Solid House Magazine 3/2017


Purkutöiden pioneerit Pirkanmaalla

Nokialainen Suomen Erikoissaneeraus Oy on vuonna 2012 perustettu asbestipurkutöihin erikoistunut yritys. Asbestitöiden lisäksi yrityksen palveluihin kuuluvat kokonaisurakkana toteutettavat linjasaneeraukset, timanttityöt, erilaiset purkutyöt, maanrakennustyöt sekä suurtehoimurointi ja puhallus imuautolla.

16 vakituisen työntekijän...
Lue lisää »


Säännöllinen viheralueiden hoito säästää rahaa

www.greener.fi

 

Viheralan kasvunäkymät ovat erinomaiset. Pihat ja parvekkeet ovat olohuoneiden jatkeita, joista nautitaan myös hyötypuutarhojen muodossa.

– Hyötypuutarha on ollut trendikäs jo useamman vuoden; jopa pienillä...
Lue lisää »


Kotikaupunkinsa korjausrakentaja

Rakennus Grahn on erikoistunut vanhojen arvokohteiden kunnostukseen pääkaupunkiseudulla. Aidosti helsinkiläisellä yrityksellä on tavoitteena olla kaupungin paras korjausrakentaja.

Rakennus Grahnin toimitusjohtaja Jani Gran on käytännössä kasvanut korjausrakentamisen maailmassa. Toiminnan juuret ovat hänen...
Lue lisää »


Rakennusjätteiden käsittely on keskeinen osa rakentamista

www.ekopartnerit.fi

 

Liikkeelle lähdetään siitä, että tehdään jätteenhallintasuunnitelma, alustaa Eko­partnerit Turku Oy:n toimitusjohtaja Juha Hämäläinen.

– Tarjoamme kaiken kokoisille rakennusliikkeille täyden palvelun järjestelmät, jatkaa myyntiryhmäpäällikkö Johanna Peltomaa.

Suunnitelmassa...
Lue lisää »


Hyvässä yrityksessä rekrytointikin sujuu luonnostaan

Sähköinsinööritoimisto Matti Leppä Oy on ollut jo vuosikymmenten ajan paitsi vaativiin urakoihin haluttu suunnittelutoimisto, myös haluttu työnantaja.

– Ei meillä ole ollut koskaan vaikeuksia rekrytoida, ihmiset ovat itse aktiivisesti tarjoutuneet töihin....
Lue lisää »


Betoni saa nyt näkyä

www.asv.fi

 

Turun seudulla on meneillään useita suuria rakennushankkeita, ja tämä pitää elementtitehtaat kiireisinä. Ansion Sementtivalimolla tehdään elementtejä muun muassa Fabriikkiin.

Vuonna 1949 perustetun Ansion Sementtivalimon toiminta...
Lue lisää »


Arkkitehtitoimisto suunnittelee pientä ja suurta

www.schaumanarch.fi

 

Turkulainen Schauman Arkkitehdit elää vahvaa kasvukautta. Fabriikki-projektissakin mukana olevan yrityksen erityiseen kompetenssiin lukeutuu muun muassa tietomallintaminen.

Frank Schaumanin vuonna 1975 perustamassa yrityksessä on osakkaita tätä nykyä...
Lue lisää »


Merkityksellistä maanrakennusta

Valtakunnan ympäristömääräykset ovat vieneet Maanrakennus Ilkka Rantalan urakoimaan luonnonkauniiseen Ruissaloon yhdessä alueen vesiosuuskunnan kanssa. 

Kun on toiminut maanrakennusalalla vuosikymmeniä, voi saada hoidettavakseen myös ympäristön kannalta merkityksellisiä maanrakennuskohteita. Maanrakennus Ilkka Rantalalle tällainen...
Lue lisää »


Fabriikki rakentuu hyvässä yhteishengessä

www.talotekniikkatiimi.fi

 

LVI-urakointiin erikoistunut Maskun Talotekniikkatiimi työskentelee tällä hetkellä uniikin Turun Fabriikin asuinalueen parissa.

Turun uusi Fabriikin asuinalue nousee paraikaa aivan kaupungin keskustan sydämeen. Fabriikista tekee ainutlaatuisen...
Lue lisää »


Luotettavaa suunnittelua asiakkaan lähtökohdista

Sweco Rakennetekniikka Oy Länsi-Suomi tarjoaa palvelujaan kaikentyyppisissä rakennushankkeissa laidasta laitaan.

– Teemme rakennesuunnittelua eli rakennusten lujuuslaskelmia ja rakennepiirustuksia rakentamista varten. Kohteita ovat muun muassa teollisuus, asuntorakentaminen, toimisto- ja liikerakentaminen, logistiikkakeskukset sekä...
Lue lisää »


Fabriikki – tulevaisuuden asuinalue

www.yit.fi

 

Fabriikki valmistuu vaiheittain Logomon ja rautatieaseman naapuriin. Asuinalue tullaan tuntemaan yhtenä Turun kaupunkikeskustan maamerkkinä.

Fabriikin tarinaa on rakennettu hiljalleen jo yli kymmenen vuoden ajan. YIT:n rakennuttama...
Lue lisää »


Huolella tehty työ pitää kiinni leivässä

Sähköpalvelu J. Vainionpää Oy:lle tulee syksyllä täyteen neljännesvuosisata sähköurakoinnin parissa. Sähköurakointi on kehittynyt 25 vuodessa monella tavalla; tietoverkkoihin liittyvät asiat ovat vaatineet opiskelua, sähköistyksiin liittyvät järjestelmät taas tarvitsevat ohjelmointia ja käyttöönottoja. Tällaisia...
Lue lisää »


Raleka taitaa kaiken­­laiset remontit

www.raleka.fi

 

Rakennustöitä monipuolisesti sekä uudis- että saneerauskohteissa tarjoava Raleka Oy viettää Suomi 100 -juhlavuonna 10-vuotisjuhlapäivää.

