Ensin ihmiset, sitten asiat

Osakseni koitui erinomainen tilaisuus päästä kuuntelemaan yritysten liiketoimintaan erikoistuneen tutkijan ja opettajan, amerikkalaisen Jim Collinsin, luentoa lokakuussa järjestetyssä Nordic Business Forumissa. Muutamat seuraavista ajatuksista ovat hänen sanoiksi pukemia, jotka allekirjoitan ja joita tavoittelen.

Monien hänen esittämiensä asioiden joukosta poimin ihmisiin ja rekrytointiin liittyviä oppeja. Tämä sen vuoksi, että olen itsekin viime aikoina keskittynyt ihmisten rekrytointiin. Olen myös opiskellut asiaa toiveenani kehittyä siinä osaajaksi, jopa ammattilaiseksi. Matka tähän päämäärään on alkanut, joskin taivallettavaa on vielä melkoisesti.

Askel kerrallaan olen alkanut ymmärtää, että ellei ole suurenmoisia ihmisiä, ei myöskään suurenmoisia visioita voi saavuttaa. Kaksi ja puoli vuotta sitten aloittaessamme puolisoni kanssa rekrytoinnin yritykseemme, olimme jo muuttuvassa yhteiskunnassa ja markkinassa. Alussa menin kaikessa metsään ja syvälle. Sittemmin huomasin, että ihmiset hakeutuvat ja pysyvät muiden ihmisten vuoksi. Nykyisessä muuttuvassa tilanteessa yrityksen kulkusuuntaa pitää olla koko ajan säätämässä, eikä se olisi mahdollista ilman oikeita ihmisiä.

Olen vuosien aikana huomannut, että ei edes hyvä palkkiojärjestelmä saa vääriä ihmisiä toimimaan oikealla tavalla. Vain oikeat ihmiset toimivat oikealla tavalla ja heitä pitää löytää. Ymmärrän myöskin yhä selvemmin, että pelkästään ihmiset eivät ole yrityksen tärkein resurssi. Tärkein resurssi ovat oikeat ihmiset.

Yrityksen kasvattaminen haalimalla ympärilleen oikeita ihmisiä on myös oiva mahdollisuus paikata omia puutteitaan. Nimittäin hakemalla ihmisiä, jotka ovat itseäni parempia, saavutamme ryhmänä aukottomamman osaamistason. Pyrimme siis rekrytoimaan myös sellaisia ihmisiä, joilla on vahva sellainen ominaisuus, joka itselläni on heikko.

Jim Collins kiteyttää oppinsa hienosti sanoen: ”ennen kuin päätetään mihin bussi menee, katsotaan keitä siellä on kyydissä”.
Teppo Tuijula – insinööri