GM Solar.fi on aurinkopaneelien ja aurinkolämpöjärjestelmien asiantuntija, joka myy Froniuksen inverttereillä varustettuja laitteita toimialueenaan koko Suomi.

Aurinkoenergia on ympäristö­ystävällinen vaihtoehto

Yritykset ja maatilat saavat tukea uusiutuvan energian käyttöön, ja yhä useammassa tuotantoprosessissa kasvavaa roolia näyttelee aurinkoenergia. Tästä on paitsi ekologista hyötyä ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, myös usein imagoetua yhä tietoisemmaksi muuttuvassa kuluttajajoukossa.

Paneelit ovat kehittyneet vuosien varrella ja tulleet myös kuluttajien ulottuville. Laadukas kuluttajalaite maksaa itsensä takaisin keskimäärin 11–13 vuodessa.

– Sähkön siirtohinta vaikuttaa suoraan paneelien kysyntään, ja kauppa onkin vilkastunut viime aikoina mukavasti. Hyvän järjestelmän saa nyt asennuksineen noin 6-7 tonnilla, kertoo Sami Isokangas Golden Methods Oy Ltd:stä.

Yrityksen aputoiminimi GM Solar.fi on aurinkopaneelien ja aurinkolämpöjärjestelmien asiantuntija, joka myy Froniuksen inverttereillä varustettuja laitteita toimialueenaan koko Suomi.

Aurinkoenergia

– Aurinkopaneelit kannattaa hankkia asiantuntijalta, joka myy laadukkaita komponentteja, joissa on hyvät takuuehdot. Invertterin laatu on tärkeä asia, johon kannattaa panostaa. Olemme olleet tyytyväisiä myymiimme tuotteisiin, koska ne toimivat moitteettomasti eri lämpötilanvaihteluissa sekä talviolosuhteissa, Isokangas toteaa.

Kännykkäsovelluksella on helppo seurata järjestelmän tuottaman sähkön määrää, ja optimaalisin energiankeruuaika vuodessa osuu helmikuulta syyskuulle. Järjestelmä tulee mitoittaa jokaiseen rakennukseen oikein sähkönkulutukseen nähden, koska tuotetusta ylijäämäsähköstä ei käytännössä makseta juuri mitään.