Teollisuuseristys Sorri Oy tarjoaa LVI-alan eristyksiä, eli putkistojen ja kanavien eristyksiä erilaisissa rakennuskohteissa.

Eristysalallakin rautaisille osaajille olisi kysyntää

SORRI_150www.lvieristyssorri.fi

 

Rakennusala on piristynyt koko maassa ja tulevaisuudennäkymät ovat valoisat. Erityistä virtaa löytyy Varsinais-Suomessa, ja myös telakkateollisuuden virkistyminen on täyttänyt monen yrityksen tilauskirjat.

Eristysalan yrittäjäksi lähtenyt Jukka Sorri starttasi yritystoimintansa alun perin jo vuonna 2002 perustamalla oman toiminimen, joka muuttui myöhemmin vuonna 2008 osakeyhtiöksi. Teollisuuseristys Sorri Oy tarjoaa LVI-alan eristyksiä, eli putkistojen ja kanavien eristyksiä erilaisissa rakennuskohteissa. Tavallista työsarkaa ovat esimerkiksi lämpö- ja kondenssieristykset, joita tehdään vesi- ja kosteusvahinkojen sekä energiahävikin minimoimiseksi.

Länsi-Suomen Eristyspalvelu Oy taas perustettiin Sorrin toimesta viime vuoden helmikuussa, koska oli järkevää eriyttää telakkatyö kokonaan rakennuspuolesta.

– Laivatilausten kasvu takaa suotuisat kasvuolosuhteet telakka-alalla toimivalle yrityksellemme. Laivojen eristystyöhön on tosin haastavaa saada osaavia työntekijöitä, Sorri kertoo.

Liikkeelle lähdettiin 7 ammattitaitoisen eristäjän voimin, ja työtä on riittänyt mukavasti koko ajan.

Vaihtelevat kohteet pitävät kiireisinä

– Tällä hetkellä työn alla on muun muassa Medisiina D, Jukka Sorri toteaa viitaten Turun Kupittaan kampusalueelle valmistuvaan uudisrakennukseen.

Medisiina D on Turun yliopiston, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin, Turun ammattikorkeakoulun sekä Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) moderni tyyssija, jonne valmistuvat uudet opetus-, tutkimus- ja diagnostiikkatilat. Rakentaminen on aloitettu 2015 ja sen on tarkoitus tulla maaliin vuoden 2018 aikana.

Toinen mielenkiintoinen työkohde Teollisuuseristys Sorrilla on ollut viime aikoina Turun keskustassa, kun se on saanut olla mukana Turun kaupunginteatterin peruskorjaus- ja laajennusprojektissa. Laajennuksen näyttävin osa tulee olemaan kolmikerroksisen takanäyttämön rakentaminen. Tätä kirjoittaessa työt ovat vielä käynnissä, mutta niiden on tarkoitus valmistua kesällä 2017.

Tulevaisuus näyttää lupaavalta ja yrityksemme on kasvanut lupaavasti.

– Tämä on ollut vaativa kohde, ja yksi suurimpia mitä meillä on tähän mennessä ollut. Meillä on toki myös jatkuvasti monia muita pienempiä kohteita työn alla. Pääasiassa kohteemme sijaitsevat Varsinais-Suomessa. Tänä kesänä työkohteita on myös pääkaupunkiseudulla, Jukka Sorri kuvailee.

Mistä osaavaa työvoimaa?

Kovassa kilpailussa menestyminen vaatii jatkuvasti paitsi kustannustietoisuutta ja alan kehityksestä perillä olemista, myös oman yrityksen ja sen palvelutarjonnan kehittämistä, jotta asiakkaiden tarpeisiin kyetään vastaamaan kulloinkin parhaalla mahdollisella tavalla.

– Uutena palveluna vuokraamme tyssähitsauslaitteistoa ja teemme myös itse tyssähitsauksia.

– Tulevaisuus näyttää lupaavalta ja yrityksemme on kasvanut lupaavasti. Tämän alan yksi huolenaihe on kuitenkin osaavan ja motivoituneen työvoiman löytäminen, joka ei ole helppoa, yrittäjä kertoo.

Peruseristämistyö on suhteellisen helppoa, mutta kun lähdetään tarkastelemaan eristämisen eri osa-alueita, kuten eristyspeltitöitä, vaaditaan silloin jo erityisosaamista ja rautaista ammattitaitoa.

– Yleensäkin ala vaatii pitkäjänteisyyttä sekä hyvää henkilöstöä. Meillä on ollut vaihtuvuus hyvin pieni, ja uusien asiakkaiden myötä olemme voineet ottaa uusia työntekijöitä, Jukka Sorri toteaa.