Ekologinen Ewarco

Ewarco on hybridilämpöjärjestelmiä tuottava yritys, joka tarjoaa ekologisia ratkaisuja hyödyntäen luonnon energiavaroja. Yrittäjä Leo Penttilä kertoo lämpöjärjestelmien sopivan niin uudisrakennus- kuin saneerauskohteisiin.ewarcoYrityksen ideologia perustuu siihen, että ympärillämme on paljon hukkaan menevää energiaa. Sitä tulee auringosta, maasta sekä asumisesta. Kun nämä energiat osataan hyödyntää kotitalouksissa, asumiskustannukset laskevat huomattavasti. Mitä vähemmän rahaa kuluu kukkarosta, sen vihreämpi energiaratkaisu on.

Palvelut kohdistuvat lähinnä omakoti- ja rivitaloasukkaille. Penttilä kertoo tuloilman lämmityksen maksavan talossa eniten, mutta Ewarcon avulla poistoilmalla lämmitetään tuloilma ja energiaa jää vielä veden lämmittämiseen. Osaamme luoda hyvän järjestelmän ilmastointiin, jäähdytykseen sekä ilman ja käyttöveden lämmitykseen. Vastavirtakenno ja poistolämpöpumppu yhdistettynä esimerkiksi passiiviseen maalämpöön saavat lämpökertoimen nousemaan jopa neljääntoista kovimmillakin pakkasilla. Lisäämällä aurinkokeräimen järjestelmään, voidaan ilmaista energiaa hyödyntää niin maasta kuin auringostakin.

Ewarcon tyytyväinen asiakas, Antti Rantanen kommentoi Solid House Magazinelle yllättyneensä järjestelmän korkeasta lämmöntuotosta sekä sähkösuodattimen tuomasta hyvästä ilman laadusta. Antti arvostaa myös järjestelmän kautta saatavaa viilennystä kovan hellekauden jälkeen.

– Järjestelmämme takaavat, että kodin ilmanlaatu on mahdollisimman hyvä, jolloin myös asumismukavuus on aivan eri laatua, Penttilä jatkaa. Kotimaisiin tuotteisiin ja tuotantoon panostava yritys hakee jatkuvasti uusia ratkaisuja ja kehityskohteita. Ideat virtaavat reippaasti ja tällä hetkellä harmaa- sekä sadevedet ovat kehityksen alla. – Jalostamme vanhaa tekniikkaa uudeksi, haluamme jatkuvasti kehittyä ja luoda jotain uutta, tästä osoituksena työryhmän lukuisat hyödyllisyysmallisuojat sekä patentit.