Vuodesta 1993 toiminut Peltisepänliike Kaasalainen Oy on erikoistunut arvokiinteistöjen korjausrakentamiseen.

Arvokiinteistöjen korjausrakentaminen vaatii lujan ammattitaidon

Joskus kotimaisen työvoiman tukeminen voi olla yrittäjältä tietoinen valinta. Pääkaupunkiseudulla toimiva Peltisepänliike Kaasalainen Oy on pystynyt noudattamaan strategiaansa kovassa kilpailussa.

Peltisepänliike Kaasalainen Oy on toiminut nykyisessä muodossaan vuodesta 1993 ja sen voidaan sanoa erikoistuneen korjausrakentamiseen, tarkemmin määriteltynä arvokiinteistöihin. Uralle on mahtunut mittavia ja mielenkiintoisia referenssejä roppakaupalla.

– Suurkirkon tornien uudelleenkuparointi oli hyvin mielenkiintoinen. Yleensäkin aina kohteet, joissa Museovirasto on mukana, ovat kiinnostavia tehdä. Olemme olleet myös Venäjällä Suomen Suurlähetystön peltikattoremontissa sekä kunnostamassa Britannian Suurlähetystöä, Kazanin kaupungintaloa sekä Credit Bankin pääkonttoria, toimitusjohtaja Pertti Pietilä luettelee.

Nyt jos koskaan on remontoinnin aika

Yritys valmistaa tiloissaan osia rakennusliikkeille. Myös pienemmät huolto- ja korjaustyöt niin rakennusliikkeille kuin asunto-osakeyhtiöillekin ovat osa yrityksen arkipäivää. Kurssi otettiin kohti korjausrakentamista viime laman taitoksessa, kun yrityksiä kaatui ja muilta jäi peltisepänliikkeelle saatavia. Silloin korjausrakentamiseen panostaminen tuntui varmemmalta verrattuna uudispuoleen. Suuntautumista ei ole tarvinnut katua, sillä tilauskirja on pysynyt täynnä ja töitä on ollut toisinaan enemmänkin kuin tarvittaisiin.

– Suomessa kiinteistöjen korjausvelka nousee kokoa ajan. Joskus asunto-osakeyhtiöissä kirotaan kalliita remontteja, mutta kiinteistöjä korjaamalla asunnonomistajien omaisuudesta pidetään huolta. Korjaamista siirretään suhdanteiden takia, mutta eihän näin halpaa rahaa ole ikinä ollut saatavilla, kun ajattelee asuntoyhtiöille myönnettäviä lainoja. Nythän remontit kannattaisi tehdä, koska raha on käytännössä ilmaista, Pietilä rohkaisee.

Alan hintatasoon Pietilä toivoisi 5-7 prosentin nousua. Silloin oltaisiin terveellä tasolla, joka mahdollistaisi uudet investoinnit ja kokonaisvaltaisen kulukurin pienen höllentämisen. Tiukka kilpailu kuitenkin estää tämänsuuntaista kehitystä.

Kotimaisuus osana strategiaa

– Haluamme työllistää suomalaisia, pääkaupunkiseudulla asuvia ammatti-ihmisiä. Tästä on tullut jonkin verran kiitosta asiakkailta työympäristöistä, kun kommunikointi työntekijöidemme kanssa on aina helppoa. Vaikea sanoa, arvostetaanko paikallisten työntekijöiden käyttämistä muuten osana yrityskuvaa. Hintakilpailu on kuitenkin kovaa ja työstä saatavat hinnat alakanttiin, toimitusjohtaja pohtii.

Juuri nyt yrityksellä on työn alla kiinteistö Korkeavuorenkadulla. Urakkaa tehdään Consti Oy:lle. Myös muutama As Oy kohde on parhaillaan käynnissä Helsingissä.

Tulevaisuus näyttää hyvältä. Talous on piristymässä ja tämä tulee todennäköisesti melko pian näkymään markkinoilla. Asiakaspalvelun arvon ymmärtävällä, luotettavalla ja toimitusvarmalla yrityksellä kiireitä riittää varmasti jatkossakin.