Sähköpalvelu J. Vainionpää Oy:lle tulee syksyllä täyteen neljännesvuosisata sähköurakoinnin parissa.

Huolella tehty työ pitää kiinni leivässä

Sähköpalvelu J. Vainionpää Oy:lle tulee syksyllä täyteen neljännesvuosisata sähköurakoinnin parissa. Sähköurakointi on kehittynyt 25 vuodessa monella tavalla; tietoverkkoihin liittyvät asiat ovat vaatineet opiskelua, sähköistyksiin liittyvät järjestelmät taas tarvitsevat ohjelmointia ja käyttöönottoja. Tällaisia ei ollut takavuosina. Led-valot puolestaan ovat mullistaneet valaistuksen maailmaa. Asuintalojen varustelu on täysin toista kuin vuosikymmeniä sitten.

– Asunnon ostajien vaatimukset ovat kasvaneet vuosikymmenien aikana. Myös rakennusprojektien aikatauluttaminen on parantunut vuosien varrella. Työt synkronoidaan paremmin, siten että kaikki menee jouheasti eteenpäin. Hektisyyteen on totuttu siinä määrin, että enemmän haastetta ilmenee, jos joku rakentaa hitaasti. Valtaosin projektit etenevät hyvin, yrityksen perustaja Jari Vainionpää luonnehtii.

Asuntorakentaminen merkittävässä osassa

Yritys on työskennellyt paljon muun muassa seurakuntayhtymälle ollen mukana esimerkiksi Henrikin kirkon laajennuksessa sekä nuorisokeskuksen saneerauksessa. Myös seurakunnan suuri 240 asunnon rypäs on saneerattu. Työkohteista 98 prosenttia liittyy asuntorakentamiseen ja yhteistyökumppaneina ovat usein suuret rakennusliikkeet.

– Teemme paljon suurille urakoitsijoille. Kilpailu on melkoisen kovaa ja on hallittava kustannukset, jotta kannattavuus säilyy. Mutta kai tässä on jossain asioissa onnistuttu, Vainionpää toteaa vaatimattomasti ja kiteyttää menestymisen pääpiirteet näin:

– Luottamus on tärkeää; asiakkaamme voivat luottaa siihen, että työt tehdään huolella ja loppuun asti. Myös takuuasioista huolehditaan, ja korjataan, jos on jotain korjattavaa.