Loimaalaiselle Raleka Oy:lle voi vaivatta suoda menestyvän rakennusalan asiantuntijan tittelin. Se...
Lue lisää »


Toimivaa jäte­huoltoa Turussa

www.akseli.fi

 

Jätehuolto on murroksessa, mutta lajittelu on tullut jäädäkseen

Yksi Turun alueen jätehuollon ammattilaisista on kiinteistöpalvelualan monipalveluyritys Akseli Kiinteistöpalvelut Oy, jonka jätehuollon piirissä on noin 140...
Lue lisää »


Työtä ihmisten tähden

Viherrakentamisen moniosaaja tietää, että onnistuneen pihasaneerausprojektin pääosassa ovat ihmiset: tyytyväinen asiakas, onnellinen asukas, luotettavat yhteistyökumppanit ja korvaamattomat työntekijät.

Anssi Koskela muistelee Viherpoikien menestystarinan syntyhetkiä. Kaikki alkoi onnenpotkuksi kääntyneestä epäonnesta 1990-luvun alussa...
Lue lisää »


Suomalainen sisustus­kauppa palveluksessasi

www.rtv.fi

 

Suomalaisten yritysten keski-ikään verraten RTV-Yhtymä Oy saattaa olla iäkäs, mutta pintamateriaalien ja sisustustrendien maailmassa yritys loikkii ketterästi kuin nuori gaselli.

66-vuotiaasta perheyrityksestä voi puhua yritysmaailman...
Lue lisää »


Vaivaton maalämpö on hyvä valinta

Kolmannessa polvessa toimiva Saariston Kaivonporaus on täyden palvelun talo. Yrityksen palvelutarjottimeen kuuluvat muun muassa vesikaivojen sekä maalämpökaivojen asennus sekä laitetoimitukset huoltoineen. Sisaryhtiö suorittaa lisäksi ruoppauksia; myös porapaalutusta ja arkkujen asennuksia...
Lue lisää »


Yhteistyö­kumppani jätteen käsittelyyn

www.tshkuljetus.fi

 

Jätehuolto ei ole pelkkää roskalavojen säännöllistä tyhjentämistä. Sen tietää myös Varsinais-Suomen alueella toimiva Turun Seudun Hyötykuljetus Oy, joka on asiakkailleen ennen kaikkea läheinen yhteistyökumppani....
Lue lisää »


Pihasi puuhamies Turun seudulla

www.tarvasjoenkiinteistohuolto.fi

 

Jo lähes 30 vuoden ajan varsinaissuomalaisia pihoja parannellut Tarvasjoen Kiinteistöhuolto Oy on toisen polven perheyritys, jonka toimintaa ohjaa ensiluokkainen asiakas­palvelu.

Yrityksen sisällä liiketoiminta on jakautunut...
Lue lisää »


Kaikki pihallesi Viher­rakennus Tyykilästä

www.viherrakennustyykila.fi

 

Viherrakennus Tyykilä tarjoaa kattavasti kaikki palvelut piha- ja viheralueiden suunnittelu-, hoito- ja perustamistarpeisiin. Puutarhuri Outi Tyykilän luotsaama yritys toimii Eurajoen, Porin ja Rauman seudulla.

Pääpaino...
Lue lisää »


Reilusti rakentaen

20 vuotta sitten tyhjästä noussut Ojarannan Rakennus Oy on suomalainen menestystarina vailla vertaa. 

Työnantajan ajauduttua konkurssiin timpuri-kirvesmies Markku Koski ei lannistunut vaan päätti perustaa oman yrityksen. Muutaman työmiehen ja omien poikien...
Lue lisää »


Laadukas taimi kasvaa ja kukoistaa

Viisas kotipuutarhuri tai piharakentaja satsaa kesän taimihankinnoissa korkeatasoisuuteen sekä kasvien sopivuuteen kasvupaikkaansa nähden. Mitä paremmat ja kasvuvaatimuksiltaan sopivimmat kasvinalut paikalle löytyy, sitä helpompaa on hoito ja varmempaa komea lopputulos.

– Laatu...
Lue lisää »


Yrittäjyys on elämäntapa

Uudessakaupungissa toimivan Mattilan Maansiirto Oy:n tarina sai alkunsa vuonna 1988, kun yrittäjä Ilpo Mattila lähti ostamaan jenkkiautoa, mutta törmäsikin myyjän suulissa Bobcatiin. Tuosta koneesta alkoi pitkä yrittäjän taival.

Aluksi tehtiin paljon...
Lue lisää »


Ilman tyytyväistä työntekijää ei ole tyytyväistä asiakasta

www.pohjolarak.fi

 

Turussa toimiva Pohjola Rakennus Oy on ottanut heti alkutaipaleellaan varsin lentävän lähdön. Uusia miljoonahankkeita on rakenteilla jatkuvasti, ja jatkuva rekrytointikin on käynnissä.

– Onhan tämä...
Lue lisää »


Luotettava kumppani kokonaisurakoissa

 

Turtolan Kaivin Oy on vuonna 1993 perustettu, pääosin Pirkanmaalla toimiva maarakennusalan urakointia ja konevuokrausta harjoittava yritys. Asiakkaisiin kuuluvat rakennus- ja maarakennusalan yritykset, teollisuusyritykset, julkishallinto, valtion ja kuntien liikelaitokset sekä yksityiset...
Lue lisää »


Suomalainen panostaa uuteen tekniikkaan

www.telakone.com

 

Suomessa maanrakennusalalla ollaan innokkaasti eturintamassa koneissa vaadittavan tekniikan suhteen. Uusilla koneilla ja lisälaitteilla työ sujuu joutuisasti, eikä lapiomiehiä tarvita.

