tekmep

Huollon ammattilainen

Myös raskas kalusto vaatii osaavaa huoltoa ja korjausta ympäri vuoden. Alansa ammattilainen Tekmep Oy on palvellut asiakkaitaan jo yli 20 vuoden ajan.

Liedossa hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitsevan Tekmep Oy:n taival alkoi alun perin nimellä Maaseutukonehuolto M. Huttunen Ay. Vuosien saatossa niin nimi, yritysmuoto kuin osakkaatkin ovat vaihtuneet, mutta toimintamalli on pysynyt pitkälti samana. Tällä hetkellä yritys työllistää neljä vakituista työntekijää toimitusjohtaja Pauli Nurmen johdolla.

Asiakaslähtöistä palvelua

Tekmep Oy on keskittynyt raskaan kaluston ja hydraulisten laitteiden korjaus- ja huoltotöihin. Yritys edustaa useita tuotemerkkejä ja harjoittaa jonkin verran myös maahantuontia muun muassa Saksasta, Englannista, Italiasta ja Koreasta. Suurin osa varaosista tulee silti kotimaisilta toimittajilta.

Isommat työt pyritään hoitamaan yrityksen omissa tiloissa, joissa kaikki tarvittava välineistö on lähellä, mutta esimerkiksi sähkövian sattuessa huoltomiehet korjaavat laitteen tarvittaessa myös paikan päällä. Asiakaslähtöinen palvelu on kaikin puolin tärkeä osa Tekmepin toimintaa. Mikäli mahdollista, työt hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä ja teknistä konsultaatiota saa myös puhelimessa. – Laskelmieni mukaan se on ollut paras mahdollinen mainostapa, Nurmi hymyilee.

Verkostot auttavat huoltoalalla

Yrityksen asiakaskunta koostuu nykyisin pääosin Varsinais-Suomen alueen maanrakentajista, mutta vuosien aikana kokemusta on ehtinyt karttua myös itärajan takaa. – Yhteistyökumppanillamme, Kuusakoski Oy:llä oli tytäryhtiöitä Venäjällä, ja sen vuoksi myös kyseiset seudut ovat tulleet työn puolesta tutuiksi, Nurmi kertoo.

Verkostot ovat Tekmepille edelleenkin tärkeitä, sillä ankaran kilpailun sijaan huoltoyritykset pyrkivät auttamaan toisiaan mahdollisimman paljon. Toinen oleellinen asia on ammattitaitoinen henkilökunta. Tekmep on ottanut mielellään myös harjoittelijoita, sillä samalla kun nuori pääsee tutustumaan työelämään, voi yritys puolestaan löytää riveihinsä uusia hyviä työntekijöitä.