Hinta ja laatu ratkaisevat rakennusalalla

talotermaRakennusalalla jo lähes 40 vuoden ajan toimineen Terho Makkosen työpäivät kuluvat monenlaisten urakoiden parissa, sillä miehen vuonna 1998 perustama yritys Talo-Terma hoitaa kattavasti lähes kaikki mahdolliset rakennusprojektit Turun alueella. – Viime aikoina esimerkiksi kesämökkien laajennuksia on tehty runsaasti. Myös kylpyhuoneremonteille on ollut paljon kysyntää, etenkin 1970–80-luvuilla rakennetuissa kohteissa, yrittäjä kertoo.

Uudiskohteissa urakoiden laajuudella ei juurikaan ole väliä, sillä Talo-Terma rakentaa niin omakotitalot kuin pienrakennuksetkin. Myös remonttipalveluita on tarjolla kattava lista laatoitustöistä huoneistoremontteihin.

Rakennusprojektia suunniteltaessa tärkeintä olisi muistaa, että urakoitsijaan kannattaa ottaa yhteyttä jo ennen tarvikeostoksille kiirehtimistä, sillä esimerkiksi Talo-Termalla jonoa saattaa olla jopa 1-2 kuukaudeksi eteenpäin. Mitä aiemmin urakoitsijan kanssa on yhteydessä, sitä helpompi on myös suunnitella, mitä kaikkea kohteessa on mahdollista tehdä ja tarvitseeko urakkaa varten hankkia erikseen esimerkiksi sähkö- ja putkimiehet.

Rakennusintoon vaikuttaa usein yhteiskunnan yleinen taloudellinen tilanne, mutta telakkasopimuksen myötä on oletettavaa, että Turun alueella remontoitavaa riittää jatkossakin. Koska urakoitsijoistakaan ei ole pulaa, joudutaan ankarassa kilpailutilanteessa hintoja polkemaan. Kuten Talo-Termallakin tiedetään, on laatu silti edelleen paras kilpailuvaltti. Hyvä työjälki yhdessä kohteessa poikii helposti myös uusia urakoita, kun sana ammattitaitoisesta yrittäjästä kiirii eteenpäin.