Raumalla vaikuttava Rakennus JTS tunnetaan myös betonirakentamisestaan, joka vaatiikin varmaa erityisosaamistaitoa.

Betonin varmaa osaamista

RAKENNUS_JTS_160www.rakennus-jts.fi

 

Raumalla vaikuttava Rakennus JTS juhlistaa tänä vuonna 20-vuotista taivaltaan. Yritys tunnetaan myös betonirakentamisestaan, joka vaatiikin varmaa erityisosaamistaitoa.

Betoni on elementti, joka on viime vuosina ryhtynyt saamaan enemmän jalansijaa perinteisten toimitilarakennusten lisäksi yksittäisten ihmisten kodeissa. Betoni on usein edustettuna erityisesti sisustuslehtien loft-kotien näyttävänä seinäelementtinä, jossa se saa näkyä raakana ja paljaana. Suomalaiset ovat selkeästi ihastuneet betonin eleettömyyteen ja eri käyttötapoihin. Satakunnan alueella toimiva Rakennus JTS Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Suhonen on pyörittänyt rakennusalan yritystään 20 vuoden ajan. Vuonna 2007 hän erikoistui myös betonin saloihin ostettuaan tuolloin LTJ-betonilattioiden liiketoiminnan.

– Otimme betonipuolen toimenkuvaan, koska halusimme saada asiat toimimaan aikataulussa. Asiakkaat ovat tyytyväisempiä silloin, kun projektit voidaan hoitaa ilman katkoksia ja odottelua, Suhonen avaa.

Tänä päivänä Rakennus JTS tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaisia urakoita ilman alihankintaketjuja. Vaikka yritys tunnetaan Satakunnassa varsin hyvin täyden palvelun rakennusliikkeenä, on betoniosaaminen myös Rakennus JTS:n erityisosaamista. Viimeisimpänä merkittävänä betonirakennuskohteena Suhonen mainitsee Suomen Sairaalatukun, joka on ollut yritykselle historian suurin urakka. Toimitilaurakka toteutettiin täysin oman henkilöstön voimin ja ainoastaan rautarakenteet teetätettiin aliurakointina.

– Pyöreän muotoiset tilat olivat modernit, mutta myös monella tapaa haasteelliset. Lasiseinä ylettyi lattiasta yläkertaan ja betonisia muotoja oli useissa eri kohdissa, kuten holvirakenteissa, massiivisissa rappusissa ja 8 metrin korkuisissa kaarevissa seinissä. Projekti alkoi viime vuoden elokuussa ja luovutusvaihe oli 28.4, Suhonen summaa.

Paikallinen yrittäjyys kunniaan

Betoni on kiehtova materiaali, koska sen käyttömahdollisuudet ovat lähes rajattomat: siitä voidaan toteuttaa erilaisia kuvioita ja sitä on saatavilla missä tahansa väreissä. Betonin muuntuminen eri tiloihin vaatii kuitenkin vankan ammattitaidon, jonka Rakennus JTS pystyy asiakkailleen takaamaan. Erityisesti Satakunnan alueella yrityksen maine on kiirinyt myös betonirakentamisen saralla. Rakennus JTS toteuttaa kaikki betonityöt aina vaativista betonivaluista lattioihin.

– Pitkä työkokemus on varmasti auttanut hyvän maineen kartuttamisessa, mutta myös ammattitaitoiset työntekijät ovat edesauttaneet sitä, että olemme aina saaneet töitä. Teemme kaikki urakat alusta loppuun laadukkaasti ja noudatamme tunnollisesti rakennusmääräyksiä, Suhonen avaa.

Rakennus JTS tekee betonityöt tarvittaessa myös alihankintana, jolloin heiltä voi ostaa esimerkiksi lattiat tai valutyöt erikseen. Vaikka yrityksen toiminta on lähtenyt aikoinaan liikkeelle omakotitalopaketeista ja perustuksista, kokee Suhonen, että Rakennus JTS on parhaimmillaan teollisuus- ja toimitilarakentamisen alueilla. Toiminta-alue tullaan kuitenkin myös jatkossa pitämään visusti Satakunnan alueella ja tämän asian Suhonen mainitsee myös periaatteekseen yrittäjänä.

– Olisi tärkeää, että kaupunkien ja kuntien hankinnoissa huomioitaisiin ensisijaisesti paikallinen yrittäjyys eikä ensimmäisenä lähdettäisi etsimään tekijöitä ulkopaikkakunnilta. Näin verorahat jäisivät omaan kylään täällä tehtyjen töiden ansiosta. Asioita kannattaisi aina ajatella pidemmällä tähtäimellä ja paikallisesti, Suhonen muistuttaa.