Asbestikartoitukset ja saneeraukset ammattitaidolla ja huolellisuudella

Suomen Saneeraustekniikka Oy on erikoistunut vaativiin home-, asbesti-, ja kreosoottikohteisiin, jotka toteutetaan aina asiantuntevasti ja huolellisesti. – Olemme saneeranneet satoja erilaisia kohteita viidentoista toimintavuotemme aikana. Ammattitaitoisilla työntekijöillämme on asbestipurun koulutus ja kymmenien vuosien kokemus vaativista ongelmakohteista. Olemme myös tarkkoja maineestamme, sillä haluamme olla markkinoiden paras asbesti- ja homesaneerauspalveluiden tarjoaja. Suurin osa asiakkaistamme tuleekin suosittelujen perusteella, toimitusjohtaja Kai Salmi toteaa.

Salmi on itsekin todellinen asiantuntija, sillä hän on toiminut alalla jo vuodesta 1986 lähtien. – Koulutan myös rakennusalan ammattilaisia ympäri Suomen.

Tällä hetkellä tilanne onkin mielenkiintoinen, kun säännökset ja määräykset vuoden vaihteessa muuttuivat. – Suurin muutos aiempaan on se, että yhtään rakennustyötä ei voi tehdä enää ilman asbestikartoitusta. Tähän saakka linjasaneerauksia on usein tehty ”asbestityön omaisesti”, mutta käytännössä se on saattanut tarkoittaa asbestin kartoitusvelvollisuuden kiertämistä. Nyt yksittäisen asukkaankin on ennen kylpyhuoneremonttia teetettävä asbestikartoitus. Kiinteistöliitto on tiedottanut muutoksesta isännöitsijöitä, joiden kautta sen tulisi kulkeutua taloyhtiöiden yhtiökokouksiin ja hallituksiin.

Salmi muistuttaa, että isännöitsijöiden on informoitava esimerkiksi kylpyhuoneremonttia suunnittelevaa osakasta asbestikartoituksen tärkeydestä. – Jos asukas tekee purkutyöt ja rakenteissa ilmenee asbestia, hän vaarantaa näin paitsi oman, myös talon muiden asukkaiden terveyden. Asbestihan leviää ensin asuntoon ja hormiston kautta talon muihin tiloihin. Puhdistaminen on kallis toimenpide, joka lankeaa osakkaan maksettavaksi. Asbestikartoitus on siis syytä tehdä, jotta kukaan ei tietämättään altistu asbestille.