kosken_autokeskus_2_solid_house_300_CMYK

Autoalan yritys luottaa pitkäjänteisiin asiakassuhteisiin

Hyvällä paikalla Koski Tl:ssä sijaitseva autoalan yritys palvelee asiakkaittaan rautaisella kokemuksella ja ammattitaidolla.

Kosken Autokeskus Oy on noin 25 toimintavuotensa aikana kasvanut liki sadan työntekijän yritykseksi, joka tarjoaa asiakkailleen nostopalveluita isoilla autonostureilla ja koneiden kuljetusta erikoislaveteilla. Yritys myös varastoi ja kokoaa maahantuojien laitteita ja jakaa niitä ympäri Suomen. Osa liikevaihdosta tulee myös Euroopan liikenteestä.

– Olemme luoneet kattavan palvelutarjonnan tasapainottamaan toiminnan vaihteluita. Palvelut myös tukevat toinen tosiaan, mistä hyvänä esimerkkinä toimivat vaikkapa omat metallipajamme ja korjaamomme, kertoo yrityksen omistaja Risto Lehto.

Kokonaisvaltaista ja joustavaa palvelua

Monipuolisuus on toki myös asiakkaan etu, sillä yhteen numeroon soittamalla hän pääsee nyt käsiksi monenlaisiin palveluihin. – Konttorissamme on lähestulkoon aina joku vastaamassa puhelimeen ja suunnittelemassa tulevia töitämme, Lehto kertoo. – Joustavuutta lisää myös se, että tarjoamme palvelua peräti kuudella eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi, venäjäksi ja viroksi, hän jatkaa.

Kosken Autokeskuksessa arvostetaan etenkin pitkäjänteisiä asiakassuhteita, joista hyötyvät molemmat osapuolet. – Yhteistyö auttaa sekä meitä että asiakastamme. Mielestäni yritysmaailma tarvitsisi muutenkin enemmän keskustelua eri alan yrittäjien kesken, Lehto pohtii.

Valtra, Sandvik, Kesko ja moni muu tuttu yritys on vuosien saatossa havainnut Kosken Autokeskuksen hyväksi ja luotettavaksi kumppaniksi. Tienpäällä aktiivisesti liikkuvat autot puolestaan toimivat referensseinä ja houkuttelevat yritykselle myös uusia asiakkaita.

Autoalan monet haasteet

Lehto jos kuka tietää, ettei autoala ole ollut juuri koskaan se helpoin mahdollinen sara hankkia leipänsä.– Etenkin viime vuodet ala on ollut jatkuvassa muutoksessa. Haasteisiin täytyy kuitenkin vain oppia vastaamaan pysymällä skarppina ja kehittämällä jatkuvasti omaa toimintaansa, yrittäjä kertoo. – Aina löytyy jotain parantamisen varaa, ja kustannusten noustessa täytyy viilata vaikka organisaatiota, jotta toiminta pysyy kannattavana, hän jatkaa.

Esimerkiksi erilaisten turvamääräysten kasvaminen nostaa jatkuvasta alalla käytettävän laitteiston hintaa. Vuoden vaihteessa muuttuva kuljetuspolitiikka puolestaan tulee mahdollistamaan myös ulkomaisten kilpailijoiden vapaamman pääsyn Suomen markkinoille. – Meidän onneksemme omat toimeksiantajamme ovat sellaisia tahoja, jotka arvostavat yhä edelleen kotimaista palvelua, Lehto summaa.