Yksi Suomen Telakone Oy:n omistajaveljeksistä, Markku...
Lue lisää »


Poikkeuksetta aina aikataulussa

Forssan LVI-Valmiste Oy on täyden lvi-palvelun talo, joka tarjoaa asiakkailleen sekä lvi-urakoinnit että korkealaatuisten levymekaniikkakomponenttien valmistuksenkin.

Vuonna 1976 perustettu Forssan LVI-Valmiste Oy on perheyritys sanan varsinaisessa merkityksessä. Tänä päivänä yritystä johtavat...
Lue lisää »


Monipuolisella kalustolla palvellaan kaikenlaisia asiakkaita

www.supernostot.com

 

Oripään Nostopalvelu Supernostot Oy on kasvanut reippaasti syntyvuosistaan yritykseksi, joka pystyy auttamaan kaikenkokoisissa projekteissa. Yleinen kehitys kulkee suuntaan, jossa pienet putoavat.

– Viime aikoina kehitys...
Lue lisää »


Brastan suihkukulmien ja erikoislasien virallinen maahantuonti Blue Onion Oy:lle

www.brasta.fi

 

Euroopan suurimpiin alansa valmistajiin kuuluva Baltijos Brasta työllistää noin 180 henkilöä.

Tehtaan ajatusmaailma pohjautuu korkeaan laatuun, asiakaspalveluun sekä lyhyihin toimitusaikoihin. Valmistuksessa noudatetaan ISO 9001:2008 ja...
Lue lisää »


Sisäpiirin porukkaa

Sisärakenne Topset on luotettava kumppani, joka tarjoaa monipuolisia sisärakentamisen palveluita yli 20 vuoden kokemuksella.

Vaikka Sisärakenne Topset on nuori, vasta kolmen vuoden ikäinen yritys, on sen toimitusjohtajalla Timo Issakoffilla ja muilla...
Lue lisää »


Valmistamme juuri sitä, mitä asiakas tarvitsee

www.murskausramokaren.fi

 

Myös murskausalalla kilpailu on kovaa, eikä talouden hienoinen nousu ole vielä näkynyt. Tulevaisuuteen katsotaan kuitenkin luottavaisin mielin.

Humppilasta käsin operoiva Murskaus Rämö & Karén Oy...
Lue lisää »


Vaihdata ikkunat ajoissa

Kun ikkunoiden vaihtaminen taloyhtiössä tulee ajankohtaiseksi, kannattaa valita työlle luotettava ja kokenut tekijä. Yksi alan konkareista on Uudellamaalla toimiva MTJ-Sportmaalarit Oy.

– Energiataloudellisuus ja käytännöllisyys ovat usein syynä ikkunanvaihtoon. Joskus vanhat...
Lue lisää »


Luovuuden ytimessä

Helsinkiläistä arkkitehti- ja sisustusarkkitehtitoimisto Puroplania voidaan kutsua hyvällä syyllä yhdeksi alan pioneereista. Takataskussa on mittava referenssilista aina vanhoista arvokiinteistöistä suuriin hotelliketjuihin asti. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä 12 suunnittelijaa ja neljä...
Lue lisää »


Maa-ainesten asiantuntija Forssan seudulla

www.kuljetusnukari.fi

Vuonna 1993 perustettu Kuljetus Nukari Oy aloitti toimintansa soranmyynnistä. Yrittäjä Pasi Nukarin isä oli jo aiemmin harjoittanut pienimuotoista soranvälitystä Forssassa sijaitsevan kotitilan soramaalta. Yritystoiminnan...
Lue lisää »


Laatumerkkeihin luotetaan, eikä suotta

Laajatkin nurmialueet kyetään nykyään hoitamaan robotiikan varassa. Tämä on ilouutinen erityisesti kiinteistöhuoltoyhtiöille, kunnille ja kaupungeille. 

Salossa toimiva Falmek Oy aloitti toimintansa vuonna 2006 ja on laajentunut mukavasti koko maan kattavaksi tarjoajaksi...
Lue lisää »


Korjausrakentamisen konkarit

Ojares Oy on korjausrakentamisen asiantuntija, joka panostaa palvelun laatuun aina asiakkaiden tarpeet huomioiden. Jopa siinä määrin, että yrityksen työmailta voi löytyä pyykinpesu- ja tiskaustilat.

Ojareksen hallituksen puheenjohtaja Heikki Ojares kuvailee korjausrakentamiseen...
Lue lisää »


Ventrix määrittelee ilman uudelleen

Ventrix Oy:n ilmanvaihtoputkistoissa puhaltelevat muutoksen tuulet. Nuori yritys on uudistanut koko ilmeensä ja on valmiina vastaamaan sekä yksityisten että yritysten  ilmanvaihtotarpeisiin.

”Redefining air” on toimitusjohtaja Christian Hellgrenin luotsaaman Ventrix Oy:n uusi...
Lue lisää »


Mittasaneeraus pesee katot, julkisivut ja pihat

Jos talosi katto, julkisivu tai pihakiveykset kaipaavat puhdistusta, kutsu paikalle koko Etelä-Suomen alueella toimiva Mittasaneeraus.

– Hoidamme vesikattopinnoitukset ja puhdistukset Pirkanmaalta koko Etelä-Suomen alueelle. Pääpalvelumme on tiilikattojen pesu, pinnoitus- ja puhdistustyö....
Lue lisää »


Paimiolaista laatua

 

www.facebook.com/taitolkv/

Arvostettu paimiolainen rakennusalan yritys on rakentamassa 29 uudiskohdetta luonnonläheiseen Kiirulanpuistoon. Tarkoitus on rakentaa ulkoapäin yhtenäinen asuntoalue, joka säilyttää arvonsa myös tulevaisuudessa.

