tehokuivaus_solid_house_300_CMYK_4_2015

Apua vahinkosaneerauksiin

Kun porilainen Tehokuivaus Oy vuonna 1988 perustettiin, keskittyi se pelkästään vesivahinkojen kartoittamiseen ja kuivaukseen. Vuosien myötä toiminta on laajentunut ja tänä päivänä yritys tekee kaikkea vahinkotapauksiin liittyen. Tällä hetkellä noin neljänkymmenen työntekijän voimin pyörivä yritys palvelee kaikkia asiakaskuntia ympäri Satakuntaa, kesäaikaan urakat suuntautuvat pidemmällekin.

Kattava palveluvalikoima on tätä päivää

Tehokuivauksen toiminta on vuosien myötä laajentunut kosteusmittauksista ja kuivauksista käsittämään myös vahinkokohteiden purku- ja saneeraustyöt. Jokaiselle alueelle löytyy yrityksestä omat huippuosaajansa, jotka yhteistyössä tekevät kohteen valmiiksi ja asiakkaan hyväksyttäväksi. Kaikkineen projektiin menee keskimäärin kaksi kuukautta. – Vaikka ihmisillä yleensä on kiire, he ymmärtävät että kuivumisajat tulevat vastaan. Kuivaaminen vaatii muutamia viikkoja. Kasaamisvaiheessa tulee taas vedeneristykset ja niiden tarkastukset ja valvonnat, jotka ottavat oman aikansa, kertoo Kai Kekki.

Tehokuivaus erottuu kilpailijoistaan pysymällä jatkuvasti ajan hermolla ja panostamalla työntekijöidensä koulutuksiin. Yrityksen palveluksesta löytyy monen alan asiantuntijoita ja tutkimustyöhön erikoistuneita työntekijöitä, kuten Satakunnan ensimmäinen asumisterveystarkastaja ja haitta-ainekartoituksiin erikoistunut ammattilainen. Haitta-aineista erityisesti asbestia löytyy paljon vielä vanhemmista rakennuksista ja sen purkua varten haitta-ainekartoitus on välttämätön. Tehokuivauksella on tarvittavat luvat myös asbestipurkuihin.

Muista yrityksen palveluista mainittakoon vielä tiiveysmittaukset, palokartoitukset sekä pesun ja homekäsittelyn sisältävät irtaimistopuhdistukset. Käsityönä tehdyt puhdistukset tehdään sisäilmaongelmista kärsineiden päiväkotien, koulujen ym. irtaimistolle. Vahinkotapauksen sattuessa Tehokuivaukselta voi lisäksi vuokrata kontteja tavaroiden tilapäissäilytystä varten.

Ennakoimalla vältytään suurimmilta vahingoilta

Mitä nopeammin vuotokohta saadaan tietoon, sitä pienemmäksi vahinko ehtii jäädä. Toisaalta äkilliset putkien jäätymiset tai vaikkapa tulvat voivat aiheuttaa suuriakin vahinkoja. Asia erikseen on vielä kuuma vesi, joka vuodettuaan lattialle höyrystyy myös pintoihin ja rakenteisiin. Vahinkojen laajuudet ovat vuosien mittaan kuitenkin pienentyneet. – Ennen vahingot olivat isoja. Kun meni kohteeseen, saattoi olla puoli taloa tai koko talo märkänä. Koko talojen vahinkoja tai isoja vahinkoja tulee enää harvoin vastaan. Tietoisuus on kasvanut, Kekki kertoo.

Kodin hyvinvointiin panostaminen on tärkeää.  Jo pienillä huolloilla voidaan ehkäistä suuria vahinkoja. Joskus ennakoiminenkaan ei kuitenkaan auta, tällöin on käännyttävä ammattilaisen puoleen.

Kodin vahinkotapauksia voi välttää ennakoinnilla ja huolellisuudella. Tavallisimpien vesivahinkojen aiheuttajien, pesukoneen ja astianpesukoneen, hanat on hyvä pitää kiinni kun laitetta ei käytetä. Pesukoneisiin on asennettavissa niin ikään kosteudesta ilmoittavia mittareita ja hälyttimiä. Kekki kehottaa myös tekemään säännöllisiä tarkastuskäyntejä lämminvesivaraajatilaan sekä seuraamaan vesimittaria: – Jos mittari pyörii omia aikojaan, johonkin se vesi menee. Varsinkin talvella lomamatkalle lähtiessä jäätymisen estämiseksi kannattaa vesimittari ja hanat sulkea. Taloa ei myöskään kannata jättää seisomaan kylmänä, vaan pieni lämpö on hyvä jättää päälle.

Kekin mukaan ihmiset ovat tarkempia ja valveutuneempia kuin 25 vuotta sitten. Sisäilman osalta monesti jo pelkkä outo haju saa ihmiset valpastumaan ja ottamaan yhteyttä alan osaajaan, mutta myös fyysiset oireet, kuten äänen käheys, herättävät epäilyjä mahdollisesta sisäilmaongelmasta. – Läheskään aina ei kuitenkaan puhuta homeesta. Jotkut ihmiset vain ovat herkempiä kuin toiset, vaikka tila olisikin puhdas, Kekki kertoo. Hän kehottaa ihmisiä kuitenkin panostamaan talon ja kiinteistön hyvinvointiin huoltamisella ja hoidolla. – Kiinteistöä pitäisi hoitaa samalla tavalla kuin esimerkiksi autoa. Ennakoimalla pääsee vähemmällä ja lisäksi halvemmalla!