silkkitimpurit

Helpotusta rakennuttajille

Vuodesta 1982 alun perin puusepänverstaana toiminut Silkkitimpurit Oy tarjoaa yksityisille sekä rakennusliikkeille kokonaisvaltaista palvelua kodin kiintokalustamiseen. Päämiehinä tänä päivänä toimivat Euroopan suurin keittiötehdas, saksalainen Noblessa sekä Elfa-konserni, brändeinä Kirena liukuovet sekä Elfa säilytysjärjestelmät. – Kesän aikana uusimme näyttelytilamme katosta lattiaan. Valoisassa myymälässämme on nyt esillä laaja valikoima erilaisia keittiö- ja säilytysjärjestelmäideoita. Myymälän somistuksen toteutamme yhteistyössä paikallisen sisustusliikkeen Living Deauvillen kanssa, kertoo myymälävastaava Tiina Malkamo.

Miksi saksalainen?

Isku-keittiöiden lopetettua keittiötuotantonsa Silkkitimpurit valitsi uudeksi kumppanikseen Noblessa keittiöt. Valintaan vaikuttivat tuotteen uskomaton laatu ja todella monipuolinen valikoima. – Yhtenä kriteerinä oli myös keittiöiden hintataso, joka onkin erittäin kilpailukykyinen, laadusta kuitenkaan tinkimättä, sanoo Malkamo. Saksalainen haluaa jättää työtä mahdollisimman vähän asennusvaiheeseen, joten keittiöt valmistetaan aina mittatilauksena ja toimitetaan asiakkaille koottuina. Runkojen saapuessa niin ovet kuin mekanismit ovat paikallaan, jopa koristelistojen jiiraukset ja kasaus on tehty valmiiksi tehtaalla. Noblessa tarjoaa erittäin laajaan malliston ja mahdollisuuksia on hieman erikoisempiinkin ratkaisuihin, niin värien, materiaalien kuin pintojen avulla. Noblessan mallisto elää trendien mukana ja vuosittain mallistoa uusitaankin niin ulkonäöllisesti kuin toiminnallisesti.

Projektikauppaa rakennusliikkeille

Elfa/Kirena toteutti Silkkitimpureiden kanssa yhteistyössä säilytysjärjestelmien erikoismyymälän pilottiversion, joka voidaan tulevaisuudessa monistaa myös muille paikkakunnille. Tavoitteena on näyttää asiakkaille erilaisia ratkaisuja liukuovikaapistoista ja helpottaa valintojen tekemistä oman kodin säilyttämisen tarpeisiin, oli kyseessä sitten omakotitalo, rivitalo tai kerrostaloasunto. Kuluttajat haluavat päästä nykyään myös itse vaikuttamaan uuden kodin valmistumiseen ja käyttöön tulevien järjestelmien valintoihin, mikä haastaa rakennuttajia uudistuotannossa. – Me voimme solmia ns. projektikaupan, jolloin rakennusliikkeen vastuu siirtyy kalustemyyjälle asiakkaan toivomista muutostöistä, kauppias Ari Soiniitty selvittää. Asukas maksaa muutostöistä tulevan erotuksen kalustemyyjälle ja yritys huolehtii oikean tavaran toimituksesta sekä asennuksesta kyseiseen asuntoon. – Rakennuttajan ei siis tarvitse huolehtia tulevista muutoksista vaan hän voi ohjata asiakkaat suoraan meille. Teemme tarvittavat asukasmuutokset sovittujen pelisääntöjen mukaan, oli kyseessä keittiö, komerot tai vaatehuoneet. Näin saadaan loppukäyttäjien toiveet parhaalla mahdollisella tavalla toteutettua.