmän ja nyt betonipinta saa näkyä myös sisustuksessa. – Eri rakeisuuksia ja värejä on tullut lisää. Värillisten elementtien paikkaaminen on esimerkiksi hyvin haasteellista, kun pitää löytää sama väri, Peippo sanoo.

Betonirakentamisen suosio on näkynyt myös Betonipaikkaus ja -valu J.P. Oy:n toiminnassa, erityisesti väestönsuojien osalta. Vuodenvaihteessa yritys teki parhaimmillaan viittä väestönsuojaa viikossa eikä tahti näytä hidastuvan keväänkään myötä. Tulevalle kesälle on jo nyt 20 väestönsuojaa tilauksessa.

Yrityksen ammattitaitoinen henkilöstö tekee betonitöitä ympäri Suomen aivan pohjoisinta Suomea lukuun ottamatta. – Sinne mennään, missä työt ovat, Peippo lupaa.