arevasolar

Aurinko paistaa Suomessakin

Suomessa suhtaudutaan välillä hieman skeptisesti aurinkosähköön. Yleisin ennakkoluulo on se, että aurinko ei paista tarpeeksi täällä. Areva Solarin Anu Areva korjaa suomalaisten käsityksiä ja kertoo Solid Houselle, miksi aurinkoenergia toimii täällä pohjoisessakin.

– Aurinkoenergiaan suhtaudutaan välillä varauksella, sillä moni kokee että meillä ei saada tarpeeksi aurinkoa sitä varten. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä Suomessa aurinkopaneelit hyödyntävät aurinkovaloa yhdeksän kuukautta vuodessa, helmikuusta lokakuun loppuun asti. Etelä-Suomessa saa yhtä paljon auringonvaloa kuin esimerkiksi Hampurissa, ja Saksassahan aurinkopaneelit ovat suurta huutoa, Areva Solarin toimitusjohtaja Anu Areva kertoo.

Yrityksen juuret juontavat vuoteen 1968, kun Arevan isä perusti kodinkoneliikkeen. Toiminnan sisältö monipuolistui vuosi vuodelta ja 1978 valikoimaan tuli ensimmäinen aurinkopaneeli, jonka myötä aurinkoenergian osuus yrityksessä laajeni huomattavasti. Sukupolvenvaihdoksen yhteydessä Anu ja hänen veljensä siirtyivät johtoon. Aurinkoenergian kysyntä kuitenkin kasvoi niin räjähdysmäisesti, että sitä varten perustettiin oma yritys, Areva Solar Oy.

Yrityksen toiminnan pääartikkeli, aurinko, jaetaan kahteen osaan: aurinkosähköön ja -lämpöön. Pääpaino makaa kuitenkin aurinkosähköpalveluissa, joiden perusteella yksityisille ja yrityksille tarjotaan erilaisia ratkaisuja, avaimet käteen -periaatteella. – Tuomme maahan aurinkopaneeleita ja teemme kokonaisvaltaisia, valtakunnan sähköverkkoon syötettäviä järjestelmiä, Areva kertoo.

Kiinteistön koko ei rajoita aurinkopaneelin käyttöä lainkaan, ja järjestelmiä on asennettu mökeistä isoihin liikekiinteistöihin. Salossa sijaitseva Astrum-talo on Arevien suurin kohde, johon myös liitettiin oman kehitystyön hedelmä, nimittäin viime vuonna valmistunut kattoteline paneeleille.

Kotitaloukset ovat myös ihastuneet aurinkopaneeleiden tuottamaan vihreään energiaan. – Jos hakee energiatehokkuutta, sähköstä on viisasta aloittaa, sillä sitä kulutetaan paljon. Kotitalouksien helpotukseksi lupa-asiat eivät vaadi suurta ponnistelua, ja senkin me hoidamme asiakkaidemme puolesta, puhumattakaan asennustöistä.

Areva Solar pyrkii olemaan dynaaminen ja ajan hermolla oleva tekijä, joka jatkuvasti kehittää omaa alaansa. – Panostamme myös asiakaslähtöisyyteen. Olemme pieni yritys, joka haluaa olla lähellä asiakkaitaan.