alastek

Asiakaslähtöistä kalustesuunnittelua

Jo 30 vuoden kokemuksella toimivan Alastek Oy:n erityisalaa on julkisten tilojen kalustaminen. Pieni yritys on varteenotettava kilpailija myös alan isoille toimijoille, koska joustavuudella he pystyvät vastaamaan kulloisenkin asiakkaansa tarpeisiin.

Yrityksen asiakaskuntaa ovat muun muassa koulut ja päiväkodit sekä vanhainkodit ja palvelutalot, joiden käyttöön Alastek Oy tarjoaa kokonaisen kalustesarjan. Vanhainkotien kalusteissa tärkeintä ovat laatu ja kestävyys, mutta ne vaativat usein myös erityisratkaisuja. Käyttömukavuus on otettu huomioon esimerkiksi tuolien korkeammalla istuinkorkeudella, pitkillä käsinojilla ja kosteussuojatuilla pehmusteilla. Ideat tuotteisiin ja niiden kehittämiseen ovat lähtöisin aina käyttäjiltä. Pari vuotta sitten yhteistyössä fysioterapeutti Marjis Viktorsin kanssa syntyi myös ulkokalustesarja, jonka on tarkoitus helpottaa erityisesti vanhusten ulkoilua.

Yrityksen toiminta perustuu laajaan ja luotettavaan yhteistyöverkostoon sekä Suomessa että ulkomailla. Alihankkijoilta tilattavat komponentit ja valmiit tuotteet toimitetaan ensin Pöytyälle, jossa ne kootaan, pakataan, varastoidaan ja lähetetään eteenpäin. Tuotekehittely on käynnissä koko ajan, ja tulevaisuuden haaveena olisi siirtyä myös ulkomaiden markkinoille, erityisesti Ruotsiin.

Yrityksen pienestä koosta huolimatta pystyvät he toteuttamaan suurempienkin kohteiden kalustuksen. Saatavilla on myös asiantuntevaa suunnitteluapua, jota yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Timo Karisto toivoisi käytettävän enemmänkin.