Betonirakentamista vuosien ammattitaidolla

Betoni on kaiken isomman rakentamisen perusta. Monia rakenteita on jopa mahdotonta toteuttaa valmiilla elementeillä, sillä esimerkiksi perustuksiin ja hissikuiluihin saadaan niiden tarvitsemaa jäykkyyttä vain paikanpäällä valamalla. Betoni on materiaalina myös pitkäikäinen ja sen lukuisista eri laaduista löytyy jokaiseen kohteeseen varmasti oikeanlainen seos.

Monien hyvien ominaisuuksiensa ansiosta betonia onkin vaikea korvata. – Vaikka puurakentaminen on nyt vahvasti pinnalla, en silti usko, että se tulee koskaan voittamaan betonia, arvioi betonirakentamiseen erikoistuneen MSJ-Rakennus Oy:n toimitusjohtaja Juha Laaksonen. Betonin suosio säilyy tasaisena myös sen oman trendimateriaali-statuksen ansiosta. Rouheat pinnat saavat jäädä yhä useammin näkyville, mikä puolestaan vaatii myös betonirakentajalta erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta.

Kokeneen yrityksen vaikuttavat meriitit

MSJ-Rakennus Oy on Forssasta käsin toimiva yritys, joka on tehnyt betonirakentamista vuodesta 1995 alkaen. Yrityksen viimeaikaisia työmaita ovat olleet muun muassa Ratinan kauppakeskus Tampereella, Aalto yliopiston metroaseman sisäänkäynti ja Opinmäen kampus Espoossa sekä Uudenkaupungin soijatehdas.

Oma erikoisala löytyi aikoinaan helposti. – Betonirakentaminen oli tuttua jo edellisestä työpaikastani, ja siihen keskittyminen on selkeyttänyt huomattavasti myös MSJ-Rakennus Oy:n toimintaa, Laaksonen sanoo. Laaksosen ohella yrityksen pyörittämiseen liittyvää vastuuta kantaa hänen yhtiökumppaninsa Sami Kutila, joka toimii myös työpäällikkönä. – Firman alkuaikoina Samin vielä opiskellessa yritin hoitaa kaiken itse, mutta vuosien kuluessa olen oppinut siirtämään vastuuta myös muille, Laaksonen sanoo.

Pitkäjänteinen ja vakiintunut toimija

Parikymmentä vuotta toiminut MSJ-Rakennus Oy on alalla varsin tunnettu. – Tehty työ on puhunut puolestaan eikä markkinointia ole juurikaan tarvittu. Pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat säilyneet vuodesta toiseen ja esimerkiksi SRV:n kanssa olemme tehneet yhteistyötä koko historiamme ajan, Laaksonen kertoo.

Menestyksen perustana toimii Laaksosen mukaan ammattitaitoinen ja vakiintunut työporukka. – Työllistämme noin 30 omaa miestä ja parikymmentä tuttua vuokratyöntekijää. Sama porukka on pysynyt kasassa pitkään, mikä on rakennusalalla melko harvinaista, toimitusjohtaja sanoo.

Menestyksekkäiden vuosien ja monien mielenkiintoisten projektien jälkeen Laaksonen suhtautuu luottavaisin mielin myös tulevaan. – Toivon talousnäkymien paranevan ja töitä riittävän. Kun talous yskii, kohdistuvat sen vaikutukset ensimmäisenä juuri rakennusalaan. Pitkäjänteisyys ja usko omaan tekemiseensä ovat kuitenkin vieneet yritystämme aina eteenpäin, hän sanoo.