Rakennus- ja asennuspalvelu KAVE tarjoaa laaja-alaiset korjaus- ja uudisrakentamisen palvelut niin yrityksille, taloyhtiöille kuin yksityishenkilöillekin.

Asiakaslähtöisyys on tärkeintä

Nykyiset talopaketit nousevat viikossa harjaan säältä suojaan. Avaimet käteen -paketti on vaivaton ratkaisu omakotiasumista miettivälle.

Yli kymmenen vuotta kattotöitä ja muita remontteja tehnyt Markus Kavenius päätyi 2015 rohkeaan ratkaisuun ja lähti itsenäiseksi yrittäjäksi. Nyt Rakennus- ja asennuspalvelu KAVE tarjoaa laaja-alaiset korjaus- ja uudisrakentamisen palvelut niin yrityksille, taloyhtiöille kuin yksityishenkilöillekin. Yritys on valtuutettu Velux-kattoikkunoiden asentaja ja huoltaja, ja suorittaa myös louhintaa ja kivien särkemistä murtolaastilla. Kaiken tämän lisäksi Kaveniuksella on parin kaverin kanssa Aitopaketti Oy -niminen firma, joka maahantuo, myy ja rakentaa talopaketteja sekä hirsitaloja. Vapaa-ajan ongelmia ei siis ole.

Rakentaminen ja remontointi kellarista vesikattoon

Korjaus- ja uudisrakentamista tehdään verkoston voimin, jossa kaikki mukanaolijat ovat itsenäisiä yrittäjiä. Kavenius on tottunut tekemään rakennusalalla kaikenlaisia muita töitä itse, paitsi tapetointeja ja isompia tasoitetöitä.

– Työtä tehdään vakiintuneiden kumppanien ja eri alan osaajien kanssa. Tällä hetkellä koordinoin toimintaa ja vastaan siitä. Töitä on riittänyt hyvin, välillä jopa enemmän kuin verkostolla on ollut resursseja. Mutta kaikki työt on tehty, mitä on luvattu, Kavenius toteaa.

– Asiakaspalvelu on tärkeää. Tavoitteena on tyytyväinen asiakas, joka on perillä koko projektin ajan siitä, mitä tapahtuu; olipa kyse sitten remontista tai talopaketin pystytyksestä. Asiakkaille tätä työtä tehdään, yrittäjä muistuttaa.

”Meille jokainen talo on jonkun Koti”

Aitopaketti Oy maahantuo, myy ja kasaa Viron Tartossa sijaitsevan tehtaan laajaa mallistoa. Yritys myös myy materiaalitoimituksena tuotteen asiakkaan tontille. Talotehdas toimittaa paketteja yli 40 maahan ja oman pakettinsa saa toimitettuna haluamaansa valmiusasteeseen. Valikoimissa on hirsitaloja ja puurunkoisia taloja. Talotehtaan lippulaiva Suomessa on Hankogolfin hirsinen päärakennus. Liimalamellihirsiin käytettävä raakapuu on peräisin Suomesta.

– Talotehtaan omat mallit ovat kilpailukykyisiä, koska Virossa on halvemmat työvoimakustannukset. Ne kuitenkin täyttävät täysin kaikki Suomen määräykset ja vaatimukset. Meiltä saa koko palveluketjun aina tontin paalutuksesta sisustussuunnitteluun asti avaimet käteen -periaatteella, Kavenius korostaa.

Ei ole samantekevää, millaisella asenteella taloprojektia lähdetään toteuttamaan. Monelle oman kodin hankinta on elämän tärkeimpiä ratkaisuja, johon täytyy suhtautua samanlaisella pieteetillä kuin asiakas itse.

– Pyrimme antamaan kokonaisvaltaista tukea projektiin, tarjoamaan hyvää asiakaspalvelua sekä rakentamaan mukavaa yhteistyöhenkeä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Olemme koko ajan samalla porukalla projektissa mukana ja pystymme reagoimaan muutoksiin heti työmaatasolla, yrittäjä kertoo.

Taloelementit voivat olla joko suurelementtejä tai pienempiä 80 kg:n painoisia kappaleita, jotka kaksi työmiestä kykenee nostamaan paikoilleen. Tällöin pihaan ei tarvita autonosturia.