FMC Laskentapalvelut Oy on rakennushankkeiden määrä- ja kustannustiedon hallintapalveluihin erikoistunut, rakennuttajista, urakoitsijoista ja suunnittelijoista riippumaton yritys, jolle on kertynyt kokemusta jo 8 500 hankkeen laskennasta.

FMC Lasken­tapalvelut, kustannuslaskennan asiantuntija

www.fmclaskentapalvelut.fi

 

FMC Laskentapalvelut Oy:llä on maan kattavin kokemus kustannushallinnasta ja osaamista pientaloista ydinvoimalaan. Nyt uusia palveluita ovat elinkaarilaskenta ja kiinteistön käyttötarkoituksen muutosselvitykset.

FMC Laskentapalvelut Oy on rakennushankkeiden määrä- ja kustannustiedon hallintapalveluihin erikoistunut, rakennuttajista, urakoitsijoista ja suunnittelijoista riippumaton yritys, jolle on kertynyt kokemusta jo 8 500 hankkeen laskennasta.

– Haluamme tarjota asiakkaille rakennustaloudellisen tiedon hallinnan parhaat palvelut ja palvelukokemuksen. Se kiteytyy tunnuslauseeseen ”kuin osa omaa tiimiäsi”, toimitusjohtaja Raimo Tanskanen kertoo.

FMC on tehtävässään onnistunut, sillä se on tänä päivänä rakennushankkeiden tiedonhallinnan arvostetuin ja halutuin yhteistyökumppani ja markkinajohtaja Suomessa.

Osaavat asiantuntijat

Kaikki lähtee Tanskasen mukaan osaavasta ja asiantuntevasta henkilöstöstä.

– Meillä työskentelee tällä hetkellä Helsingin, Jyväskylän, Kuopion ja Oulun toimistoilla reilut 30 henkilöä, joista suurin osa on pitkäaikaisia työntekijöitä. Mielestäni se kertoo paljon. Osaava henkilöstö mahdollistaa hyvän, luotettavan ja ammattitaitoisen palvelun asiakkaille. Kustannuslaskentaa teemme kiinteistöomistajille, rakennuttajakonsulteille, investoreille, rakennuttajille sekä kunnille ja kaupungeille. Henkilöstöstämme 10 on keskittynyt täysin kustannuslaskentaan ja olemmekin sillä sektorilla Suomen suurin palveluntarjoaja.

Määrä- ja kustannuslaskenta ei suinkaan ole FMC Laskentapalveluiden ainut fokusalue.

– Meitä on opittu käyttämään myös ulkopuolisena apuna rakennusriidoissa teknisten selvitysten tekijänä.

Palveluja koko rakennuksen elinkaaren ajaksi

Uutuuksina palvelupaletissa ovat elinkaarilaskelmat ja kiinteistön käyttötarkoituksen muutosselvitykset. Elinkaarilaskenta tarkoittaa menetelmää, jonka avulla voidaan arvioida tuotteen, prosessin tai toiminnon aiheuttamat taloudelliset vaikutukset koko elinkaaren aikana.

– Elinkaarilaskennalla selvitetään omistamisesta, käytöstä, ylläpidosta ja lopulta käytöstä poistamisesta aiheutuvat kustannukset. Erilaisten vaihtoehtojen vertailu tehdään nykyarvomenettelyllä, eli elinkaaren ajalta kertyvät kustannukset diskontataan nykyarvoon. Elinkaarilaskenta perustuu mahdollisimman tarkkaan määrä- ja kustannuslaskentaan ja laskentaa varten määriteltyyn elinkaaren jaksoon. Mielestäni elinkaarilaskentaa kannattaisi hyödyntää enemmänkin.

Tanskanen kertoo, että kiinteistön käyttötarkoituksen muutoksiin keskittyvässä tiimissä puolestaan työskentelee arkkitehti sekä rakennesuunnittelun ja talotekniikan asiantuntijat.

– Arkkitehti ideoi olemassa olevalle rakennukselle uutta käyttöä. Sen pohjalta rakenne- ja Tate-suunnittelija miettivät toteutustavat, joiden perusteella voimme tehdä budjetin ja kustannusarvion, mitä kohteen toteuttaminen kustantaisi. Sen päälle voidaan tehdä myös kannattavuusanalyysi.