Peab_Mathilda_nakyma_2_solid_house_300_CMYK

Huippupaikkojen rakentaja

Perinteikäs rakennusliike panostaa asuntotuotantoon tarkoituksenaan tarjota ihmisille laatukoteja kaupungin mielenkiintoisimmista paikoista.

Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa toimiva Peab Oy on yksi Pohjoismaiden suurimmista ja perinteikkäimmistä rakennusliikkeistä. Suomen osuus Peabin liikevaihdosta on peräti 300 miljoonaa euroa ja yhtiö työllistää liki 750 henkilöä ympäri maan. Konsernina Peab on vahvasti mukana myös monessa rakentamiseen liittyvässä tukitoiminnassa.

Tavoitteena asuntotuotannon vahvistaminen

Peab Oy toimii niin uudis- kuin korjausrakentamisenkin parissa, mutta etenkin Turun alueella yritys on tunnettu ennen kaikkea laadukkaasta omasta asuntotuotannostaan. – Tarkoituksemme on vahvistaa asuntotuotantoa entisestään ja samalla lisätä myös markkinaosuuttamme. Haluamme identifioitua vahvana ja varteenotettavana vaihtoehtona, joka tarjoaa asiakkailleen mielenkiintoisia asumiskohteita, kertoo Peab Oy:n Turun alueen yksikön johtaja Petri Valkeinen.

Tavoitteen tukemiseksi yrityksessä on tehty viime aikoina paljon organisaatiomuutoksia ja myös Valkeinen itse on ollut toimessaan vasta reilun vuoden verran.   – Tarvitsemme osaavan henkilöstön kehityksen tueksi. Sellaisen, joka osaa katsoa kasvun suhteen myös vuosien päähän, eikä pelkästään huomiseen, mies toteaa.

Vaikka nykyinen taloustilanne aiheuttaa vielä omat haasteensa, on Peabilla kuitenkin havaittu jo merkkejä rakentamisen suhdanteen pienoisesta noususta. – Turun alueella tilanne on jopa niin hyvä, että kaikki rakentamamme asunnot on jo käytännössä myyty, Valkeinen kertoo.

 Uusia tonttipaikkoja kehittyviltä alueilta

Peab Oy etsii jatkuvasti uusia tonttipaikkoja sekä lähitulevaisuutta että myöhempää ajankohtaa silmällä pitäen. Työssä noudatetaan kolmen S:n sääntöä, jonka mukaan paikan arvon ratkaisee sijainti, sijainti ja sijainti. – Turussa on selkeitä asuinalueita, joista monet liittyvät vahvasti keskustaan. Esimerkiksi uudet kauppakeskukset rikkovat kuitenkin tätä painotusta ja asuminen laajenee uusille kehittyville alueille, Valkeinen sanoo.

Myös Peab Oy haluaa tarjota asiakkailleen jatkossa yhä enemmän vaihtoehtoja sekä asuinalueen että asuntojen puolesta. – Tärkeintä on huomioida asukas, joka kohteeseen muuttaa ja rakentaa sellaista, jossa ihmiset varmasti viihtyvät, Valkeinen pohtii. – Kun rakentamisen laatu on kunnossa, uskomme asuntoja hankkivien kiinnittävän huomiota nimenomaan meidän kohteisiimme. Ovathan ihmiset autoissakin merkkiuskollisia, hän jatkaa.

 Kakolanmäki kiinnostaa

Yksi Peab Oy:n tämän hetken pääkohteista on jo paljon kiinnostusta herättänyt Kakolanmäen alue, jonne yritys alkaa rakentaa loppusyksyn aikana ensimmäistä kerrostaloaan. Alue on mielenkiintoinen, sillä loistavasta sijainnistaan huolimatta se ei ole vielä kovin monen turkulaisen tietoisuudessa. – Kakola on itsenäinen ja vahvasti kehittyvä asuinalue, jossa voi samaan aikaan olla sekä aivan keskustan tuntumassa, että omassa rauhassaan, Valkeinen kertoo.

Myös Peabin tontilta on Turun keskustaan alle 2km matka, Aurajoelle puolestaan vain muutamia satoja metrejä. Lisäksi korkealle kukkulalle rakentuvista kerrostaloista avautuu lähes rajoittamattomat näköalat sekä merelle, että läpi kaupungin. – Kuten sloganimmekin kertoo, on kyseessä huippupaikka kattojen yllä, Valkeinen toteaa.

Laadukasta jälkeä huippusuunnittelijoiden voimin

Kakolanmäelle rakentuvat kohteet eivät ole huippuluokkaa pelkästään sijaintinsa, vaan myös arkkitehtuurinsa puolesta. Suunnittelun lähtökohtana onkin ollut, että laatu saa näkyä. – Haluamme osaltamme kehittää Kakolaa korkeatasoisen asumisen alueeksi. Näköalapaikasta puhuttaessa on tärkeää, että esimerkiksi parvekkeet ovat isoja, jotta näkymistä voi nauttia, Valkeinen pohdiskelee.

Rakennusten ulkoinen ilme noudattaa modernia ja selkeää linjaa ja siitä vastaa arkkitehti Mikko Lemmetti. Suunnittelun ohjausta on koordinoinut hankekehityspäällikkö Jarno Kuustonen, jolle Valkeinen myös antaa suuret kiitoksensa. – Kuustonen on ollut vahvasti mukana Peabin asuntorakentamisen kehittämisessä, mutta etenkin tässä kohteessa hän on tehnyt loistavaa työtä. Kakolaan rakentuvissa kerrostaloissa näkyy nyt sekä arkkitehdin, että Kuustosen kädenjälki, Valkeinen toteaa.