Kankaanpääläinen SP Elementit on toteuttanut vuosien varrella yli 1500 hallikohdetta, joiden kattoelementeistä se on ollut vastuussa.

Hallirakentamisen huippuosaamista

www.spe.fi

 

SP Elementit on hallirakentamisen edelläkävijä, jonka asiantuntijuus pohjautuu yli 30 vuoden kokemukseen Suomen vaativimmista hallikohteista teollisuus- liikunta- ja liikerakentamisessa

Kankaanpääläinen SP Elementit on toteuttanut vuosien varrella yli 1500 hallikohdetta, joiden kattoelementeistä se on ollut vastuussa. Yritys on myös yksi Suomen ensimmäisistä puuelementtivalmistajista, joka kehitti suurelementtivalmistusta erityisesti hallirakentamiseen. SP Elementit tunnetaankin kokonaisvaltaisesta toimintatavastaan, jonka myötä se pystyy tarjoamaan asiakkailleen kattoelementtien valmisratkaisun aina suunnittelutyöstä asennukseen.

– Elementit valmistetaan tiloissamme Kankaanpäässä ja ne toimitetaan asennusvalmiina kohteeseen. Sen jälkeen ne asennetaan, kiinnitetään ja saumataan työmaalla. Riippuen kohteesta, koko valmistusprosessi vie meiltä muutaman päivän tai viikon, kertoo SP Elementit Oy:n projektipäällikkö Mikko Virta.

SP Elementtien ammattitaitoa kuvaa hyvin yrityksen tehokas työtahti, sillä se pystyy tuottamaan helposti 1000-1500 neliötä elementtejä viikossa.

Valmiit elementit tehostavat työskentelyä

Viimeisimpiä SP Elementtien toteuttamia kohteita on viime vuonna Pöytyän Koneistuspalvelulle tehty hallilaajennus. Hallilaajennukseen yritys suunnitteli katon, joka oli kokonaisuudessaan 1600 neliötä.

– Kattoelementtejä oli kokonaisuudessaan vain 26 ja ne olivat yksittäin 24 metriä pitkiä ja 2,5 metriä leveitä. Suuret elementit nostetaan valmiin rungon päälle, joten valmista kattoa syntyy heti kerrasta ja työmaalla tehtäväksi jää ainoastaan niiden saumaus, Virta avaa prosessia.

Valmiiksi suunniteltujen ja esivalmistettujen elementtien etuna asiakkaalle ovat nopeat aikataulutukset sekä räätälöimisen mahdollisuus. Elementit toteutetaan vakiorakenteilla, mutta niitä voidaan tarvittaessa muokata kohteen mukaan.

– Kun puhutaan suurista hallirakenteista, ovat työturvallisuusasiat aina myös tärkeitä. Valmiiden elementtien kanssa työskennellessä tämä riski on oleellisesti pienempi, koska töitä korkealla katolla on vähemmän, Virta painottaa.

Kaikki palvelut saman katon alta

Pöytyän Koneistuspalvelun hallilaajennuksessa projekti toteutettiin samalla varmuudella kuin lukuisat muutkin SP Elementtien kohteet. Hallikohteissa on olennaista, että SP Elementit aloittaa yhteistyön asiakkaan kanssa jo suunnitteluvaiheessa.

– Tämä takaa sen, että saamme oikeat kiinnitysosat ja tarvikkeet rakennuksen runkoon. Jo teräsristikko on hyvä suunnitella elementtilähtöisesti, jotta asiakas saa parhaan mahdollisen hyödyn. Monesti kantava runko ja katto liittyvät oleellisesti toisiinsa, joten on järkevää, että sama taho toimittaa ne molemmat, Virta toteaa.

Pöytyällä katto toteutettiin yhdessä Teräselementti Oy:n kanssa, joka toimitti teräsrungon kohteeseen. Virta muistuttaa, että on asiakkaan etu hankkia hallikohteisiin valmisratkaisu.

– Rakennuttaja voi hankkia rakennusliikkeeltä avaimet käteen -tyyppisen paketin, mutta se on paljon hintavampaa kuin se, että voi ostaa isompia kokonaisuuksia eri tahoilta ja rakennuttaa itse. Katon suhteen pääsee helpommalla, kun tilaa kokonaisratkaisun yhdeltä taholta.