koskenpuunjalostus

Automaatio on tätä päivää

Viime aikoina useita rakennustyömaiden tehtäviä on alettu siirtää tehtaan puolelle ja sama pätee myös kattoristikoiden valmistukseen. Siinä missä katto rakennettiin ennen lähes poikkeuksetta paikan päällä, valmistetaan ristikot nyt tehtaiden automatisoiduilla tuotantolinjoilla. Asennus työmaalla käy helpommin, kun käytössä ovat valmiit, mittatilaustyönä tehdyt komponentit.

Kosken puunjalostus Oy valmistaa kattoristikoita kuluttajien, rakennusteollisuuden ja maatalouden tarpeisiin. Erilaisten ristikoiden kirjo on tänä päivänä laaja, eikä rajoitu enää pelkästään perinteiseen harjaristikkoon.– Valmistamme mittatilaustyönä juuri sitä, mitä asiakas kulloinkin toivoo, kertoo toimitusjohtaja Tomi Meller.

Vaikka yrityksen suunnittelija työskenteleekin Tampereelta käsin, syntyvät valmiit tuotteet silti edelleen Turuntien varrella sijaitsevassa suuressa hallissa pitkälti automatiikan turvin. – Tulevaisuudessa teollinen valmistaminen tulee kasvamaan entisestään, ja sen vuoksi automaatioon on syytä panostaa, pohdiskelee Meller. Kattoristikoiden materiaalina Kosken puunjalostus käyttää kotimaista, lujuusluokiteltua kuusipuuta. Valmiit tuotteet kuljetetaan noin 150km säteellä sijaitseville rakennustyömaille ja tarvittaessa ristikko voidaan myös nostaa valmiiksi katolle.

Automaation ohella sähköisen kaupankäynnin rooli on korostunut viime vuosien aikana. Kosken puunjalostuksessa sekin nähdään vain etuna, sillä internet on helpottanut paljon sekä markkinointia että yhteydenpitoa asiakkaisiin.