Hyttisen_eristysliike_solid_house_2_300_CMYK

Eristyksen ammattilainen jo vuodesta 1957

Olipa haussa sitten osaava eristäjä, taitava peltiseppä tai ammattitaitoinen eristemyyjä, löytyvät ne kaikki saman katon alta. Porissa ja sen ympäristössä vaikuttava perinteinen eristysliike on kaikkien käytettävissä.

Satakunnan alueella eristysliikkeiden välinen kilpailu on kovaa. Vuonna 1957 perustetulla Hyttisen Eristysliike Oy:llä on etunaan kuitenkin jotain sellaista, mitä muilta ei ehkä löydy: rautainen ammattitaito ja rehellisyys.

Eristyksiä suuriin kohteisiin

Kuten monen muun yrityksen, myös Hyttisen Eristysliikkeen painopiste on haastavan taloustilanteen vuoksi ollut saneerauskohteissa. Yrittäjänä jo kolmannessa polvessa toimiva Mikko Hyttinen muistuttaa, että lama-aikana rakennusten kunnostaminen on halpaa: – Ennen kuin talous lähtee taas nousuun, olisi kaupunkien hyvä hoitaa mm. koulujen sisäilma-asiat kuntoon. Sen lisäksi, että oikeanlainen eristys säästää energiaa, koko ajan suosiotaan kasvattavalla jäähdytyseristyksellä pystytään vaikuttamaan myös sisäilman laatuun. Siinä eristysmateriaalina käytettävää solukumia löytyy jo monena eri versiona, eri paksuuksissa ja väreissä.

Porin lasten- ja naistensairaalan ohella Hyttisen Eristysliike on ollut mukana monessa muussa suuressa kohteessa Satakunnassa. Yrityksen käsialaa ovat mm. kauppakeskus Puuvillan ja Porin terveysaseman eristykset. Tällä hetkellä yritys on mukana myös Porin jäähallin saneerauksessa tekemässä putki- ja ilmastointieristyksiä sekä Euran terveyskeskus valmistuu hetken kuluttua. – Teollisuudessa on tällä hetkellä hiljaista. Varsinkin Porissa teollisuuskohteet ovat vähäisiä, mutta olemme olleet mukana jonkin verran lähialueiden teollisuuskohteissa.

Vaikka monet suuret projektit ovatkin viime aikoina osuneet Poriin, yritys tekee eristyksiä koko Länsi-Suomen alueella. Myöskään alueen ulkopuolelta tulevat projektit eivät tuota yritykselle vaikeuksia. Tästä hyvänä esimerkkinä on muutama vuosi sitten tehty kohde Saudi-Arabiassa. – Olemme tosiaan olleet Suomen suurlähetystössä eristämässä jäähdytystä. Se oli mielenkiintoinen kokemus, Hyttinen naurahtaa.

Pitkän iän salaisuus – ammattitaito

Hyttisen Eristysliike on Suomen vanhimpia eristysliikkeitä. Eristystöiden lisäksi yritys toimii tukkurina niin yritys- kuin yksityisasiakkaillekin. – Harva yksityisasiakas tietää, että meiltä voi myös ostaa eristeitä. Ottakaa siis rohkeasti yhteyttä, Hyttinen kannustaa. Hyttisen Eristysliikkeellä on etunaan vankka ammattitaito, jota tavallisista rautakaupoista ei niin vain löydä. Monet työntekijöistä ovat olleet yrityksen palveluksessa jo kymmeniä vuosia ja heillä on pitkä kokemus eri eristysmateriaaleista.

Hyttinen toivoo, että valvonta alalla lisääntyisi tulevaisuudessa. Tällä hetkellä osa alan toimijoista tekee eristyksiä puutteellisilla tuotteilla ja vanhojen suunnitelmien mukaan. – Se vääristää kilpailua ja on epäreilua asiakkaalle. Me emme fuskaa. Teemme työt kuten kuuluu, oikeilla materiaaleilla ja asiakaslähtöisesti.