maalausliike-kuikanmäki-web

Hinta ei ole ainoa kriteeri

Liian usein rakennusalalla urakan saa yritys, joka tekee työn halvimmalla. Jos rahalle halutaan parempaa vastinetta, hinta ei kuitenkaan voi olla ainoa määräävä kriteeri.

Ennen edullisimman tarjouksen hyväksymistä kannattaa selvitellä yrityksen taustoja. Luotettavuudesta kielivät mm. pitkä historia, hyvät referenssit sekä takuuvastuu. – Asiakkaalla on oltava muitakin kriteerejä kuin pelkkä hinta. Markkinoille tulee jatkuvasti halvalla tekeviä uusia yrityksiä ja jos yrityksen paperit ovat kunnossa, julkishallinnon on otettava halvin tarjous. Mutta ovatko paperit kunnossa enää kahden vuoden päästä ja onko yritys enää silloin edes olemassa, pohtii helsinkiläisen Maalausliike Kuikanmäki Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kuikanmäki.

Laatua ja toimintavarmuutta

Pääkaupunkiseudulla toimiva Maalausliike Kuikanmäki Oy on saneerauskohteiden maalaamiseen erikoistunut pitkät perinteet omaava yritys, jonka vahvuuksiin lukeutuvat hyvä työnlaatu ja sovitussa aikataulussa pysyminen. Toiminnan kantavana ajatuksena on, että tehty työ markkinoi itse itseään. Kuikanmäki peräänkuuluttaakin omalta yritykseltään, mutta myös muilta alan toimijoilta laadukasta ja kestävää työtä: – Ammattiylpeys on pidettävä korkealla, ettei suostu päästämään käsistä huonoa työtä, hän sanoo. Jaakko Kuikanmäki toimii useassa luottamustehtävässä; Hän on Pintaurakoitsijat Ry hallituksen jäsen, Helsingin Maalarimestariyhdistyksen johtokunnan jäsen, Helsingin Maalariammattikoulun varapj. Maalarimestarisäätiön hpj., Maalarimuseo toimikunnan jäsen sekä Helsingin Mestarikilta Ry jäsen.

Yritys tarjoaa asiakkailleen kokonaispalvelua, johon kuuluu maalauksen lisäksi myös remontointipalvelut. Talvisin yritystä työllistävät mm. asuntoremontit, joiden lisäksi yritys tekee mielellään taloyhtiöille porraskäytäväremontteja. Kokonaisvaltaiset saneeraukset yritys toteuttaa luotettavien yhteistyökumppaneiden avustuksella.

Kun kesäkausi ja julkisivuremonttien aika lähenee, asiakkaat lähestyvät yritystä tarjouspyynnöin. Parasta kuitenkin olisi, jos tarjouksia alettaisiin kysellä jo edellisvuoden syksynä. – Silloin saa parhaat hinnat, tarjoukset ja tekijätkin, Kuikanmäki vinkkaa. Koska julkisivu on rakennuksen käyntikortti, siitä kannattaa pitää hyvä huoli. Aina julkisivua ei tarvitse maalata, sillä jo kuumavesipesu voi tehdä julkisivusta siistin. Julkisivuremontoinnin ja -maalauksen lisäksi yritys tekee peltikattojen maalauksia. – Katot pitäisi ensisijaisesti pitää kunnossa, Kuikanmäki lisää.

Turha hätiköinti pois

Vaikka ala on haastava ja uusia toimijoita tulee jatkuvasti, Maalausliike Kuikanmäki Oy on palvellut asiakkaitaan ilolla ja ammattitaidolla jo vuodesta 1957. Sukupolvenvaihdoksen myötä yrityksen johtoon vuonna 1989 nousseen Kuikanmäen mukaan kiire alalla on lisääntynyt vuosien myötä. Hän toivoo, että turhasta kiirehtimisestä luovuttaisiin ja toimijoille annettaisiin riittävä työaika: – Tämän hetken aikataulutukset eivät ole järkeviä. Kaiken pitäisi olla jo eilen valmiina.

Uudisrakennuspuolella tiukat aikataulut johtavat usein kiirehtimiseen ja vasemmalla kädellä tekemiseen. Sen vuoksi yritys on pysytellyt tiiviisti saneerauskohteiden parissa.– Emme halua olla mukana sellaisessa toiminnassa, jossa rahan takia tehdään kiireellä huonoa laatua, Kuikanmäki toteaa.