Luvialla toimivan Perecolor Oy:n erikoistoimialana ovat jauhemaalaus ja metallituotteiden esikäsittely.

Homma pelittää Perecolorilla

perecolor_160www.perecolor.fi

 

Perecolor maalaa metallisia rakenteita ja takaa, että tuote kuin tuote kulkee tuotannon läpi kolmessa päivässä.

Perecolorin toimitusjohtaja Erkka Pere on kasvanut vanhempiensa perustaman yrityksen mukana ja toiminut alalla yli 20 vuotta, joten hänen on helppo nimetä yrityksensä vahvuudet.

– Me yksinkertaisesti tiedämme mitä me teemme. Olemme toimineet alalla pitkään ja haemme jatkuvasti uutta oppia kansainvälisiltä messuilta.  Maalaamme kappaleita ja tuotteita hyvin erilaisiin kohteisiin ja erilaisille asiakkaille, joten tekijöillämme on todella hyvä näkymä eri toimialoille. Tätä voimme hyödyntää yllättävilläkin tavoilla esim. rakennusalan tuotteissa. Meillä on myös valtava maalivarasto ja hyvät toimittajat, joilta saamme tarvittavat maalit vaikka seuraavaksi päiväksi. Sen lisäksi meillä on erinomainen konekanta, jonka avulla voimme taata asiakkaillemme huippulaatuisen lopputuloksen.

Kaikenlaisten komponenttien esikäsittelijä

Luvialla toimivan Perecolor Oy:n erikoistoimialana ovat jauhemaalaus ja metallituotteiden esikäsittely.Yritys maalaa metallisia rakenteita eli peltejä, ovia, ikkunoita ja kaikenlaisia komponentteja jauhemaalauksella ja alihankintajana. Perecolor Oy on alun perin Peren vanhempien vuonna 1974 perustama yritys, jossa teollinen ja jauhemaalaus otettiin käyttöön 1980-luvulla.

Tänä päivänä yhtiön asiakkaat tulevat pääosin Porin talousalueelta.

– Asiakkaittemme tuotteita ovat lämmittimet, vesikiertopatterit, sähkökeskukset, peilikaapit ja muut saniteettitilojen peltiset kalusteet. Alumiinipuolella tyypillisiä tuotteita ovat siirtoseinät, linja-autojen ja työkoneiden ikkunat. Merkittävässä roolissa ovat myös rakennusalan tuotteet, kuten esimerkiksi kaiteet, rakennusten siirtolasiseinät, julkisivupellit, teräsritilät – muutamia mainitakseni, Pere luettelee.

Tuotteet ulos kolmessa päivässä

Perecolorin automaattilinjastolla voidaan maalata alle satakiloisia käsin nostettavia kappaleita ja kammiouunissa isompia, jopa kuusimetriä pitkiä ja useamman sadan kilon painoisia kappaleita.

– Pääasiassa automaattilinjastolla käsiteltävät kappaleet ovat terästä tai rautaa. Meillä on monimetallilinja, jossa voidaan käsitellä mustaa ja sinkittyä rautaa sekä alumiinia. Meiltä saa käytännössä linjalta tuotteet ulos kolmessa päivässä. Peruskuorma kulkee linjan läpi näin nopeasti, olipa kyseessä vaikkapa siirtolasiseinä.

Ympäristöystävällistä tuotantoa

Ympäristöarvot ovat tärkeässä roolissa Perecolorin toiminnassa.

– Automaattilinjallamme ohi ruiskutettu maali voidaan ottaa talteen ja käyttää uudelleen. Meillä ei synny tuotannossa myöskään päästöjä.

Rajaton värikartta

Maalin valintaa voidaan Perecolorin toimintafilosofiassa lähestyä myös tarvelähtöisesti ja silloin vaihtoehtoja on paljon.

– Annamme mielellämme asiakkaillemme opastusta oikean maalin valintaan. Kerromme materiaalien vahvuudet, jolloin asiakkaan tehtävä helpottuu. Vahvuutemme on ehdottomasti myös rajaton värikartta, mikä tarkoittaa, että voimme maalata minkä tahansa pyydetyn sävyn peltiin – kestävästi ja nopeasti totta kai, Pere toteaa lopuksi.