LVI-urakointiin erikoistunut Maskun Talotekniikkatiimi työskentelee tällä hetkellä uniikin Turun Fabriikin asuinalueen parissa.

Fabriikki rakentuu hyvässä yhteishengessä

www.talotekniikkatiimi.fi

 

LVI-urakointiin erikoistunut Maskun Talotekniikkatiimi työskentelee tällä hetkellä uniikin Turun Fabriikin asuinalueen parissa.

Turun uusi Fabriikin asuinalue nousee paraikaa aivan kaupungin keskustan sydämeen. Fabriikista tekee ainutlaatuisen erityisesti sen miljöö, koska alue tulee sijaitsemaan VR:n vanhalla konepajalla. Tulevia asukkaita hemmotellaan myös palveluilla, koska aivan vierestä löytyvät kulttuurikeskus Logomo ja aluetta halkoo kaunis Tenderipuisto. Viime syksynä aloitetun asuinalueen rakentaminen tapahtuu vaiheittain, ja Fabriikin ensimmäisessä kohteessa, Fortunassa, on ollut mukana myös Maskun Talotekniikkatiimi.

– Teemme Fortunaan viemärit ja vesijohdot ja seuraavana lattialämmityksen, joka on tässä kohteessa astetta laadukkaampi kuin normaalisti. Työstämme yhteensä noin 80 asuntoa, Maskun Talotekniikkatiimin toimitusjohtaja Mika Nikula kertoo.

Rakennustahti on Fabriikin asuinaluetta työstäessä ripeä, joten tiivis yhteistyö eri tekijöiden kanssa on ollut tärkeää. Täsmällisyys aikataulutuksessa ja töiden huolellinen viimeistely nousevat Nikulan kommenteissa useampaan otteeseen.

– Rakentaminen on yhteistyötä, jossa kukaan ei pääse maaliin yksin. Fabriikki on hyvä esimerkki siitä, että tämänkaltainen yhdessä tekemisen ajattelu on vain vahvistunut. Meillä on usein yhteispalavereja sekä YIT:n mestareiden että rinnalla olevien ilmastointi- ja sähköalihankkijoittenkin kanssa, Nikula kertoo tyytyväisenä.

– Rakentaminen on yhteistyötä, jossa kukaan ei pääse maaliin yksin. Fabriikki on hyvä esimerkki siitä, että tämänkaltainen yhdessä tekemisen ajattelu on vain vahvistunut.

LVI-urakointi työllistää

Maskussa pääpaikkaansa pitävä Maskun Talotekniikkatiimi on tehnyt Fabriikin kaltaisia suuria urakkakohteita jo vuodesta 2005, joten yrityksen valitseminen juuri tähän kohteeseen ei ollut sattumaa. Nikula mainitseekin, että yritys tekee uudiskerrostalokohteita kaikkein mieluiten perinteisten linjasaneerausten lisäksi. Fabriikki kuitenkin poikkeaa 10–15 urakasta, joita Maskun Talotekniikkatiimi enimmillään työstää yhden vuoden aikana.

– Fabriikin kohteesta tekee ainutlaatuisen sen sijainti, mutta myös tekniikka on erikoisempi junaradan läheisyydestä johtuen. Tämä on tuonut urakkaan myös haasteita. Esimerkiksi puhdasilma otetaan poikkeuksellisesti katolta, Nikula avaa.

Suomen rakennusalalla on ollut viime vuosina nähtävissä taantumaa, joka on hiljalleen alkanut taittua. Nikula kertoo, että Maskussa töitä on riittänyt tästä huolimatta hyvin. Fabriikki työllistää yritystä vielä pitkälle tulevaisuuteen,  ja tuleva vuosi näyttää muutenkin valoisalta.

– Nyt keväällä työt ovat lisääntyneet entisestään ja nähtävissä on ollut selkeää piristymistä tarjouspyyntöjenkin perusteella. Tällä hetkellä tilanne on se, että joudumme jo hieman valikoimaan, minkälaisiin tarjouspyyntöihin ehdimme vastaamaan.