Mitos-oy-web

Huippulaatuisia tuotteita pölynhallintaan

Pölynhallinnassa vain paras tuote on kyllin hyvä ja siksi laadukkaimpia ratkaisuja täytyy joskus käydä hakemassa ympäri maailmaa.

Pölynhallintatuotteiden valmistaja ja maahantuoja Mitos Oy on 2000-luvun alusta alkaen toiminut perheyritys, joka etsii jatkuvasti uusia ideoita etenkin korjausrakentamisen tarpeita tyydyttämään. Innovatiivinen asenne on peräisin aivan yrityksen alkutaipaleilta saakka. – Suvustamme löytyy paljon rakennusmiehiä, jotka heittelivät ideoita yrityksen perustaneille vanhemmilleni ja he puolestaan valmistivat halutut tuotteet. Mitos Oy:n toiminta alkoi pölyhallintaovien valmistuksella, mutta sen jälkeen kun siirryin vuonna 2009 yrityksen palvelukseen täysipäiväisesti, on tuoterepertuaarimme laajentunut huomattavasti, kertoo myyntipäällikkö Tomi Siikanen.

Kapealla erikoisalalla pärjäävät vain parhaat

Mitos Oy:tä voidaan pitää Suomessa jopa jonkinlaisena suunnannäyttäjänä, mitä tulee pölynhallintaan ja osastointeihin rakentamisen eri työvaiheissa. – Pölynhallinta on hyvin kapea sektori, jolle ei mahdu montaa toimijaa, mutta se joka tekee työnsä kunnolla, pysyy kyllä markkinoilla, Siikanen tietää. – Meidän brändimme tunnetaan ammattipiireissä etenkin laadusta. Tuotteidemme pölytiiviys on VTT:n hyväksymä ja oman valmistuksen ansiosta myös niiden hintataso on saatu pysymään kohtuullisen alhaisena, hän jatkaa.

Kaikesta Mitos Oy:n toiminnasta näkee sen, että tuotteen moitteeton laatu on heille ensiarvoisen tärkeää. Pölynhallintapuolella määräykset tiukkenevat koko ajan, mutta Mitos Oy:n valmiudet niiden täyttämiseen ovat olleet hyvät jo pitkään. – Esimerkiksi tuotesuojien avulla haemme sitä, että laatu pysyy hyvänä. Mikäli muutoksia määräyksissä tapahtuu, pystymme oman tuotantomme ansiosta reagoimaan niihin hyvinkin nopeasti, Siikanen kertoo.

Ideoita ympäri maailmaa

Mitos Oy tunnetaan kentällä myös innovatiivisena ongelmanratkaisijana. – Toimintamme perustuu ennen kaikkea yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen yritysten kanssa. Olemme kontaktissa heihin ja saamme palautetta, jos esimerkiksi jokin tuote kaipaa muutoksia, Siikanen kertoo.

Yritys etsii ammattirakentajille jatkuvasti myös uusia ratkaisuja kiertämällä alan messuja ympäri maailmaa. – Haluamme olla hyödyksi suomalaiselle korjausrakentamiselle hakemalla maailmalta ideoita ja tuomalla rakentajille hyviä tuotteita. Käymme vuoden aikana läpi noin 15 eri messut Euroopassa, Aasiassa ja Amerikassa. Rakentamien ei ole ainoa ala, mistä ideat löytyvät, vaan välillä niiden perässä täytyy mennä esimerkiksi sisustus- tai pintakäsittelypuolelle, myyntipäällikkö sanoo.

Uutuutena Ram Board

Yksi uusimmista Mitos Oy:n tarjoamista ratkaisuista on Ram Board, jota yritys on tuonut maahan nyt muutaman vuoden ajan. – Ram Board on raskaampaa pahvia, joka helpottaa rakentamisen työtapoja huomattavasti, sillä se kestää vettä, mutta myös hengittää. Yhdellä tuotteella saadaan siis aikaan tuplasuojaus, Siikanen kertoo. Rulla Ram Board-pahvia vastaa noin 15 kovalevyä, mikä tarkoittaa, että sitä on myös kevyempi käsitellä työmaalla.

Mitos Oy:n tuoterepertuaari laajeni myös viime kesänä, jolloin yritys solmi maahantuontisopimuksen Euroopan toiseksi suurimman henkilösuojaimien valmistajan kanssa. – Henkilösuojaimet, kuten kypärät sekä hengitys- ja putoamissuojaimet sopivat valikoimaamme hyvin ja niille oli kysyntää myös kentällä, Siikanen sanoo.

Laaja jälleenmyyntiverkosto

Mitos Oy promoaa vahvasti tuotteitaan ja yrityksen edustajia liikkuu jatkuvasti ympäri Suomen. Itse tuotteet kuitenkin löytävät loppukäyttäjänsä jällenmyyjien kautta. – Jälleenmyyjäverkostomme, johon kuuluu tukkureita ja suuria ketjuja, on rakentunut vuosien saatossa hyvin. Kilpailu ja uudet tuotteet tuovat toimintaan kuitenkin oman haasteensa ja haemme koko ajan myös uusia jälleenmyyjiä, Siikanen kertoo.

Verkoston kasvattaminen on ollut helppoa nimenomaan monipuolisuuden ansiosta. – Suomi on innovatiivinen maa ja ruohonjuuritasolla keksitään uskomattomia asioita. Jos tuotteita on kuitenkin vain yksi, on sitä hyvin vaikea markkinoida isoille rautakauppaketjuille, tietää laajasta tuoterepertuaarista vastaava myyntipäällikkö.