Ei kaksia samanlaisia portaita

Harkomet Oy:n päätoimialaa ovat erilaiset rakennusalan rautarakennetyöt, teräsrunkoisten portaiden suunnittelusta ja valmistuksesta aina mittaviin tukirakenteisiin asti. Yritys tarjoaa myös sähköalanpalveluita aina suunnittelusta toteutukseen. Portaiden suunnittelu ja toteutus on tarkkaa puuhaa, sillä toimivuuden, turvallisuuden ja sujuvan asennuksen takaamiseksi niiden tulee sopia paikalleen millin tarkkuudella. Asennusvaiheessa teräsrunkoon tulevat muutostyöt esimerkiksi tarkoittavat aina rungon uusintakierrosta maalaamossa, laadusta tinkimätön Harri Koli kertoo. Suunnitelmia tehtäessä on asiakkaan toiveiden lisäksi otettava huomioon myös askelman korkeuksia, kaiteita ja pinnajakoja joita koskevat tarkat säännökset. Rakennusmääräysten vuoksi kaikkia toiveita ja visioita ei aina pystytä toteuttamaan, mikä saattaa tulla yllätyksenä asiakkaalle.harkomet

harkomet2Säännöksistä huolimatta myös mahdollisuuksien kirjo on laaja, eikä Koli ole uransa aikana valmistanut kaksia samanlaisia portaita. Teräsrunkoisia portaita voi varioida mieleisekseen erilaisin puuaskelmin sekä lasi- ja teräspinnakaitein. Rungon värityksellä kokonaisuus saadaan joko sulautumaan tai nousemaan tilan keskeiseksi katseenvangitsijaksi. Suosituimpia ovat erilaiset tummanharmaan, hopean ja valkoisen sävyt, kun taas rohkeampi valitsee vaikkapa tiilenpunaisen rungon.

Portaiden toimitusaika on vakiintunut 6-8viikkoon tilauksesta edellyttäen että kohteesta on saatu tarkastettua korkeusmitat lattiasta lattiaan, porrasaukon mitat ja muut suunnitteluun liittyvät asiat. Jotta työ sujuisi jouhevasti, on porrassuunnittelijaan syytä olla yhteydessä jo aivan rakennusprojektin alkumetreillä.