LVI-kivijärvi_solid-House_2_300_CMYK

Aurinkoenergiaa ja muuta LVI-osaamista

Maskusta käsin toimiva LVI-Kivijärvi Oy palvelee asiakkaitaan kaikissa putkitöissä ja muissa alaan liittyvissä kysymyksissä, kuten esimeriksi lämmitysjärjestelmien asennuksessa. Suurin osa urakoista on taloyhtiöille ja yksityisille toteutettavia saneerauksia, mutta yrityksen palvelutarjonta kattaa myös uudisrakentamisen.

LVI-Kivijärvi Oy toimii asiantuntijana ja asentaja myös maalämmön ja aurinkoenergian saralla. – Ihmiset tuntevat kyseisten energiamuotojen hyödyt jo melko hyvin, mutta viime aikoina kysyntää on jarruttanut sekä yleinen taloustilanne että energia-avustuksen poistuminen, toteaa LVI-Kivijärvi Oy:n toimitusjohtaja Jarkko Kivijärvi. Mies kuitenkin uskoo, että tilanne tulee muuttumaan positiivisempaan suuntaan rakennusalan lähtiessä jälleen nousuun.

Aurinkoenergialla voidaan tarkoittaa joko pelkkää sähköä tuottavia paneeleita tai sitten aurinkokeräimiä, joissa kiertävä glykoli siirtää lämpöä varaajaan ja sitä kautta sekä talon lämmitykseen että käyttöveteen. LVI-Kivijärvi Oy on erikoistunut nimenomaan jälkimmäiseen vaihtoehtoon. – Pääsääntö on, että mitä enemmän vettä käyttää, sitä suurempi hyöty aurinkoenergiasta on, Kivijärvi toteaa. Katolle asennettavat aurinkokeräimet eivät myöskään lämmitä kesällä turhaan koko asuntoa, toisin kuin monet muut käyttöveden lämmitysjärjestelmät.

Kivijärvi muistuttaa, että aurinkoenergian hyödyistä voidaan nauttia Suomessakin varsin pitkään. – Päivät ovat meillä kesäisin huomattavasti pidempiä kuin muualla Euroopassa, ja varsinaisia auringottomia kuukausiakin on vain talvella, jolloin lumi peittää aurinkokeräimet, mies toteaa.