Paimion Kiirulanpuistoon on rakenteilla...
Lue lisää »


Luotettava henkilökunta on yrityksen kulmakivi

Turun LVI-Tiimi on perustettu vuonna 2001, ja se tekee monipuolisesti LVI-alan töitä  kunnille, kaupungeille, taloyhtiöille, rakennusliikkeille ja yksityishenkilöille. Pääsarkaa ovat putkiasennukset sekä huoltopalvelu, joka auttaa kaikenlaisia asiakkaita. Työt jakaantuvat uudis-...
Lue lisää »


Jokainen sisustus on aina uniikki

Innovatiivisuus ja huippudesign ovat asioita, joita meidän tulisi Suomesta maailmalle viedä. Pia Litokorven perustama Kudos Dsign on pirteä esimerkki rohkeudesta ja korkeasta osaamisesta.

– Olemme aidosti kansainvälinen yritys, sillä palkkalistoiltamme löytyy...
Lue lisää »


Hyvä yhteishenki saa työn sujumaan

www.rakennustoimistojussit.fi

 

Naantalilaisen Rakennustoimisto Jussit Oy:n merkittävimpiin referensseihin lukeutuu Hernesaaren Löyly. Nyt työn alla on taas uutta ja mielenkiintoista projektia.

Helsingissä sijaitseva, näyttelijä Jasper Pääkkösen ja kansanedustaja...
Lue lisää »


Olemme kaikkia asiakkaita varten

Turussa sijaitseva NL-Rakennuslaskenta Oy on Suomen johtava määrä- ja kustannuslaskentatoimisto. Insinööreistä koostuvassa tiimissä on hyvä yhteishenki.

NL-Rakennuslaskenta Oy on täyden palvelun konsulttitoimisto rakennusalalla. Päätyötämme on määrä- ja kustannuslaskenta, rakennuttaminen, työmaavalvonta...
Lue lisää »


Palvelullistuminen vaikuttaa asuinympäristöön

www.ed-design.fi

 

Asumisympäristöt muuttuvat, kun erilaisia palvelukonsepteja ilmestyy helpottamaan arjen sujumista. On tärkeää tuoda käyttäjät mukaan jo alueen suunnitteluvaiheessa.

ED Design on useita palkintoja saanut, perinteikäs muotoilualan...
Lue lisää »


Asiakaslähtöisyys on tärkeintä

Nykyiset talopaketit nousevat viikossa harjaan säältä suojaan. Avaimet käteen -paketti on vaivaton ratkaisu omakotiasumista miettivälle.

Yli kymmenen vuotta kattotöitä ja muita remontteja tehnyt Markus Kavenius päätyi 2015 rohkeaan ratkaisuun ja lähti...
Lue lisää »


Onko kiinteistösi savun­poisto kunnossa?

Savunpoisto on tärkeä osa kiinteistön paloturvallisuutta, ja sen  toimivuudesta vastaa kiinteistön omistaja. Mikä on sinun kiinteistösi tilanne?

Tulipalon sattuessa oikein hoidetut savunpoistoratkaisut turvaavat ihmisten poistumisen rakennuksesta, rajoittavat palon leviämistä sekä poistavat...
Lue lisää »


Unelmien rakentaja

Rakennusinsinööri Harri Laine on mies lukuisten arkkitehtuuristen taidonnäytteiden takana. Hänen tunnetuimpia kohteitaan löytyy sekä Naantalista että Helsingistä – ja luultavasti olet niissä myös vieraillut.

Harvalla suunnittelijalla on portfoliossaan yhtä paljon koko...
Lue lisää »


Lama-aika loi menestyvän yritystarinan

Vuonna 2015 Inkoon yrittäjäksi valitun Raimo Kauppilan yritys LVIS-Kauppila Oy tunnetaan Etelä-Suomen alueella kohteliaasta asiakaspalvelustaan ja tinkimättömästä laadustaan.

Vuonna 1990 Suomeen oli juuri iskenyt lama-aika. Raimo Kauppila oli jo puolen vuoden ajan...
Lue lisää »


Vahinkosaneeraus on asiakaspalvelutyötä

JK-Tekniikka Oy:n menestyksen salaisuutena on hyvin yksinkertainen toimintamalli: asiakkaiden toiveiden kuuntelu ja niiden toteuttamiseksi toimiminen.

Jouni Tamski astui yli 13 vuotta toimineen JK-Tekniikka Oy:n johtoon reilu kolme vuotta sitten. Määrätietoisin ottein...
Lue lisää »


Kodin kalliit neliöt kuntoon luotettavissa käsissä

www.opsaneeraus.fi

 

Kun kosteat tilat korjataan ja vedeneristetään ajallaan nykymääräysten mukaisiksi, säästytään suurilta kuluilta. Kylpyhuoneneliöt ovat aina asunnossa yksiä kalleimmista.

OP Saneeraus ja Maalaus Oy on vuonna...
Lue lisää »


Helppoa rakentamista

www.formex.fi

 

Vaikka rakennuksen pohjatyöt jäävät maan alle piiloon, perustuksen toteutus on rakennushankkeen tärkein osuus. Formex Oy:n valmistamilla tuotteilla laadukkaan perustuksen tekeminen on lisäksi helppoa ja...
Lue lisää »


Rakennusliike Tikirak Oy luo laatua asumiseen

www.tikirak.fi

 

Pirkanmaalla toimiva Rakennusliike Tikirak Oy rakentaa uutta ja saneeraa vanhaa.

