härkämäen_huolto_solidhouse_300_CMYK

Härkämäki uudistuu taloyhtiöiden yhteistyöllä

Turun Härkämäessä on aluillaan ainutlaatuinen hanke, joka on Suomessa ensimmäinen laatuaan. Alueen huoltoyhtiö Härkämäen Huolto Oy on yhteistyössä Insinööritoimisto Vahasen ja alueen taloyhtiöiden kanssa tekemässä pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmaa kaikille Härkämäen taloyhtiöille. Samalla laaditaan asuinalueen kokonaisvaltainen suunnitelma, joka sisältää kaiken kulkuyhteyksien parantamisesta parkkipaikkojen lisäämiseen. – Projekti on erittäin mielenkiintoinen ja haastava, koska siinä on monta tahoa mukana, Härkämäen Huolto Oy:n toimitusjohtaja Jari Nieminen sanoo.

Koska Härkämäen asuinalue on rakennettu jo 1975, on taloyhtiöille tulossa putkiremontin lisäksi varmasti ainakin julkisivuremontti. Vaikka rakennukset uusitaan ulkopuolelta rakennusajan henkeä kunnioittaen, tarkoituksena ei ole saneerata niitä samanlaisiksi kuin ne ovat tällä hetkellä: – Taloja lähdetään suunnittelemaan ja korjaamaan sillä perusteella, minkälaisia ne olisivat 40 vuoden päästä. Tarkoituksena on ottaa huomioon mm. esteettömyys ja huonekoot, Nieminen kertoo. Tällä hetkellä meneillään ovat taloyhtiöiden kuntokartoitukset, joiden perusteella suunnitelmat laaditaan. Työpajojen kautta myös asukkailla on loistava mahdollisuus päästä vaikuttamaan alueen tulevaisuuteen.

Niemisen ajatuksena on tehdä Härkämäestä korjausrakentamisen messualue, joka rohkaisee muitakin asuinalueita yhteisölliseen tekemiseen: – Härkämäen kaltainen yhteishanke on monien etu, myös urakoitsijoiden. Toivon, että näytämme muille Suomen asuinalueille esimerkkiä!