Epsira_Passiivikivitalo1_300_CMYK

EPS-eristeiden markkina kasvaa hitaasti mutta varmasti

Sastamalassa toimiva Epsira Oy on Suomen johtava muotoonvalettujen EPS-tuotteiden valmistaja. Jo pitkään yrityksen tuotevalikoimaan ovat kuuluneet myös EPS-eristeet, joiden kehitystyö sujuu yhdessä asiakkaina toimivien talotehtaiden kanssa.

EPS-eristeellä on monia hyviä ominaisuuksia, jotka ovat varsin ajankohtaisia etenkin tämän päivän rakentamisessa. – Tuotteemme yhdistettynä oikeisiin rakenneratkaisuihin auttaa rakennuksen kosteuden hallinnassa ja mahdollistaa nopean rakennusaikataulun. Se on myös rakenteeltaan kevyt eristävyydestä kuitenkaan tinkimättä, kertoo Epsira Oy:n tuore toimitusjohtaja Petri Vesa. – Grafiittia tai nokea sisältävän harmaan EPS:n eristyskyky on vielä tavallistakin EPS-eristettä parempi, mies lisää.

Epsiran tuotteet mahdollistavat myös passiivitalojen rakentamisen kohtuullisin kustannuksin, mikä tekee omakotitalorakentamisesta EPS-eristeiden suurimman asiakassegmentin. – Haasteena kuitenkin on, että etenkin pientalorakentaminen on tässä taloustilanteessa melko vähissä, Vesa toteaa. Toimitusjohtaja kuitenkin uskoo, että markkinoiden lähdettyä nousuun myös EPS-eristeiden kysyntä voi kasvaa ripeästikin. – Piilevä tarve on paljon suurempi, kuin mitä tällä hetkellä rakennetaan, hän arvioi.

Koska EPS-eristeen rakenneratkaisu antaa kohtuullisen vapaat kädet myös arkkitehtuurin suhteen, on varsin oletettavaa, että tulevaisuudessa eristettä hyödynnetään yhä laajemmin erityyppisessä rakentamisessa. – Nykyaikaisen rakentajan kannattaakin ehdottomasti seurata, mihin ala tulevaisuudessa suuntautuu ja millaisia uusia ratkaisuja on olemassa, Vesa toteaa.