Kun rakennusliikettä on luotsaamassa SM-tason kiekonheittäjä, voi olla varma, että Pirkanmaan kova rakennusalan kilpailu ei...
Lue lisää »


Rakenna oma koti ilman murheita

www.spinkkila.fi

 

Yksilöllisen talon saadakseen moni päätyy rakentamaan talonsa itse. Mutta miltä kuulostaisi tilanne, jossa suunnittelijana toimisit sinä ja toteuttajana olisi oman alansa huippuosaaja? 

Asuinrakentamiseen keskittyvä Oy...
Lue lisää »


Turvallinen, terveellinen tiili

Tiileri-markkinointinimeä kantavan yritysryppään tarina alkoi Tarvasjoen Seppälän kylässä vuonna 1952. Nyt, 65 vuotta myöhemmin, Tiileri on yksi maan merkittävimmistä tiilien, tiililaattojen ja tulisijojen valmistajista.

Kolmen tiilitehtaan lisäksi Tiilerin myyntipisteet palvelevat ympäri...
Lue lisää »


Vain laadulla on väliä

www.avpiha.fi

 

 

Uudenmaan alueella yksityisiä, yrityksiä ja taloyhtiöitä palveleva AV Piha Oy on piharakennuksiin ja kirvesmiehen töihin erikoistunut rakennusalan monitoimiyritys. Vuonna 2015 perustetun yrityksen takana on virolainen Veiko...
Lue lisää »


AA-luokan sähköasennusta ja suunnittelua

Vuonna 1983 Halikossa perustettu AA-Sähkö tarjoaa monipuoliset sähköpalvelut erilaisten kiinteistöiden tarpeisiin. Tietotaitoa löytyy, onhan yritys sen pitkäaikaisten työntekijöidensä omistuksessa.

Harva päätyy ensimmäisen kesätyöpaikkansa toimitusjohtajaksi, mutta näin kävi Henri Kaitalalle. Kaitala työskenteli...
Lue lisää »


Erikoiskuljetusyritys syttyy haasteista

www.rantalayhtiot.fi

 

Rantala-Yhtiöt suorittaa monenlaisia kuljetus- ja nostotöitä, mutta tärkeimmäksi osa-alueeksi on profiloitunut erikoiskuljettaminen. Kuljetustoiminta aloitettiin jo 50-luvulla, ja nyt toimintaa viedään eteenpäin jo kolmannessa polvessa.

– Teemme sitä,...
Lue lisää »


Geotekniikan huipulla

KFS Finland Oy:n huipputekniikkaa hyödyntävien menetelmien avulla täysin rakennuskelvottomasta maaperästä voidaan luoda kantava pohja suurillekin rakennus­kokonaisuuksille.

Syvästabiloinnista toimintansa vuonna 2012 aloittanut KFS Finland Oy on geotekniikan erikoisratkaisujen ammattilainen. Syvästabilointi on infrarakentamisessa...
Lue lisää »


Hallirakentamisen huippuosaamista

www.spe.fi

 

SP Elementit on hallirakentamisen edelläkävijä, jonka asiantuntijuus pohjautuu yli 30 vuoden kokemukseen Suomen vaativimmista hallikohteista teollisuus- liikunta- ja liikerakentamisessa

Kankaanpääläinen SP Elementit on toteuttanut vuosien...
Lue lisää »


Mobair ratkaisee sisäilma­ongelmat

www.mobair.fi

 

Raikas sisäilma on tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Mobair-tuloilmalaitteilla voit ratkaista kunkin huoneen ilmanvaihto-ongelmat todella helposti.

Mobair Oy:n perusti 25 vuotta sitten LVI-suunnittelija Juha Tourunen.

– Johtavana ajatuksena...
Lue lisää »


Kontit ja tilat moneen tarpeeseen

www.intlog.fi

 

Helposti siirrettävät ja koottavat moduulitilat ja konteista rakennettavat erikoistilat sopivat helppokäyttöisyytensä ja kustannustehokkuutensa ansiosta lähestulkoon kohteeseen kuin kohteeseen. Rakennustyömaat ja saneerauskohteet ovat vain yksi...
Lue lisää »


Uniikki huippudesign pitää arvonsa

Formverk Living ja Formverk Store ovat ajan hermolla olevia, johtavia design-liikkeitä Helsingissä. Formverk perustettiin 25 vuotta sitten ja se on Niklas ja Kenneth Wikströmin omistuksessa.

– Kahden vähittäismyyntiliikkeen lisäksi toimimme tavarantoimittajina...
Lue lisää »


Sähkötyöt ammatti­taidolla

Pyydä Sähkö Tesla Oy hoitamaan sähkötyöt, kun rakennat uutta tai remontoit vanhaa.

Toimitusjohtaja Pertti Jyrämö perusti yrityksen vuonna 2005.

– Alkuun tein yksin töitä autotallista, mutta pikkuhiljaa toiminta lähti laajenemaan. Nykyisin yrityksen...
Lue lisää »


Uudentyyppinen asuinalue, jossa yhdistyvät moderni omakotitaloasuminen ja luonnonläheinen eläminen – Suomela Vesilahdella

Kauniista kulttuurihistoriallisista maisemista löytyvät Pirkanmaan parhaat myytävät tai vuokrattavat tontit. Suomela sijaitsee Pyhäjärven Alhonselän itärannalla. Tonttialue kuuluu valtakunnallisesti arvokkaaseen Vesilahden kulttuurimaisema-alueeseen. Sen ominaispiirteitä ovat laajat vesistöt syvine lahtineen, hedelmälliset maa-alueet...
Lue lisää »


Messinkituotteita mestarin ottein

Merikarvialainen MLVI eli Merikarvian LVI-Tuote Oy valmistaa laadukkaita erikoismessinkituotteita teollisuudelle sekä tyyppihyväksyttyjä putkiliittimiä teräs-, muovi- ja kupariputkille.

