Höyrytyspalvelut ovat erinomainen vaihtoehto taloyhtiöille.

Höyrytys voi pelastaa ihmishenkiä

Lumen poistaminen taloyhtiön katolta kannattaa teetättää osaavalla höyrytysammattilaisella. Perusteellinen jäänsulatus ja lumenpoisto voivat parhaimmillaan pelastaa ihmishenkiä. 

Tälläkin hetkellä useat taloyhtiöt pohtivat sitä, miten saisivat tonnien painoiset lumikinokset pois kerrostalon katolta. Erityisesti pääkaupunkiseudun arvotalojen katot ovat haasteellisia, koska jäätä kertyy niihin helposti.

– Kun keli muuttuu lauhemmaksi, lumi alkaa sulaa, ja alla oleva jää estää vettä pääsemästä pois.Tällöin vesi menee vanhoista saumoista läpi ja valuu rakennuksen sisälle, Suomen Paineautot Oy:n myyntivastaava Sami Perälä kertoo.

Höyrytyspalvelut ovat erinomainen vaihtoehto taloyhtiöille, koska niillä pystytään poistamaan jää ja lumi paljon nopeammin ja turvallisemmin kuin perinteisellä lumenpudotustekniikalla. Höyrytys on myös käyttäjäystävällisempi vaihtoehto, koska se ei hajota kattopintoja. Valitettavasti taloyhtiöt päätyvät tästäkin huolimatta usein lumenpudotukseen. Perälä pitää tätä harmillisena, koska höyrytyksen hyödyt eivät ole vain aineellisia, vaan se voi säästää tulevia kustannuksia johtuen höyrytyksen tehokkuudesta.

– Lumenpudottajat tulevat halvemmaksi, mutta tästä eteenpäin alkaa hyvin usein esiintyä myös ongelmia. Lumenpudottajat käyttävät työvälineinään tavallisesti rautakankea tai terävää metallista työkalua jäänpoistoon katolta. Tästä seurauksena ovat usein reiät katossa, koska muutaman millin paksuisesta kattopellistä menee helposti teräase läpi. Jos reikä tulee kattoon, se ei ole pelkästään turvallisuusriski, vaan siitä tulee taloyhtiölle myös kallis ongelma tulevaisuudessa, kun vesi pääsee vuotamaan katosta läpi.