envor-recycling-web

Envor Recycling Oy kierrättää lasit ja metallit ammattitaidolla

Rakennustyömailla syntyvät lasi- ja metallijäte jalostuvat Envor Recycilingin avulla tehokkaasti jopa uusiksi rakennusalan tuotteiksi.

Forssalainen Envor Recycling Oy on osa Envor Group-konsernia, joka on toisiaan tukevia ympäristöpalveluja tarjoava yrityskokonaisuus. Envor Recycling on keskittynyt lasin ja metallin kierrätykseen ja yhtiö onkin edelläkävijä tasolasin kierrätyksessä Suomessa.

Vanhoista ikkunoista lasivillaa

Suomessa suurin osa kierrätettävästä lasista syntyy lasialan yritysten leikkuuhävikistä. –  Kierrätykseen tulee myös valtavasti lasia kun vanhoja ikkunoita vaihdetaan. Ne voidaan kierrättää täysin, sillä puuosa haketetaan ja ohjataan energiakäyttöön ja tasolasi puolestaan murskataan, jonka jälkeen se kuljetetaan lasivillatehtaille lasivillan valmistukseen. Näin saneerattavan tai purettavan kerrostalon vanhat ikkunat päätyvät lasivillan muodossa takaisin rakentamisen hyötykäyttöön, Envor Groupin toimitusjohtaja Asko Hänninen kertoo.

Hänninen myös muistuttaa, että Suomessa on jätehierarkia, joten loppusijoitukseen ei saa ohjata uusiomateriaaleina hyödynnettävissä olevia materiaaleja, kuten rakennusten tasolasia.

Kaikki metalli kiertää

Envor Recyclingin kierrätyspalveluun kuuluu myös metalliromun kierrätys. – Toimitamme yrityksiin siirtolavat ja erilaiset keräysastiat metallijätteille, jotka lajittelemme, käsittelemme ja ohjaamme uusiokäyttöön. Metalliromua syntyy rakennustyömailla runsaasti, mutta kaikki voidaan kierrättää laadusta riippumatta. Metallilla on myös positiivinen hyvityshinta. Jos rakennustyömaalta löytyy vanhaa kuparikattoa tai rosterisia rakenteita, saa asiakas niistä hyvän hinnan.