Yli 50 vuoden uran jälkeen toimitusjohtaja Lasse Ojamo on luovuttanut yrityksensä pojilleen. Sukupolvenvaihdos tapahtui...
Lue lisää »


Erikoissisustamisessa kädentaidot ratkaisevat

www.decoworks.fi

 

Iloinen ja joustava palveluasenne, laadukas työn jälki sekä ammatillinen erikoisosaaminen ovat usein asioita, jotka ratkaisevat, kun asiakas valitsee kohteelleen toteuttajaa. Sovituista asioista on aina...
Lue lisää »


Poikkeuksellin perheyritys

Muutama vuosi sitten Pohjola Rakennus laajensi toimintansa Pirkanmaalta pääkaupunkiseudulle. Onnistuneiden rekrytointien myötä on perheyritys saanut vauhdikkaan alun nyt myös Uudellamaalla.

Vaikka Pohjola Rakennus aloitti toimintansa jo lähes 30 vuotta sitten, ovat...
Lue lisää »


Vain osaaminen voi pitää kovassa pelissä mukana

www.ajjservice.fi

Viime vuodet eivät ole olleet metalliteollisuudelle helppoja, ja kovassa kilpailussa mukana pysyminen on vaatinut rautaista osaamista sekä sitkeyttä. Yksi selviytyjistä on ollut AJ&J Service...
Lue lisää »


Kovan luokan teräsrakenteita

Jos pääkaupunkiseudulla toimivan Rautarakenne ja Asennus Kuusinen Oy:n terästuotantoa kuvaltaisiin yhdellä sanalla, olisi se laatu. Kaksikymmentä vuotta sitten perustettu yritys tehosti laadunvalvontaansa kolme vuotta sitten saamalla mm. kantaville teräsrakenteilleen EU:n...
Lue lisää »


Kestävä myös kehityksen kannalta

www.helonkuumasinkitys.fi

 

Raumalla toimiva Helon Kuumasinkitys Oy toimittaa laiva- ja rakennusteollisuudelle kuumasinkitystä laadulla ja nopeasti. Yrityksen toimitusjohtaja Henri Helo korostaa kuumasinkityspinnoitteen etuja, joista tärkeimmiksi hän nostaa...
Lue lisää »


Menestyvä yritys luottaa työntekijöihinsä

www.suikki.fi

 

Teräsrakenne Suikki Oy:llä tuli viime vuonna täyteen 20 vuotta teräsrakentamisen parissa. Menestyvän yrityksen vahvuus on monipuolisessa osaamisessa ja pätevissä, pitkäaikaisissa työntekijöissä.

– Olemme työskennelleet yrityksille...
Lue lisää »


FMC Lasken­tapalvelut, kustannuslaskennan asiantuntija

www.fmclaskentapalvelut.fi

 

FMC Laskentapalvelut Oy:llä on maan kattavin kokemus kustannushallinnasta ja osaamista pientaloista ydinvoimalaan. Nyt uusia palveluita ovat elinkaarilaskenta ja kiinteistön käyttötarkoituksen muutosselvitykset.

FMC Laskentapalvelut Oy on...
Lue lisää »


24 Tuote tuo uudenlaisen konseptin rakennusalalle

24 Tuote on uudenlainen palvelukonsepti rakennus- ja saneerausalan yrityksille. Yritys tarjoaa tuotteita asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin sekä verkossa että henkilökohtaisen palvelun muodossa.

24 Tuote on täysin uudenlainen konsepti rakennus – ja saneerausalan yrityksille,...
Lue lisää »


Lasi muuntuu monenlaisiin tiloihin

www.lasiliike.fi

 

Itä-Helsingin Lasi Oy on tarjonnut lasialan palveluja jo vuodesta 1983. Perinteikäs lasiliike kehittää jatkuvasti uudenlaisia lasitusratkaisuja, jotka muuntuvat kodin ja yritysten eri tarpeisiin.

Lasi elää...
Lue lisää »


C&C Solutions löytää työlle parhaat tekijät

www.omakotitalorakentaminen.fi

 

Suomeen on syntynyt täysin uudenlainen ja ainutlaatuinen kaikille rakentajille sopiva palvelukonsepti, urakoitsijakartoitus. Helsingissä toimivan C&C Solutions Oy:n kehittämä urakoitsijakartoitus tarjoaa niin kertarakentaja kuin alan ammattilaisellekin...
Lue lisää »


Suunnitelmissa ajaton koti

Sisustusarkkitehti Erkki Pelvon suunnitelmissa painottuvat kodin toiminnalliset ratkaisut ja ajattomuus.

Vuodesta 2008 yksityisyrittäjänä toimineen sisustus­arkkitehti Erkki Pelvon asiakaskunnan kirjo kohteineen on hyvin laaja. Pelvon palvelualueet koostuvat yksityisasiakkaiden asuntosuunnittelusta uudis- ja saneerauskohteisiin...
Lue lisää »


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Rakenne ja Korjaus Oy:llä on pitkä historia ja vahva kokemuspohja korjausrakentamisesta. Huolellinen suunnittelu on tärkeää työn onnistumiseksi.

Rakenne ja Korjaus Oy on pääkaupunkiseudun ympäristössä toimiva pienyritys, joka on profiloitunut saneerausrakentamisen alalla...
Lue lisää »


Ainutlaatuista alumiini­rakentamista

ALUPRO_160

www.alupro.fi

”Siellä, missä yksi näkee ongelman, me näemme tilauksen innovaatiolle”, lupaa Tuusulassa toimiva alumiini- ja teräsrakentamisen ammattilainen Alupro Oy.

