finneps_solid_house_300_CMYK

Energiatehokasta talonrakentamista

EPS-solumuovituotteita valmistava perheyritys FinnEPS Oy on valmistanut talonrakentamisessa käytettäviä harkkojaan jo yli 15 vuoden ajan, mikä tekee yrityksestä Suomen vanhimman harkkovalmistajan. Harkkotuotteeseensa yritys on panostanut heti alusta lähtien satsaamalla sen tutkimukseen ja teknisen puolen kehittämiseen. – Se on varmasti Suomen tutkituin EPS-harkko, nauraa harkkoon pohjautuvia talopaketteja toimittavan Hevi Kivitalot Oy:n toimitusjohtaja Lauri Pöyhönen.

EPS-harkko täyttää kaikki nykyajan ja tulevaisuuden talonrakentamisen vaatimukset aina matalista energia-arvoista sen helppoon muokattavuuteen. FinnEPSin tuotannosta vastaava Petri Ranta myöntää, että tuotteeseen suhtaudutaan aluksi yleensä pienellä varauksella: – Asiakkaat ovat kuitenkin aina olleet tyytyväisiä ja todenneet harkon hyväksi! Rungon pystyttäminen on helppoa ja harkon keveyden ansiosta rakentaminen on nopeaa ja siten hyvin kustannustehokasta, kertoo myös oman talonsa harkolla rakentanut Ranta. EPS-harkolla rakentaminen onnistuu myös talvella, sillä materiaali on jo itsessään vettä hylkivää. – Huonosta sisäilmasta ei myöskään ole valitettu. Harkon rakenne läpäisee vesihöyryn vastaavalla tavalla kuin betoni, joten se kuivuu kokoajan. Materiaalina se on siis hyvin homevapaa, Ranta ja Pöyhönen selostavat.

Jotta talo pitäisi arvonsa ja olisi määräysten mukainen myös tulevaisuudessa, Ranta ja Pöyhönen kehottavat tutustumaan FinnEPSin laajaan harkkovalikoimaan: – Harkollamme on Suomen paras U-arvo ja se alittaa helposti myös nykyiset tiiveysarvot. Vuonna 2020 määräyksiä aiotaan taas kiristää, ja meidän 450-harkkomme täyttää ne myös silloin!