903315_Globe-Arc_Sticks_MMA

Edullisia hitsauskoneita rakennusalan tarpeisiin

Turun Hitsauskone Oy on palvellut Varsinais-Suomen alueen hitsaajia jo vuodesta 1977. Aivan Turun keskustasta löytyvä perinteikäs perheyritys on tullut tutuksi monelle keskeisen sijaintinsa ansiosta, ja nykyään yrityksen palveluista voi nauttia myös kattavan verkkokaupan ja jälleenmyyjäverkoston kautta. Vuosien saatossa laajentuneeseen asiakaskuntaan kuuluu niin yksityisiä kuluttajia, konepajoja kuin rakennusalan yrityksiäkin.

IMS 170 E -puikkohitsauskone varusteilla

IMS 170 E -puikkohitsauskone varusteilla

Hitsauskoneiden maahantuonti ja myynti ovat edelleen keskeisin osa yrityksen toimintaa, mutta palvelutarjontaan kuuluvat myös koneiden huolto ja vuokraus. Tuotteet tulevat pääasiassa kahdelta päätoimittajalta, italialaiselta CEA:lta ja ranskalaiselta GYS:iltä, ja molemmat niistä haastavat kilpailijansa hyvällä hinta-laatusuhteellaan. – Esimerkiksi GYS:in TIG-hitsauskone alumiinille voi olla jopa noin tuhat euroa halvempi kuin kilpailijalla, kertoo yrittäjä Iiro Henriksson.

Rakennusalalla yleisesti käytettäviä pienempiä hitsauskoneita saa jo muutamalla sadalla eurolla, joten jos tarvetta koneelle on hiemankaan useammin, kannattaa se vuokraamisen sijaan hankkia itselle. Moitteettoman toiminnan takaamiseksi kaikille koneille olisi hyvä tehdä perushuolto vähintään kerran vuodessa. Usein sellaiseksi riittää jo pelkkä paineilmapuhallus, jonka voi tehdä itsekin. Rakennusalan standardien vuoksi työmailla käytettävien koneiden tulee täyttää myös laatujärjestelmien vaatimat kalibroinnit, ja niiden tarkastus puolestaan onnistuu parhaiten paikan päällä huoltoliikkeessä