Alupro valmistaa mittatilaustyönä rakennusten alumiinijulkisivut, meriteollisuuden vedenerottimet,...
Lue lisää »


Valttikortit ilmassa

Toimitusjohtaja Harri Viirret saa heittää hyvästit lähiajan eläkehaaveilleen, jos työtahti Ilmavaltilla jatkuu yhtä vauhdikkaana kuin nyt.

Uudenmaan alueella toimiva Ilmavaltti on perinteinen ilmastointiasennuksia ja urakoita tarjoava yritys. Se perustettiin vuonna 2001,...
Lue lisää »


Monitaitoinen seppä ei sammaloidu

Helsinkiläinen UMP Maastohitsaus Oy on erikoistunut infra- ja talonrakennusalan pohjarakennusvaiheen hitsaustöihin kuten porapaaluhitsauksiin, ponttiseinien tuentoihin ja muihin teknisesti vaativiin tuentoihin. Erinomaisia esimerkkejä viimeaikaisista työkohteista ovat Itä- ja Länsi-Pasilan toisiinsa yhdistävän...
Lue lisää »


Vakioluokan putkifirma

Stadin Vakioputkitus Oy tarjoaa kokonaisvaltaiset lvi-palvelut vuosien kokemuksella. Laatustandardit ja asiakaspalvelutaso pysyvät korkealla, kun yritystoiminta pidetään pienimuotoisena.

Vuonna 2004 toimitusjohtaja Esa Nevarannan toimesta perustettu Stadin Vakioputkitus tarjoaa lvi-alan asennus- ja huoltotöitä...
Lue lisää »


Tunnelien työmyyrä

Maanalainen rakentaminen on täysin oma maailmansa, josta ei haasteita puutu. Maanrakennuksen monipuolinen ammattilainen MMK-Rakenne Oy tietää, miten tunneleissa työskennellään turvallisesti.

MMK-Rakenteen päätoimipaikkana on Järvenpää, mutta toimialueena on koko eteläinen Suomi itärajaa...
Lue lisää »


Ylpeänä yhdessä

Teräsurakoinnin erikoisyritys Rautarakenne E. Kauppinen Oy on tosielämän sankaritarina siitä, miten suomalaisella sisulla, sitkeydellä ja taistelutahdolla vastoinkäymiset käännetään voitoksi.

Lähes 40 vuotta sitten, vuonna 1979, työnjohtajana pitkään työskennellyt Erkki Kauppinen puntaroi...
Lue lisää »


Viehättävä designlattia kestää kulutusta

Helsinkiläinen Neliskulma Oy on toteuttanut Fazerin vierailu- ja kokouskeskuksen lattiat. Erilaiset design- ja betonilattiat ovat tätä nykyä arkkitehtien suosiossa, sillä ne ovat helppohoitoisia, kestäviä ja näyttäviä.

– 2015 marraskuussa alettiin tehdä...
Lue lisää »


Arvokiinteistöjen korjausrakentaminen vaatii lujan ammattitaidon

Joskus kotimaisen työvoiman tukeminen voi olla yrittäjältä tietoinen valinta. Pääkaupunkiseudulla toimiva Peltisepänliike Kaasalainen Oy on pystynyt noudattamaan strategiaansa kovassa kilpailussa.

Peltisepänliike Kaasalainen Oy on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1993 ja sen...
Lue lisää »


Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

www.inkerman.fi

 

Luotettava urakoitsija on kullanarvoinen yhteistyökumppani, kun kyse on rakentamisen ja remontoinnin monitahoisesta maailmasta. Espoolainen Inkerman Oy hoitaa kaikki rakennusalan urakat Uudenmaan alueella vuosien kokemuksella...
Lue lisää »


Katolle säällä kuin säällä

www.tikkurilanrakennuspelti.fi

 

Erikoisosaamista vaativan konesaumakaton asentaminen on ammattilaisen puuhaa. Ruuhkapiikit on nykyään helppo välttää, sillä laadukas peltikatto syntyy vuodenajasta ja säästä riippumatta.

Konesaumapeltikattoihin erikoistuneen Tikkurilan Rakennus-Pelti Oy:n...
Lue lisää »


vaikuttava kunta Rusko

www.rusko.fi

Varsinais-Suomessa sijaitseva Rusko koostaa yhdessä Vahdon kanssa miellyttävän maaseutukunnan, joka houkuttaa erityisesti nuoria perheitä asuinpaikkana.

Ensimmäinen maininta aivan Turun läheisyydessä sijaitsevasta Ruskosta löytyy jo vuodelta 1337. Itsenäisestä historiastaan huolimatta...
Lue lisää »


Suomi tarvitsee lisää apuvoimia

www.apuvoima.com

 

Suomessa palvelualat tarvitsevat kipeästi uusia ammattitaitoisia työntekijöitä. Varsinais-Suomen Apuvoimalla toivotaan järeämpiä ratkaisuja siihen, että potentiaaliset työntekijät saataisiin liikkeelle.

Varsinais-Suomen Apuvoiman toimitusjohtaja Matti Holmaranta sanoo sen...
Lue lisää »


Mieti, kannattaako talon­maalaus tehdä omin kätösin?

www.turunhuoltomaalaus.fi

– Kun ammattilainen hoitaa homman, saa työlle takuun. Moni ei nimittäin laske omalle työlle hintaa, kun suunnittelee tekevänsä maalausurakan itse. Suurin osa maalausurakasta on...
Lue lisää »


Täyden palvelun rakennus­liike Satakunnassa

www.astora.fi

 

Astora-Rakennus Oy on porilainen rakennusalan yritys, jolle paikallisuus on toiminnan ytimessä – vaikka projektit ulottuvatkin jo pitkälle Porista.

