sisustusnummi

Erikoisosaaminen on vuosien työn tulos

Sisäkattoala vaatii tekijöiltään monipuolista osaamista, sillä siinä puusepän tarkkuus ja rakennusalan puitteet yhdistyvät nopeatempoiseen urakkarytmiin. Projektien pituudet vaihtelevat parista kuukaudesta jopa vuoteen.

Vuonna 1968 perustetun Sisustus-Nummi Oy:n kädenjäljen voin nähdä esimerkiksi kulttuurikeskus Logomon pääsalissa ja teatterisalissa jonka seinät ja katot ovat yrityksen asentamia. Yritys urakoi ympäri Länsi-Suomea julkisia palvelurakennuksia, toimistoja, kouluja sekä esimerkiksi asuinrakennusten porraskäytävien akustointeja.

Yksi Suomen johtavista sisäkatto-osaajista luottaa toiminnassaan laatuun. Sisustus-Nummi edustaa useita eri valmistajia, jotka kaikki on valittu huolellisesti tuotteiden laatua painottaen. Tänä päivänä myös kustannustehokkuus näyttelee tärkeää roolia lähes alalla kuin alalla, joten käytettävien tuotteiden tulee olla myös edullisia hankkia ja asentaa.

Suunnitteluun panostaminen kannattaa

Alas lasketulla katolla haetaan ennen kaikkea akustiikkaa ja peitetään takana olevaa tekniikkaa, mutta sisäkaton tulee myös näyttää hyvältä. Arkkitehti on usein se henkilö, joka määrittelee sisäkaton materiaalin, mutta Sisustus-Nummen kaltainen asiantuntija on hyvä apu jo suunnitteluvaiheessa.

Yrityksen toimitusjohtaja Riku Wuokko on havainnut, että eri puolella Suomea suunnitteluun suhtaudutaan eri tavalla. Opittavaa olisi pääkaupunkiseudun rakennuttajilta, jotka satsaavat usein paljonkin varoja hankkeiden suunnitteluun, mikä helpottaa myös myöhempää toteutusta ja aikataulutusta.

Vaativa erikoisala

Rakennusala kokonaisuudessaan on hyvin hektistä ja sisäkattoalan haasteellisuutta lisää myös sen vaatima monipuolinen osaamisalue. Varsinaista koulutusta alalle ei ole, joten erikoisosaaminen kehittyy vasta vuosien saatossa. Myös monet Sisustus-Nummen työntekijöistä ovat toimineet yrityksen palveluksessa jo pitkään, jopa 20–30 vuotta, minkä ansiosta ammattitaito on taattua.
– Tärkeää roolia näyttelee myös yrityksen perustaja Immo Nummi, joka vaikuttaa edelleenkin jonkin verran taustalla. Häneltä on periytynyt työntekijöillemme se perusmentaliteetti ja asenne, joka on kantanut yritystä eteenpäin jo vuosikymmeniä.