Peab_Mathildanpuisto_Kakola_25522_HR_RGB_peab_solidhouse_300_CMYK

Huippuasuntoja nousee Kakolanmäelle

Historialliselle Kakolanmäelle rakennettavat asunnot kiinnostavat ihmisiä sijaintinsa ja rauhallisen ympäristönsä vuoksi. Asunnoista aukeavat lisäksi upeat näkymät Turun yli.

Peab Oy on rakentamassa kulttuurihistoriallisesti merkittävän Kakolanmäen pohjoisrinteen tontille kaksi kerrostaloa sekä autopaikoitusyhtiön. Korkealaatuisesta rakentamisesta tunnetulla Peab Oy:llä on ollut omaa asuntorakentamistuotantoa Turun keskustassa jo aiemmin, ja yritys on tullut turkulaisille tutuksi sitä kautta: – Kun ihmisille tehdään koteja, rakentamisen täytyy olla laadukasta. Jos murheita kuitenkin tulee, niiden hoitaminen asukkaiden kanssa on oltava joustavaa, nopeaa ja toimivaa, Turun alueen yksikön johtaja Petri Valkeinen luettelee yrityksen periaatteita.

Asuntoja myös lapsiperheille

Peab Oy:n laadukkaat kerrostalot, As Oy Turun Mathildan puisto ja As Oy Korkeavuori, tulevat muistuttamaan toisiaan niin tyyliltään kuin kooltaan. Mathildan puiston 68 asuntoa ovat keskimäärin kooltaan 45 m², mutta osa asunnoista on keskivertoa suurempia ja soveltuvat siten myös lapsiperheille. – Asuntojen koot noudattelevat aika lailla tämän päivän trendejä. Puhutaan kuitenkin kaupunkikodeista, vaikka ne ovatkin vähän väljemmällä alueella. Kolmioita ja neliöitäkin on, ja niitä on mennyt jo ihan mukavasti. Muutamia isompia asuntoja on vielä jäljellä, Valkeinen kertoo. Mathildan puiston ja Korkeavuoren väliin on rakenteilla pihakannen alapuolinen autopaikoitus, josta on suora kulkuyhteys asuntoihin. Autopaikat tulevat riittämään taloyhtiöiden asukkaille.

Mathildan puiston rakennustyöt ovat alkaneet joulukuussa 2015, ja ne on tarkoitus saada valmiiksi keväällä 2017. Korkeavuoren rakennustöitä ei ole sen sijaan vielä aloitettu. – Sen tarkempi suunnittelu on vasta aluillaan. Rakentamisen on tarkoitus lähteä käyntiin Mathildan kanssa osittain limittäin, Valkeinen selventää.

Moderni ja historia yhdistyvät

Mathildan puiston ja Korkeavuoren suunnittelussa on otettu huomioon alueen upeat historialliset maisemat ja lähiympäristöstä löytyvät materiaalit. Rakennusten julkisivut noudattavat modernia ja selkeää linjaa, joka on ollut lähtökohtana kohteen suunnittelussa. Valoisuutta asuntoihin tuovat suuret ikkunat, joista on esteetön näköala mm. merelle, Mikaelin kirkolle sekä Port Arhturin kattojen yli. Valoisat avarat näkymät avautuvat aina ensimmäisistä kerroksista alkaen. Parvekkeet ovat tilavat, ja osassa niissä yhdistyy sekä lasitettu umpiparveke että avoparveke.

Rauhallista kaupunkiasumista

Peab Oy:n Mathildan puisto ja Korkeavuori -taloyhtiöt nousevat loistavalle paikalle lähelle keskustaa, keskelle vehreitä maisemia. Vierestä löytyy niin päiväkodit kuin koulutkin. Turun keskusta on noin 2 kilometrin päässä, ja matkaa satamaan on noin kilometri. Vaikka ydinkeskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä, on keskustaan rakentumassa myös hyvät liikenneyhteydet. Alueelle suunniteltu funikulaari eli kuljetushissi nostaa asuinalueen arvoa, mutta ei häiritse asuntojen näköalaa eikä tuo asukkaille meluhaittoja. Funikulaari on myös asunto-osakeyhtiöiden asukkaiden käytössä.

Kakolanmäen uusi asuinalue on herättänyt Valkeisen mukaan ihmisissä paljon kiinnostusta. – Alue on ollut suljettu, joten ihmiset eivät ole päässeet näkemään mitä sieltä näkyy ja mitä siellä on. Nyt ihmiset pääsevät kokemaan alueen sijainnin läheisyyden. Alue tarjoaa modernia, rauhallista kaupunkiasumista.