Yhtiön toimisto sijaitsee Porin keskustassa ja laajat...
Lue lisää »


Parempaa teollisuussiivousta

www.kaikusp.com

 

Niinan ja Tiian luotsaama Kaiku Siivouspalvelut ei ole ihan tavanomainen siivousfirma. Kahden rautarouvan luotsaama yritys kasvaa kohinalla, eikä ihme. – Meille oli alun perin tärkeää,...
Lue lisää »


Arvo Piiroinen Oy:lle arvostettu design­palkinto jo toistamiseen

www.piiroinen.com

 

Suomalainen kalustetehdas on voittanut ainutlaatuisen tuotekehityshankkeensa ansiosta arvostetun Red Dot -designpalkinnon.

Arvo Piiroinen Oy on vuonna 1949 perustettu perheyritys, joka teki pääasiassa alihankintatöitä 90-luvun alkuun saakka....
Lue lisää »


Vesirakentamista kymmenien vuosien kokemuksella

Vesirakentaminen vaatii laaja-alaista osaamista ja asianmukaista kalustoa. Suomen Vesityö Oy:llä on kaikki edellytykset hoitaa ranta kerralla kuntoon aina ruoppauksesta valmiiseen laituriin asti.

Helsinkiläinen Suomen Vesityö Oy on vesirakentamiseen, ruoppauksiin, rantarakentamiseen, laiturirakentamiseen...
Lue lisää »


PK-Puu - puuta ja rautaa kolmessa toimipisteessä

www.pk-puu.fi

 

Vehmaan Pk-Puu tarjoaa monipuolisen valikoiman puu- ja rakennustarvikkeita Vehmaan, Uudenkaupungin ja Taivassalon toimipisteistä.

PK-Puun toiminta käynnistyi jo vuonna 1990 sahaustoiminnasta ja kehittyi pikkuhiljaa vuosien saatossa nykymuotoonsa.

–...
Lue lisää »


Remontti alkaa rannasta

Vesi- ja rantarakentamiseen erikoistuneen Wectum Oy:n toimitusjohtaja Heikki Viljanen tietää, missä suomalaiset mökinrakentajat useimmiten astuvat harhaan. Uuden rantatontin huumassa mökki halutaan kiireellä kuntoon, jotta juhannuksena saa nauttia rantasaunan löylyistä. Seuraavana...
Lue lisää »


Fabriikki – kylämäinen kaupunkimiljöö

VR:n vanhasta konepaja-alueesta syntyy Fabriikki, Turun keskustan kupeeseen rakennettava uusi asuinalue. Vanhan konepaja-alueen historia ja uusi miljöö luovat mielenkiintoiset puitteet kylämäiselle kaupunkiasumiselle.

Fabriikin alueen asemakaava vahvistui syksyllä 2014. VR:n ratapihan, Aninkaistensillan, Logomon...
Lue lisää »


Rautatieyhteys siivitti konepaja­teollisuuden syntyä

Fabriikki on osa Turun teollisuushistoriaa

Fabriikin alueella on sijainnut VR:n Turun konepaja, joka otettiin käyttöön vuonna 1876. Fabriikki onkin nähnyt rautatiekaluston kehityksen höyryvetureista dieselmoottorijuniin ja kiskobusseista eli lättähatuista Intercity-vaunuihin. Turun konepaja lakkautettiin...
Lue lisää »


Suomalainen tinkii mieluummin asunnosta kuin asuinalueesta

Tämä kävi ilmi Asuntomessujen tuoreesta tutkimuksesta, jossa tarkasteltiin suomalaisten asumisen ja hyvinvoinnin suhdetta toisiinsa.

Asuntomessut teki tammikuussa 2017 laajan kyselytutkimuksen, jossa selvitettiin suomalaisten käsitystä hyvästä elämästä ja asumisesta.

–  Tutkimuksen valossa näyttää...
Lue lisää »


Nuoret suomalaiset unelmoivat itse rakennetusta talosta

Itse rakennettu omakotitalo on etenkin nuorten unelma Suomalaisen Työn Liiton Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimuksen mukaan.

Kampanjatutkimuksen mukaan lähes puolet (48 %) 15–24-vuotiaista vastaajista tunnusti haaveilevansa asumisesta itse rakentamassa tai rakennuttamassa omakotitalossa, kun...
Lue lisää »


Nooa rantautumassa Aurajokirantaan

Kun arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin toimitusjohtaja Renni Haroma sai tehtävänannon suunnitella Turun vierasvenesatamarakennuksen tilalle uuden rakennuksen, muutamat suunnittelulliset pääseikat nousivat nopeasti esille.

– Käyttötarkoituksensa puolesta uuden rakennuksen tulisi tietysti lähtökohtaisesti palvella...
Lue lisää »


Ravintola Nooan takana pitkän linjan yrittäjiä

Aurajokirantaan nousevan Ravintola Nooan yrittäjät Tero Sintonen sekä Toni Ljungqvist jakoivat ajatuksiaan tulevasta ravintolakonseptista.

Minkälainen ravintolakokonaisuus Ravintola Nooasta tulee muotoutumaan, ravintoloitsija Tero Sintonen? 

– Ravintola Nooassa tullaan näkemään avokeittiö, jollaisia Turussa ei...
Lue lisää »


Vanhoihin kiinteistöihin on järkevää puhaltaa elämää

Olemassa olevat kiinteistöjen kehittämisellä on merkitystä, sillä siten hyödynnetään tehokkaasti yhteiskunnan olemassa olevia resursseja. Uudisrakennuksetkin tulevat jonain päivänä muutoskohteiksi ja lopulta tiensä päähän.  Entä jos ne voisikin kierrättää?

Kysymykseen miksi olemassa...
Lue lisää »